Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

onsdag 31. august 2011

Feriefint

Siste sommerdag, skal man tro kalenderen! Høsten ligger foran oss! Jeg regner med at de fleste av dere er tilbake på jobb eller har tatt opp igjen studiene. Jeg har jobbet for Radio Nova på fulltid i litt over tre uker, og synes det er godt med litt struktur i hverdagen igjen. Likevel velger jeg å forlenge sommeren med noen favoritter fra sommerferien!

Noen av de mange fine tingene som jeg har gledet meg over i sommer:

- Å våkne opp og ikke vite hva jeg skulle bruke dagen på. For meg er det litt av poenget med ferien - å ikke ha noen planer og kunne gjøre nøyaktig det som faller en inn, å være fri. Åh, det er det beste som finnes!

- Å finne mitt eget navn i et hjerte på den nye oppslagstavlen ved postkassene i oppgangen vår. Et mystisk menneske er glad i meg. (Sannsynligvis noen som var på besøk da jeg feiret bursdagen min helt i begynnelsen av sommeren.) Det ble stående i mange dager, og jeg smilte lurt hver gang jeg gikk forbi.


- Sommerfilmer på kino. Med vår ustabile værtype er det fint å kunne søke ly i kinosalen når det regner!

- Grønn pomelo. Jeg hadde bare smakt den hvite. De er like supergode begge to!


- Små og store turer og opphold med godt selskap og god mat.

- Så sterk morgensol ved frokostbordet at man må trekke for gardinene for ikke å bli blendet av gjenskinnet i skjeen. Så biter man i gresset, og stenger solen ute, og får fine striper når lyset kommer gjennom gardinene. Sommerbonus!


- Nye, gamle metalband å utforske.

- En katt i kaffekoppen. For flere drikkbare oppdagelser, se her!


- Bare legger, søte sandaler, blafrende sommerkjole og solhatt som standardantrekk.

- Hjerter på kjøkkenpapiret.


- Ekstra tykke sommerutgaver av favorittmagasinene mine.

- Oppvaskhansker med musikk på.


- Tid til å lese skjønnlitteratur. På takterrassen, på trikken, i parken, i sengen. Hvor som helst, hele tiden - herlig.

- Å lykkes med å skrelle et helt eple i én lang remse (og bruke eplebitene i kake etterpå).


- Iskrem, iskaffe, friske bær og hvit vin i mengder. Sommersnacks!

- Fargeglade servietter ved frokostbordet. Fugler har sine egne kaféer, tenk.


- Solglade og snakkesalige fremmede. Folk åpner seg og smiler mer når solen skinner!

- Å lakke tåneglene i en farge hvis navn er like sommerlig som nyansen.


- Å være litt ekstra betatt av Jonasflotte, helt uten grunn (men likevel av så mange grunner).

Hurra for sommer og frihet og ferie! Jeg har samlet masse energi jeg kan fokusere på arbeidslivet fremover!


Din tur: Hvilke feriefine ting har du kost deg med i sommer, og hva gjør du denne høsten?

18 kommentarer:

 1. Så mange fine sommerting! Noen av mine fine sommerting: Å dusje museumsgrisene i hageslangen (de elsker det!), å ha blomster i blomsterkasse på den franske balkongen, å gå uten strømpebukse, å lese bok, å være lat og uten planer, å bade i Mjøsa og Oslofjorden, å kose med katten som soler seg på terrassen, å få postkort fra fjern og nær og nå - på den siste sommerdagen - å glede seg til høsten!

  SvarSlett
 2. Hihi, nå ble jeg ordentlig glad. Gode, fine Synne <3

  SvarSlett
 3. Nå ble jeg både glad og vemodig på samme tid her jeg sitter på jobb og myser ut av vinduet mitt. Sommerfargene har bleknet litt i forhold til slik de var for en stund tilbake... Jeg synes sommeren har flydd avgårde- og er definitivt ikke klar for høst riktig enda. Derfor fyller jeg på litt sommer med en uke i Hellas om kort tid! Lykke! Klem Kristin

  SvarSlett
 4. Veldig mange fine ting på denne fine lista, altså! Herlig å lese om. :) Jeg har brukt sommeren på å kose meg med tre flotte sommerbryllup, som alle tre trossa varsel om regn og fikk sol, Vestlandstur, fine kolleger på jobb, å få synge for mange fine mennesker i flere viktige sammenhenger, og ei hel uke uten noen må-gjøre i det hele tatt. :)

  SvarSlett
 5. Det er godt å minnes sommeren også :) Fine sommerting er å dusje i kaldtvann før man legger seg, forkost på terassen, jordbær med fløte og sukker (!!!), kald hvitvin i pene glass og å gå barbeint. :)

  SvarSlett
 6. har kost meg med hyttetur! og en del ting i juni, men det føles som en evighet siden. bursdagfeiring og kafé og slikt. i høst blir det kiiiiinaaa

  SvarSlett
 7. Så mange fine sommergleder!! En fin ting å minnes nå når høsten er like i nærheten:) Og du, det er veldig koselig å treffe på deg oppe på Nova, nå som du er der hver dag<3

  SvarSlett
 8. vaert: gleden av a overskue i fersken tre, aprikos blomstrende, roser, jasmin, lukte bergamot, verbena og palergonuims, liggende i hagen min kul, roman norske hand mens du drikker en sirup mandelsmelk stand til a svomme i landsbyen hans barndom, by kjente malere (Matisse,André Derain,Picasso)pa "mediterannée "og fjelltier til Spania under oyenene ;up stream av elva "Aveyron", smak av Cahors vingarder for godt til a spise i omradet: Roquefort, "foie gras", kalvekjott topp, kvalitet lam, Toulouse polser,oster av Auvergne.kjope antikvitets i butikker og finne lykke.og a gjore fra sin sonn a holde selskapsreise i"Israel ".jeg skrevt lit til Synne.laere gamle gresk vakre bok "Heraklit " analyse pa "Homeric" fortelling.mye kjaerlighet i kone. holde mine Katter med meg. hap til "indian sommer". tenke pa en " Rosh a Shanna" skjer raskt og vaere forberedt. ( soo sorry for long text , but it's exercice mine ) vennlig bruno. ha god helg !!

  SvarSlett
 9. For et gladinnlegg :-) Herlig å lese (og se) etter en lang dag på skole og jobb. Du er så god! Eller, jeg har jo ikke truffet deg, men sånn jeg kjenner deg gjennom bloggen. :-)

  SvarSlett
 10. Blir alltid så glad av innleggene din, så fulle av farger å glede!

  SvarSlett
 11. Åååh, så mye fint! Liker høsten, men kommer til å savne sommeren.

  Ikke fått så mange late sommerdager siden jeg har reist så mye, men neste sommer skal bli hyttesommer! sørlandet <3

  Håper på å fylle høsten med masse fint da, konserter og bøker og nytt studium og ja. fint!

  SvarSlett
 12. sv: takk og takk, føler meg passe flink! belønnet meg selv også, må kanskje hvis det snart.

  SvarSlett
 13. For ei nydelig liste! Noter på håndkle, I LIKEY! Sjalu much? ;)

  SvarSlett
 14. Sommeren har vært deilig, selv om det har regna i bøtter og spann; familietur til Corfu, jobbing og to festivaler med verdens beste.
  Nå for tiden jobber jeg på en kaffebar og venter på å dra inn i Garden:)

  SvarSlett
 15. aaah. radio nova er fint. elsker navnet. /takk, kjære deg. god helg til deg og dine også! suss

  SvarSlett
 16. Så mange koselige kommentarer! Takk for alle snille ord. Dere har gjort og skal gjøre masse fint, og dere gjør meg glad!

  SvarSlett
 17. Å, milkshake, for et fint navn på en neglelakk!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!