Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 1. august 2011

En merkelig måned

Og vips! så var det blitt august. Vi har en ny måned foran oss, med 31 dager vi kan fylle med fine ting. (Jeg har masse spennende og gledelig å se frem til, og jeg håper det gjelder dere også!) På den andre siden legger vi en måned bak oss, som også inneholdt 31 dager, og som endte opp på et sted som ingen forutså. Det er rart å tenke på at da juli begynte, var det en måned som alle andre. Da juli gikk mot slutten, var landet vårt forandret.

Når vi ser tilbake på 2011, kommer juli til å være et sort hull. Heldigvis skjedde mye fint før mørket senket seg. Jeg har fortalt dere en hel del i løpet av måneden, men noe har forsvunnet litt i farvannet.

I juli hadde jeg mye fri, og kunne gjøre koselige ting. I juli gikk jeg ofte på kino og på kafé, slik jeg pleier.


I juli hadde jeg bihulebetennelse og spiste ananas rett fra boksen.


I juli var jeg hjemme i Løten en tur. Jeg tok bussen hjem og drakk mørk sjokomelk på veien.


I juli var jeg dessuten på biltur med Far og Donald, som i gamle dager. Det nye Donaldbladet er snacks for oss som liker de lange, forseggjorte historiene, men som ikke nødvendigvis trenger tips, triks eller briller i plast.


Dette er kanskje det som føles aller mest underlig, på grunn av alt det andre: Juli var måneden da Jonasflotte og jeg besøkte New York sammen for å feire to år som kjærester. Jeg har fortsatt mye morsomt å vise dere derfra!


Da det utenkelige og grusomme skjedde, benyttet jeg anledningen til å dele ut klemmer, både fordi det fantes så mange som behøvde dem, og fordi jeg selv trengte å kjenne at vi var sammen om sorgen. Klemmer hjelper.


Etterpå brukte jeg lang tid på å bearbeide følelser og inntrykk. På å sørge. Det er blitt lettere, selv om dette aldri vil slutte å være trist. Så lenge vi ikke glemmer, er det likevel greit og nødvendig å gå videre. Jeg sitter igjen med en urokkelig tro på det gode i mennesket, og med en kjærlighet til Norge og Oslo som er sterkere enn noen gang.


Så kom sommeren for alvor, og solen lokket frem smilene, og byen og landet våknet til liv igjen. Den siste uken har det vært virkelig varmt, og jeg kunne bytte ut dynen min med et svalt laken. Det er synonymt med sommer.


La oss prøve å huske det hyggelige i tillegg til det horrible! Juli ga meg mye glede, selv om det ikke kjennes slik.

Hva gjorde du i juli?

13 kommentarer:

 1. jeg føler jeg gjorde ingenting i juli. jo! jeg var på hyttetur, hadde besøk av søster og mor, så harry potter flere ganger, og siste uken har jeg stresset ti år av meg takket være flytting.

  SvarSlett
 2. For en innholdsrik måned, både på godt og vondt!

  Jeg har hatt jentefest, jobbet, fått meg ny sykkel, syklet, hatt tonnevis av spillkvelder med gode venner (været her har ikke vært noe særlig før i dag), sørget, feiret faren min sin bursdag, vært på konsert og feiret broren min sin bursdag :-)..

  SvarSlett
 3. Juli kommer til å bli husket, og det er minst like viktig å tenke på fine minner som de vonde. Jeg var de første dagene i måneden i Dublin, og resten har jeg vært på verdens beste sommerjobb og koselige middagsdater med gode venner. Også har jeg savna deg!

  SvarSlett
 4. I juli var jeg for det meste i Indonesia og leste bøker og spiste gado-gado, så kom jeg hjem, og dagen etter skjedde det i Oslo og uka etter det var lang som et vondt år og jeg har aldri brukt så mye tid på aviser og internett før. Også har jeg begynt å bade igjen, det har jeg ikke gjort på to år, og nå må jeg bare bade hele tiden, det er så sykt digg, jeg hadde helt glemt det.

  SvarSlett
 5. Hva? Jeg tror jeg ga deg en klem utenfor Domkirken. Kan det stemme? I såfall var det veldig hyggelig. :) Min juli har bestått av ferie i nord, ferie i Toscana, Stockholm og København, og en ufattelig tragedie som fortsatt får meg til å gråte av den minste ting. August derimot skal fylles med mennesker jeg er glad i (dette er ekstra viktig nå), konstruktivt arbeid, og verdens fineste kjæreste. Jeg er glad i byen min, og skal ta den tilbake!

  SvarSlett
 6. Det va fint å lese ditta blogginnlegget, takk!:)


  (og du va forresten veldig søt i den raude UFF-kjolen, altso!)

  SvarSlett
 7. Jeg har hatt litt ferie, og jobbet i juli. Jeg har smilt og ledd av de fine barna mine, og sørget og grått over alle ofrene etter tragedien i Oslo og på Utøya. Jeg har fisket krabber og spist fersk kreps, is, og drukket MASSE god vin! Men juli blir et mørkt, tomt hull. Jeg kommer aldri til å glemme de første usensurerte bildene som kom inn fra Utøya. De vil være med meg i hjertet og på netthinnen for alltid. Du er fin, flotteste Synne. Jeg er glad jeg kjenner ie som deg! Stor klem

  SvarSlett
 8. Jeg har jobbet litt, og hatt litt fri. Jeg har for det meste vært i Oslo, men det ble også en liten hyttetur med bading, båt, masse grilling og annet sommerkos. Jo, også har jeg flyttet:)

  SvarSlett
 9. "Cher", "Cher",kjaere, kjaere Chercher ; se "Cherbourg parapluie"...cher-burg paraply; .."Cabourg " :(Proust).... cas-(burg) ,dersom burg.Deau-ville...jeg stopp min "impromptu" surreal(pun excquis).Og her er noen referanser om Norman maleri.:Musée Thomas -henryCherbourg.(jean -françois Millet.) galerie Amalthée :peinture Normande ,peinture de Rouen . école de Barbizon.Guillaume FOUACE (mon préféré.) wikimanche guillaume Fouace. A gi deg et Lys i August ...(d'Ou :fra )!?!!??.. vennlig bruno.

  SvarSlett
 10. En alt for merkelig måned. Men likevel fin. Du har gjort masse i juli. :)
  Jeg satt mye på Nationalbiblioteket på lesesalen før, det skal mye til før man forstyrrer de ivrige sjelene som leser der. Jeg forsvant i en herlig transe da jeg var der, og det samme tror jeg gjelder mange andre også, du er liksom litt ekstra ivrig om du leser der. :)
  Åh, deler du ut post på St. Hanshaugen? Der bor jeg. Jeg skal titte etter deg, hihi. :)
  Ja, The Carbourators. De er ganske bra, altså.

  SvarSlett
 11. Åj, Donaldbladene har blitt dyre, gitt. Men jeg savner de fiine historiene, og angrer litt nå på at jeg solgte alle de fine, gamle bladene!

  SvarSlett
 12. tinekatrine: Åh, den siste filmen er så bra. Hytteturen og flyttingen din har vært spennende å følge med på!

  Hege: Sykkelturer, spillkvelder og bursdagsfeiring høres kjempebra ut! Håper været holder seg hos dere!

  Maren: Og jeg har savnet deg, søtnos! Jeg er misunnelig på Dublin-turen og sommerjobben din, forresten, hoho!

  Kathleen: Indonesia-oppholdet ditt har vært skikkelig spennende å lese om! Bading, altså, det er supersommerlig og -gøy. Bra du er tilbake i vannet!

  wine-fueled narcissism: Oi, det kan stemme! Så morsomt! Fryktelige omstendigheter, selvfølgelig, men hyggelig å tenke på at vi faktisk har møttes. Ferieringen din høres herlig ut - så bra at du har noe fint å balansere ut det fæle litt med. August blir kjempebra, det er jeg overbevist om!

  Regnboge: Så koselig at du synes det, mange takk!

  Kristin: God vin gjør enhver måned til en fin måned, haha. Vi vil nok aldri glemme det grusomme, og det må ha vært veldig vanskelig å være på jobb og måtte dekke det, men dere gjorde en kjempejobb.

  Linda Terese: Flytting er så spennende! Håper du trives i ditt nye krypinn!

  Bruno: Merci! J'espère que vous avez eu un bon mois de Juillet!

  Trille: Nationalbiblioteket et helt herlig, og man leser nok litt ekstra flittig når man er der, ja! Hihi! Så morsomt at du bor på St.Hanshaugen, det er en kjempekoselig bydel! Jeg er ute på runden mellom ti og tre hver dag denne uken!

  motionocean: Ja, jeg husker at Donald kostet 15 kroner! Synd når man selger eller kaster gamle blader, men minnene henger heldigvis i!

  SvarSlett
 13. Oppi alt det triste så har du hatt en veldig fin juli! Du er heldig :)

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!