Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 26. august 2010

Leselyst

Vi fikk en oppfordring for en stund siden, fra fine Koffeine, om å svare på fem spørsmål om bøker. Jeg har sittet med kaffekopp, sjokoladebolle og bok og sett ut på regnet i dag, så nå passer det godt å svare på spørsmålene, og så skal de sendes videre.

Hvilken bok leser du akkurat nå?
For øyeblikket leser jeg Neverwhere av Neil Gaiman. Den foregår i en skjult verden under London, og der har jeg jo nylig vært, så det er gøy. Dette er den andre Gaiman-boken jeg leser, og jeg får lyst til å lese mer, samt sjekke ut tegneseriene hans. Bøkene hans er i alle fall spennende, morsomme og svært godt skrevet.

Hvor liker du best å lese?
I parken, på trikken, på taket, på fly, på gulvet, på senga. Hvor som helst, nesten. Helt alene eller omgitt av folk. Jeg forsvinner inn i fantasien uansett.

Hvilken bok skulle du ønske ble filmatisert?
Vanskelig! Mange bøker jeg liker er allerede blitt filmatisert. Jeg håper på en ordentlig versjon av Hobbiten, som seg hør og bør for en ekte fantasy-fan.

Hva er favorittboken din?
Jeg svarer ikke på sånt, jeg. Seriøst. Å velge én? Uaktuelt. Jeg får så dårlig samvittighet overfor de som ikke blir nevnt, jeg har problemer med sånt. La oss bare si at jeg liker fjas, fantasi, overnaturlighet og oppspinn. Jeg vil ha virkelighetsflukt, jeg vil ha andre verdener, jeg vil ha noe å fortape meg i. Jeg er kresen når det gjelder språk, men jeg godtar de fleste brudd på alskens fysiske og logiske regler uten problemer.

Hva synes du er den fineste forsiden på en bok?
Jeg er ikke så glad i illustrasjoner på omslag, egentlig, fordi de legger føringer på bildene som dannes inne i hodet mitt. Personer vil jeg i hvert fall ikke ha noe av. Jeg liker omslaget nedenfor, fra den første boka i His Dark Materials-trilogien. Egentlig er alle forsidene fine, og innholdet er å anbefale, det også.Såh, hvem er nestemenn ut?

- Jørn Idar, som kanskje leser flest "barnet kommer"-bøker for tiden?
- Kristin, som sikkert har drevet med høytelsning av barnebøker i årevis, men som forhåpentligvis har tid til å lese sine egne ting innimellom.
- Elen, som ikke bare leser bøker, men som skriver dem også.

Bøker er best!

2 kommentarer:

  1. nam! (skulle kommentere bananbrødet men kommenterte hvis bøkene istedenfor, nam likevel)

    SvarSlett
  2. Utfordringen er tatt. Kommer innlegg om dette i kveld:-) Klem Kristin

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!