Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

onsdag 12. mai 2010

Piksler til pynt

"Blondes have more fun", sies det. Vel, det vet jeg ikke noe om. Jeg har aldri vært blond, men jeg har alltid vært nerd, og jeg er helt sikker på at det samme gjelder for oss!

I vår har jeg pusset opp garderoben med noen piksler. Piksler er altså det som digitale bilder består av, sånne bittesmå, firkantede byggeklosser. Først fant jeg en t-skjorte på nett, med vårfrisk farge og dette fantastiske motivet:


Toppen er kjøpt hos Threadless, en morsom nettbutikk som lar brukerne designe sine egne t-skjorter, og her kan du lese mer om dette motivet og hun som har laget det.

Jeg kjøpte meg en ny kjole i forrige uke; det var kjærlighet ved første blikk. Jeg så en reklameplakat på t-banen, og ti minutter senere hadde jeg en kjole fra Lindex i den ene hånden. Noen tar kanskje en titt på bildet under og ser en kjole med firkanter i ulike farger, men jeg ser et skjermbilde fra et gammelt eventyrspill som er blåst opp til det ugjenkjennelige. En nerde-kjole!


Kjole-bildet er lånt fra Lindex sine arkiver, de ligger her.

Siste piksel-pynt har jeg laget selv, ved hjelp av Hama-perler som jeg har strøket ekstra godt og limt på en stardard hårdspenne. Slik ser min nye perle-sløyfe ut:


Tipser igjen om Håkon Bogen, landets råeste på piksel-perling. Det var han som ga meg perle-sløyfe-ideen! Sjekk ut bloggen hans her!

Denne uka har vært litt spesiell, for jeg har vært ganske døgnvill som følge av lørdagens nattsending. Dessuten så Taran, storebror Gaute og jeg Radioresepsjonen på Rockefeller på mandag, som de radio-nerdene vi er, og det var en kjempemorsom og ordentlig absurd opplevelse. I går så jeg Kick-Ass på kino sammen med kjæresten min, og den filmen er å anbefale for alle som liker gla'vold og tegneserier (for nerder, med andre ord).

Hvis noen skulle lure, altså: Nerds have more fun.

3 kommentarer:

 1. Nerde-kudos til deg!
  Spesielt den hårspenna!
  Han har en genial blogg, jeg skal så stjele noen idéer derifra!!

  SvarSlett
 2. Hihi, jeg liker sløyfa! Tror jeg skal kopiere ideen, om du synes det er greit. Jeg trenger (enda) mer piksler i hverdagen. (Jeg har spist opp all sjokoladen, forresten, nå er jeg litt kvalm)

  SvarSlett
 3. Takk skal dere ha! Det blir aldri for mange piksler (men det kan tydeligvis bli litt for mye sjokolade)...

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!