Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

fredag 15. juli 2011

I New York: Gastronomi

Noe av det beste med å reise, om du spør meg, er å spise god og spennende mat. Jeg er så glad i å spise og å kose meg, og øremerker alltid en del av reisebudsjettet med gode matopplevelser, og slik var det også i New York. Det var jo ingen kjempestore overraskelser i vente, for jeg har vært en del i USA tidligere, og det er uansett ikke det mest eksotiske og ukjente kjøkkenet. Det er likevel mye man kan få tak i der borte som ikke finnes her, og når man er på ferie, er det et kjent faktum at man kan spise hva man vil!

Kosen begynte allerede før vi kom til USA, så klart. Jeg elsker å være i transit. Jeg liker å mellomlande i Helsinki, for flyplassen er lys, moderne og full av Mummitroll, og man spiser og drikker av Marimekko-servise!


Da vi kom frem, begynte oppdagelsesferden. Det sier seg selv at man har mye å velge blant i en by så stor som New York! Det ble mange gode lunsjer på mange hyggelige kaféer, for eksempel Le Pain Quotidien, en fransk fortauskafé ved Rockefeller Center. Avslappet atmosfære, rustikk stil og naturlige råvarer, store kaffekopper, kjempegod mat.


Nevnte jeg de utrolige tertene? En slik fristelse på deling er akkurat det man trenger etter mange timers sightseeing!


Det ble også mange ute-middager, selvsagt, men jeg tok visst få bilder - sikkert fordi maten var så god! Jeg vil trekke frem den italienske restauranten Da Rosina som ligger på Restaurant Row. Formidabel mat og super service.

Noen kvelder var såpass sene og slitne at det føltes mest riktig å spise middag på hotellrommet. I New York er absolutt alt tilgjengelig absolutt hele tiden, så ta-med-mat er aldri noe problem. Vi hadde aldri smakt Domino's Pizza før, selv om det er velkjent og klassisk pan pizza etter USA-prinsippet. En kveld ble det altså ta-med-macho-middag bestående av pizza og øl. Vegetar-pizza, riktignok. Den var veldig amerikansk og faktisk veldig god!


Vi bestemte oss tidlig for å spise en ordentlig burger i løpet av turen. Det er kanskje det mest typisk amerikanske av alt, og jeg spiser det ikke så ofte (og ettersom jeg ikke spiser rødt kjøtt, er den klassiske hamburgeren utelukket). Vi fant et sted som heter The Counter, hvor man kan bygge sin egen burger, og det passet oss perfekt. Her er et litt dårlig bilde av min vegetarburger med flerkornbrød, import-ost fra Sveits, salat, rødløk, paprika og bønnemix, samt sitron-aioli med løkringer og jordskokk-chips ved siden av. Det er uten tvil den beste burgeren jeg har spist!


Vi passet også på å drikke litt amerikansk øl, og Heartland Brewery er et lite, lokalt bryggeri med flere egne barer rundt om i New York. De hadde nettopp introdusert sommerens spesialitet, aprikos-øl. Spennende! Det viste viste seg å være litt søtlig, friskt og rundt på smak, og en ganske optimal forfriskning  i varmen.


I Little Italy-området drakk vi italiensk øl, for det hadde ingen av oss smakt. En travel servitrise svinset rundt blant bord med rødrutete duker, og stamgjestene småsnakket med mafia-aksent. Sjarm!


Sist, men ikke minst: Vi spiste cupcakes, så klart. Utvalget er gjerne til å bli svimmel av, som her hos Crumbs.


Vi tok med hver vår cupcake og hver vår iskaffe og slo oss ned på en grønn benk i Central Park. Herlig!


Er det rart vi koste oss, Jonasflotte og jeg?

Siden jeg kom hjem, har jeg spist ekstra mange knekkebrød med brunost. Morsomt hvordan det føles veldig riktig når man kommer hjem fra ferie! Jeg er veldig glad i brunost, da. Jeg er jo glad i alt, nesten. God mat er bare så ...godt!

15 kommentarer:

 1. Herlig å se og lese! Jeg fikk faktisk litt feriefølelse selv, bare av å lese om og se bilder av deres feriemat. Ikke verst. Kos deg med brunosten også!

  SvarSlett
 2. Åh, store (?) og fargerike cupcakes! Hm, eg har forresten aldri smakt ei skikkeleg cupcake, men eg vil at det ska skje so snart som råd e.

  SvarSlett
 3. Hahhaha, du får jammen sagt det Synne. God mat ER godt!! Ser ut som dere spiste bra å turen i alle fall :)

  SvarSlett
 4. Ved første øyekast trodde jeg overskrifta sa "Gastroskopi".. Det er ikke så behagelig, så jeg er glad det ikke var det du hadde vært på. Nå ble jeg ordentlig nysgjerrig på flyplassen i Helsinki, når du sier den er lys, moderne og full av Mummitroll! Masse god mat du har spist - heldig :)

  SvarSlett
 5. Namnamnam! Nå ble jeg skikkelig sulten. Det er sånn ferien skal være!

  SvarSlett
 6. ser fantastisk ut. tenk hvor fornøyde mennesker blir med engang vi får god mat og fine kaker! Vi er simple. like it! /ja, venneskap er det fineste!

  SvarSlett
 7. Åh bästa inlägget! Älskar matbilder!! och när man reser är det verkligen sant som du säger att man ska passa på och äta all god och ny mat!

  SvarSlett
 8. Elsker god mat og drikke. Det er den beste måten å oppleve steder på, synes jeg.

  SvarSlett
 9. Så mye god mat...nå ble jeg sulten!! Det er litt av gleden ved å reise, å spise mye god mat. Nå er ikke jeg noe spesielt matmoms, liker tradisjonelle retter...men alltid godt med noe nytt!
  Sv: Ja på Kappahl der jeg jobber er høstklærna, spesielt til damer på vei inn. Har allerede hengt ut masse kjoler, skjorter og skjørt i brune nyanser. Mye fint!

  SvarSlett
 10. Jeg er enig med dere - å spise og drikke godt er litt av gleden ved å være på tur!

  Ane: Så morsomt! Jeg skal huske at man kan få feriefølelse av feriemat-bilder, så har jeg noe som hjelper neste gang jeg får reise-abstinenser!

  Regnboge: Jah, de var både store og gode! Vi skulle egentlig spise lunsj litt senere, men jeg tror vi hoppet over det, fordi vi begge var mette etter hver vår cupcake.. De finnes i alle størrelser, da. For ikke å snakke om smaker. Kos deg med din favoritt når du får anledning!

  Mari: Haha, det var heldigvis ikke gastroskopi det var snakk om! Og ja, om du skal mellomlande i Helsinki en gang, kan du glede deg. Kjæresten min måtte jobbe hardt for at jeg ikke skulle bruke opp alle pengene mine på Mummi-effekter, og det før den ordentlig ferien egentlig hadde begynt..

  Veronic Mike: Hihi, det er sant, vi blir så fornøyde av sånt som er godt! Der er vi alle like, liksom!

  SvarSlett
 11. Mmmm, så mye herlig og spennende. Er noe av det jeg også elsker med å reise. All den nye maten man kan prøve ut...

  SvarSlett
 12. " mangez moi, mangez moi, mangez moi" Sang : "spiser meg"... da ga med sulten, og forferdelig liten "delikatessen" mat svakhet synd;men hor er min favoritt "begels" brot med pickel concomber og pasrami for a falle pa hvite ost kake.??a konkludere for eple struddel ,hvis ingen ikke stoter pa N Y.,jeg ma lope forstatt Norge? signert " le bon gout Français!?" bruno

  SvarSlett
 13. mille pardons ..je n'ai jamais voulu ecrire "hor" ni adultère. Misère ........ c'est hvor que je veux dire !!! MERDE a moi! si je peux dire en mauvais français que je suis !! je suis petit de honte ,et j'en suis tout rouge devant vous.bruno

  SvarSlett
 14. Bruno: Vi spiste faktisk bagels til frokost hver dag, og eplestrudel er kjempegodt!
  Concernant le typo: Ne vous inquiétez pas. Comme on dit en Anglais: Honest mistake, never mind! Je vous souhaite une bonne semaine!

  SvarSlett
 15. Jeg og vil til New York!!!!!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!