Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 10. juli 2011

Hjemmehelg og amerikanske anskaffelser

Det er snakk om helg av den aller, aller mest avslappede typen. I går ettermiddag kom jeg hjem fra New York, etter en utrolig intens og helt herlig ferietur. Jonas og jeg så og gjorde omtrent alt vi hadde planlagt og alt vi hadde lyst til, og byen var alt jeg forventet og håpet på, og jeg trenger litt tid til å sortere bilder og inntrykk. Enda godt jeg har ferie, slik at jeg slipper å stresse med noe som helst! Jeg er trøtt døgnet rundt, slik man gjerne blir etter lengre flyturer østover. Det er en pris som jeg betaler med glede, så klart, særlig når jeg slipper å stå opp tidlig og kan snu døgnet tilbake ganske gradvis. Jeg er virkelig helt utenfor nå! Hadde tenkt å ta meg et glass vin i går kveld, men fordi jeg presterte å glemme taxfree-posen på bussen fra Gardermoen, så ble det en kopp te i stedet. Kanskje kommer vinen til rette, og jeg har heldigvis et stort og spennende te-arsenal dersom noen har stukket av med den!

Da jeg kom hjem i går, lå det ikke mindre enn fire postkort fra blogglesere og ventet på meg. Tusen takk! Jeg blir overveldet og ydmyk av slik oppmerksomhet, dere er så snille. Jeg ser frem til å skrive tilbake!


Jeg kunne ikke dy meg; det ble noen episoder Sex and the City i går. Den serien blir enda bedre når man har besøkt byen! Bare introen viser jo både Chrysler Building og Brooklyn Bridge, som vi henholdsvis så og krysset. Jeg gleder meg til å bruke denne lekre boksen som botemiddel når feriesavnet blir for stort!


Grønne eplebåter og mørke sjokoladebiter er flott følge til en god serie! Et dryss kanel og en kopp kirsebær-te på toppen av det hele, og du har lørdagskos for nylig hjemvendte. Jeg tok kvelden tidlig, sliten og fornøyd.


I dag har jeg beundret noen av tingene jeg kjøpte på turen. Det er ikke snakk om stort, for det var ikke innkjøp som var i fokus, men når dollaren står lavt og man forelsker seg litt, så blir det jo til at man tar med seg et par ting hjem. Jeg bestemte meg på forhånd for at dersom jeg likte byen, skulle jeg skaffe meg en "I <3 NY"-topp. (Jeg synes det er rart når folk går rundt med dem uten å ha besøkt New York, eller etter å ha mellomlandet eller kjørt gjennom uten å ha gjort seg opp en mening...) Vi tilbragte en helt ekstremt innholdsrik og morsom uke der, og jeg fikk en følelse av byen som appellerte veldig og ga stor mersmak. Altså ble det topp på meg, men jeg gjorde en liten Disney-vri:


Det lå en stor og flott Disney Store på Times Square, ikke langt fra hotellet vårt, hvor jeg plukket opp denne. Jeg elsker Disney-effekter, og har nok aldri gått inn i en slik butikk uten å komme ut igjen med noe småtteri. I New York ble det to besøk og to kjøp. Jeg fant nemlig en supersjarmerende boks med gamle tegneseriebilder på...


...som inneholdt postkort med de samme motivene! HELT meg! 20 kort og konvolutter. Gleder meg til å sende dem!


Jeg kjøpte faktisk postkort på Urban Outfitters også. Jeg tar alltid en tur innom når jeg er i utlandet, like mye for å kikke på de mange morsomme tingene som for å se på selve klærne. Jonasflotte fant olajakke, jeg fant Willy. Eller Waldo, som han heter på originalspråket. Barndommens helt! Mottakerne skal også få lete!


Det er ikke bare Disney og postkort som definerer meg, altså. Håper dette innlegget ikke er i ferd med å bli fryktelig ensporet. Jeg samler tross alt på lommespeil også, og da jeg snublet over et som kombinerte den kjente NY-logoen med min svakhet for nerder og med pandabjørnen jeg ble så sjarmert av i Beijing i fjor, så var saken klar. Kjøp.


Dessuten er jeg glad i Nintendo. Vi besøkte Nintendo World, håhå! Jeg fant verdens desidert kuleste portemoné.


I Brooklyn, som viste seg å være New Yorks versjon av Grünerløkka, vandret vi inn i og innimellom store, støvfylte vinylsjapper, bittesmå bokhandeler, osteutsalg og bruktbutikker. Jeg fant to par øredobber på et hjørne.


Ikke så mange eller store innkjøp, altså, men jeg er veldig fornøyd, og gleder meg til å bruke nyanskaffelsene mine utover sommeren. Nå skal jeg lage meg en ny kaffekopp og kanskje se en episode til! Det er godt å være hjemme.

Fortsatt god søndag til alle! Hva har dere gjort i uken som har gått?

8 kommentarer:

 1. Velkommen hjem! Gleder meg til å se deg igjen og høre om NY-eventyret deres.

  SvarSlett
 2. Så fint å høre fra deg igjen, og at turen har vært like fantastisk som man håper. Og så fine ting du har kjøpt! Disneybutikken i Dublin fikk besøk av meg også, og å gå tomhendt ut derfra var aldri et alternativ, hihi.

  SvarSlett
 3. Velkommen hjem fine! Godt å ha deg tilbake! Du har vært savnet! Jeg har brukt de siste ukene på å ergre meg over alt regnværet i ferien min... argh.... men kost meg med litt fri pogså da. Klem Kristin

  SvarSlett
 4. Så herlig å lese om turen deres, og ikke minst om alle de fantastiske små funnene! Hver eneste ting ser jo ut som om den var lagd for deg, hihi :)

  SvarSlett
 5. Kort, men intensivt besök! ... med nàgra inköp! Granny Smith och mörk choklad ser bra ut! Dà väntar vi pà NY-bilderna! :-)

  SvarSlett
 6. Takk, folkens! Det var godt å komme hjem og blogge litt igjen. Bilder kommer etterhvert!

  Maren: Jeg så koppene fra turen deres - Disney Store er BEST!

  Ane: Ja, ikke sant?! De føles veldig riktige, alle sammen!

  Peter: Ja, åtte dager er langt ifra nok til å utforske alt ved en så stor by, men vi opplevde likevel veldig mye!

  SvarSlett
 7. Elsker Disney sakene du har kjøpt! :) Jeg elsker Disney, DVD samlinga med klassikerene har allerede flyttet til den nye leiligheta i Oslo :)

  SvarSlett
 8. jeg har kost meg på hyttetur! :) mye fint du har kjøpt! jeg kjøpte den tradisjonelle 'i <3 ny' t-skjorta når jeg var der, men har klart å rote den bort.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!