Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

fredag 6. mai 2011

Smak og estetikk i uke 18

Frrrredag! Herlig! Som student kan man ofte disponere tiden som man vil, slik at skillet mellom arbeidsdag og helgedag blir visket vekk, men det er likevel noe spesielt med fredagsfølelsen. Taran var på fest i går, og har allerede joggebuksene og slapp-av-smilet på, haha. Håper alle har hatt en fin arbeidsuke og er klare for helg!

En liten gjærbakstrapport aller først: Både 7-Eleven og Deli de Luca har introdusert nye bollevarianter i vår. Som bolleelsker har jeg selvfølgelig smakt dem begge. Deli de Lucas sjokolade- og blåbærboller er litt grovere enn vanlige boller, men de har lysere sjokolade. Blåbærsmaken er frisk, men passer ikke nødvendigvis kjempegodt overens med sjokoladen og kardemommen i bolledeigen. 7-Eleven sine eple- og kanelboller er også litt grovere enn de andre bollene, noe som gjør at kanelsmaken ikke kommer særlig godt frem, og eplebitene er bittesmå og har en litt unaturlig konsistens. Begge bolletypene bygger på gode idéer, synes jeg, men de er ikke kjempegode, og skal jeg kose meg, velger jeg sjokoladeboller eller vanlige hveteboller. Nam!

Eller trøfler. Hverdagsluksus. Disse sjokoladebombene fikk jeg av en venninne, og de er faktisk nesten latterlig gode.


I går besøkte jeg Botanisk hage for første gang i vår, og etter en varm aprilmåned var det planteliv over alt. Det var flekkvis overskyet og litt småkaldt, men likevel var det mange både joggere, kjærestepar og hele familier ute på tur. En enslig, eldre mann ruslet rundt og røyket sigar og beundret tulipanene. Sånt liker jeg! Selv var jeg der mest for å stå lenge under de blomstrende magnoliatrærne og se og snuse. Ahhhh.


På veien hjem gikk jeg forbi et ordinært borettslag med en ekstraordinær vegg. Et fint og fargerikt innslag i nabolaget!


Denne uken har jeg også blant annet sendt tre postkort til fine folk, vært ordentlig opphengt i en nerdete sang, savnet Tine litt ekstra og begynt på en ny franskinnlevering, den siste før eksamenstiden begynner for alvor. Dessuten har jeg fått årets første bursdagsgratulasjon, fra en utenlandsk fordelsklubb. Jeg er født femte-i-sjette, ikke sjette-i-femte, men her har det visst blitt rot i rekkefølgen. Som stooor bursdagsentusiast blir jeg glad uansett, hoho!

I kveld skal jeg passende nok på fest med blomstertema, og kjolen henger klar, og hvitvinen ligger og slapper av i kjøleskapet. I morgen skal jeg gå med lørdagsposten, så det blir ikke noen utagerende fredagskveld, men hva er vel bedre enn å føle seg fin og drikke litt vin i godt selskap? Ikke så mye.

Fortsatt god fredag, folkens!

3 kommentarer:

 1. Høres ut som en fin uke og en fin fredag. Jeg fikk litt dårlig samvittighet for ikke å ha sendt postkort. Det skal jeg prøve å få gjort noe med! Kom på nå at jeg aldri gav deg adressen min (som jeg fortsatt ikke har, btw), men det er nok for sendt å sende noe hit uansett. Medstudine Maria fikk en pakke 2 mnd etter at den var sendt fra Norge... Libanon på sitt beste? Ehm.. (Hey, jeg er hjemme om 2 måneder!)

  Savner deg og!

  SvarSlett
 2. Fine bilder! Jeg tenkte på deg med en gang da jeg så bollereklamene, og jeg hadde visst rett da jeg tenkte at du sikkert var godt oppdatert, hihi.
  Kardemomme er noe av det beste i verden <3
  Ha en fin fredag! :D

  SvarSlett
 3. tinereiser: Det føles veldig rart å ikke ha adressen din, men om jeg skriver til deg nå, er det jo ikke sikkert du får det før du er hjemme igjen, haha. Jeg gleder meg sånn til å se deg i sommer! Fortsatt god helg!

  Maren: Jeg har smakt meg frem, vet du! Kardemomme er nesten like godt som kaneeel!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!