Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 7. april 2011

Sarraute, Sylvain og Sofie

Ute er det offisielt blitt vår, og folk utenfor vinduet har tatt på seg smilet og solbrillene. Herlig! Selv sitter jeg inne med en liten forkjølelse og en franskinnlevering, så jeg tar ikke del i våryrheten for øyeblikket, men jeg vet godt at om jeg er flink nå, og blir frisk og ferdig, kan jeg kose meg masse senere. Selvdisiplin, Synne!

Jeg skriver om denne søtsaken, som jeg har vist dere før:


Selv om denne romanen er noe helt annet enn hva jeg vanligvis leser, kan jeg kose meg med litterær analyse. Nathalie Sarraute skriver på en paradoksal måte - lite oversiktlig, men veldig detaljert - og eksperimenterer med den selvbiografiske sjangeren (enfance betyr barndom). Jeg har selvfølgelig kaffen og teen, mine trofaste følgesvenner, ved min side. Og en plate mørk sjokolade, skulle du ha sett.

Selv om denne kvelden blir rolig, har jeg travle dager i vente. Denne helga møter årets største konsert (Kaizers Orchestra i Spektrum) årets største fest (Alle festers mor) og årets største Radio Nova-arrangement (Novafest). I tillegg skal jeg jobbe på lørdag og ha sending på søndag. Med andre ord blir det nok å tenke på og glede seg over!

På søndag skal jeg avslutte en travel helg med en film jeg lenge har hatt lyst til å se. Min søndagskveld vies til L'Illusioniste, en fransk animasjonsfilm som jeg gledet meg til i fjor, men som aldri ble satt opp på norske kinoer. Derfor ble jeg kjempeglad da jeg leste at Cinemateket ville vise den. Regissøren Sylvain Chomet har laget filmen som en honnør til Jacques Tati, som skrev manuset til datteren sin, men som aldri rakk å lage filmen før han døde. Tati var en av Frankrikes mest kjente komikere og filmskapere. Dette MÅ være en spennende og sjarmerende film!


Denne uken snublet jeg forresten over en annen blogg som heter Søstrene Suse. Morsomt! (Ta en titt her!) Da vi begynte å blogge i februar i fjor, sjekket vi først at ingen andre brukte navnet Søstrene Suse, men da disse jentene kastet seg på bølgen i februar i år, gjorde det tydeligvis ikke det. Sånn kan det gå, haha. Om dere plutselig får lyst til å gjøre mytteri, vet dere hvor dere kan henvende dere!

Til slutt: Søte Sofie er på besøk hos oss. Jeg blir lykkelig av katteselskap.


Foruten en kaffe med en god venn og masse kattekos med Sofie, har jeg ingen andre planer enn å skrive oppgave i ettermiddag. Taran har nettopp reist, og skal stå i baren på studentpuben i kveld og i natt, så dere kan jo sende henne en tanke når dere legger dere i kveld!

Fortsatt god torsdag til alle!

7 kommentarer:

 1. Flinke Synne, jeg heier på deg! Og jeg misunner litt katteselskap, håper du koser deg skikkelig :)
  Håper forkjølelsen blir fort borte <3

  SvarSlett
 2. Katter er det fineste jeg vet :) I dag hadde vi med syv måneder gamle Eevee ut alene (uten bånd, hehe) for første gang :D Også møtte hun to katter som freste som bare det... memmen ^^

  Jeg er sørpe forkjøla selv, har vært hjemme tre skoledager denne uka, og blir nok hjemme i morgen og. Oh, the agony :3

  God bedring til oss begge <3

  SvarSlett
 3. Fine pusen - er det ikke helt fantastisk hvordan dyr bare gjør hverdagen så mye finere og mildere!?

  Filmen høres artig ut, jeg skal prøve å få sett den, takk for tips og god bedring!

  SvarSlett
 4. Høres ut som en søt film! Og så fin kattepus <3

  Svar: Skjønner GODT at du gleder deg, har så lyst til å dra selv! Åh, det blir sikkert en knallbra konsert! :)

  SvarSlett
 5. Kos deg masse på Kaizers-konserten! :D

  SvarSlett
 6. Takk for alle gode vibber - blir litt friskere med én gang, kjenner jeg! I morgen er jeg sikkert nesten heeeelt frisk, slik at jeg både kan kose meg på jobb og nyte konserten fullt ut!

  Kristin: Oi, så spennende med en ung kattefrøken og hennes nye oppdagelser! God bedring til deg ogsåå!

  Sitrende: Jeg er helt enig, og blir så glad av å omgås dyr!

  SvarSlett
 7. kos deg både med sarraute og sylvain! eg tok det same faget for nokre semester sidan, fint fag, men pittelitt kjedelig. filmen, derimot, er knallfin. såg han på kino i paris med ei halv flaske raudvin, det var hur fint som hälst.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!