Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 26. mai 2011

Det peneste ordet

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg elsker det franske ordet même.


Det betyr "selv" eller "samme", og det er behagelig å si, og det tar seg så fryktelig godt ut.


Språknerd? Det skal jeg love deg.

11 kommentarer:

 1. Jeg er enig, det er et fint og på en måte mykt ord <3 Da jeg begynte med fransk i åttende klasse, så sa læreren vår at hennes favorittord på fransk var pamplemousse. Og det tror jeg har smittet over på meg <3

  SvarSlett
 2. Åh, det likte eg! Klinger sånn beroligande, vert glad av det :) Ikkje sånn hyperglad, sånn behageleg sumarbris-glad.

  SvarSlett
 3. Jeg liker det også! Også liker jeg ord med hatt :) Språknerder er kanskje de beste nerdene, synes jeg.

  SvarSlett
 4. Jeg kan ikke fransk, men jeg synes det ordet høres fint ut likevel :) Pleier du å skrive på annenhver linje i notatblokker, for å få bedre oversikt?

  SvarSlett
 5. Ja, det ordet elsker jeg og! Selv om mange ord er flotte på fransk :) Même kan og bety "det samme", som i f.eks. vi bor i samme gate(Nous habitons dans la même rue)! Et ord fyllt med fine betydninger ^^

  SvarSlett
 6. Så heldig du er som kan fransk<3 Nydeligste språket! Jeg hadde det ett år på skolen, og kan vel spørre etter en gulrot på markedet, selvfølgelig med et "hvordan har du det?" først;) Tror ikke jeg kommer så langt med det..hihi;)
  Lykke til med lesingen du også!
  Klem Christine

  SvarSlett
 7. Heisann!

  Takk for hjelp med å velge ny Header!;)
  Nå er valget tatt, men ikke avslørt... *hehe*

  Fin blogg du har!!:)
  Janni

  SvarSlett
 8. bonjour synne ,ce n'est pas parce qu'on est francais qu'on est une vilaine personne....moi ça fait 6 mois que j'essaye de trouver quelqu'un pour m'aider dans mes débuts en norvegien j'arrive a lire mais construire et parler manque ... depuis j'ai apprécié h ibsen et t vesaas littérature et poésie et chanson m'interressent pour mieux apprendre, ah! une blague :(meme ) peut etre parce que le "dit"... (fait )"ferre-" (anse ) "ence" ce pourait bien etre du j derrida dans le texte .... si vous voulez m'apprendre quelque peu de norvegien , je m'en remets a la janteloven soumission ,meme christen janteloven. vennelig bruno yoffybbruno@gmail.com

  SvarSlett
 9. oj. så fint at du legger merke til sånne ord, ord kan være utrolig mektige noen ganger. likte ordet veldig godt selv. og "selv" er jo fint i seg selv det også. lol, mye selv. ps, du er fin og takk for fine kommentarer, vet ikke hvor mange ganger jeg skal si det. Du er snill som alltid kommenterer hos meg, betyr mye. suss!

  SvarSlett
 10. Fransk er så fint! Håper å kunne snakke og skrive det en dag, like enkelt som engelsk :-) Det finnes skjønnhet i så mange ord!

  SvarSlett
 11. Ord er gøy, og skjønnhet finnes overalt, også i eksamenslesingen - det er nesten ikke til å tro! Fransk er et kjempefint språk, jeg er helt enig med dere!

  Maren: Åh, det er et flott ord, og jeg hadde faktisk også en lærer på ungdomsskolen som pekte ut nettopp pamplemousse som favorittordet sitt! Kanskje Løten og Gjøvik utvekslet ansatte på et tidspunkt, haha!

  Ine: Jeg er også glad i "hatter", hoho!

  Mari: Akkurat i dette tilfellet ser du bilde av en innlevering, og læreren vår ber oss hoppe over annenhver linje slik at hun får ekstra god plass til kommentarene sine. Vanligvis skriver jeg på hver linje, men det blir jo oversiktlig med så mye luft på siden!

  Kristin: Oi, det glemte jeg helt i farten! Du har selvfølgelig helt rett, og det er rettet på. Takk for påminnelsen!

  MøbelPøbel: Haha, ikke verst, da slipper du i hvert fall å sulte!

  Bruno: Merci pour votre commentaire! Je vous contacterai! Bon week-end à vous!

  Mike: Selv, selv, selv, hoho. Du er også fin og snill! God helg!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!