Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 9. januar 2012

Et lite middagsselskap

Jeg tenkte jeg skulle ta søndagen tilbake i 2012. Jeg vil fylle den med fine ting og litt av fordums frie glede!

For mange er søndagen det samme som "bakfulldagen". Jeg er ikke en av dem, ettersom jeg sjeldent drikker så mye at det påvirker dagen etter, men likevel vil jeg bli flinkere til å få noe ordentlig ut av søndagene. I vår familie er arbeidsmoralen høy, og helgejobbing er noe jeg har vært vant til hele livet. Søndag pleide for meg å være synonymt med radiosending i flere år, og det er kjempekoselig, men nå er jeg i studio hver mandag i stedet. Ettersom jeg jobber fullt i uken og i tillegg går med post tre av fire lørdager, er søndag stort sett den eneste fridagen min. Potensielt den beste dagen i hele uken. Jeg vil at søndagen skal være kronen på verket, liksom.

I går hadde jeg invitert søte Ine og hennes kjæreste, i tillegg min egen Jonasflotte, på søndagsmiddag. Dagen før sendte jeg ut en melding og ba dem kle seg opp litt, fordi det ble et slags middagsselskap i stedet. Jeg fikk nemlig så lyst til å gjøre litt ekstra ut av det, så jeg fant frem finserviset og det blankeste bestikket og dekket et bord...


 ...og tente mange flere lys rundt omkring i leiligheten...


...og brettet noen servietter med kattepuser på...


...og lagde bordkort av pepperkaker. Vi lar gjerne julen stå til tjuendedag, så jeg tillot meg julete oppdekking!


Tidligere på ettermiddagen hadde jeg bladd opp i min nye favorittkokebok. Jeg kokkelerte i timevis, og Jonasflotte hjalp til, og sammen tryllet vi frem en vegetarian baked ziti. En mektig, majestetisk rett som føles erke-italiensk!


Pastaformen skulle bakes i en time, så jeg hadde god tid til å finne frem en pen, retroinspirert kjole og kombinere den med mitt nyervervede arvegods. Slike perlekjeder er som kjent skapt for søndagsmiddagsselskaper.


Formen skulle dessuten stå og godgjøre seg i femten minutter etter at den var tatt ut av ovnen, så vi skjerpet apetitten med grissini og hjemmelaget oljedressing. God olje, salt, pepper og persille - nam!


Så slo vi oss ned og spiste lenge og vel, og drakk vin fra store glass, og hadde Amélie-musikken i bakgrunnen.

Ine sto for desserten, som besto av mørk Menuettkake og Kulinaris med vanilje. Med metal-kaffe i mummikopper til. Og et lite dryss kanel som fikk være prikken over i'en på min tallerken.


God mat og godt drikke i enda bedre selskap; en fin avslutning på uken. Hverdagsluksus!

Det krever ikke så mye å gjøre søndagsmiddagen til noe spesielt, og jeg tror at dette kan bli en fin tradisjon utover våren. Jeg gleder meg allerede til neste lille middagsselskap!

17 kommentarer:

 1. Så fint å gjøre noe ekstra ut av søndagesmiddager. Fint med en unnskyldning til å ta på seg en fin kjole! Jeg skulle gjerne hatt middagsselskap, men vi bor litt unna allfarvei, så det blir litt vanskelig.

  SvarSlett
 2. Søndag er min favoritt dag! :) Og middagsselskap er en av mine favoritt ting! :)

  SvarSlett
 3. Så koselig! <3 Og du er superfin og fjong i kjole og perler!

  SvarSlett
 4. Det var et veldig koselig middagsselskap! Gleder meg til neste gang :)

  SvarSlett
 5. Såå koselig! God idé å gjøre søndagen til noe spesielt. Jeg pleier også å jobbe helger, men har fri annenhver søndag :-)
  Hadde besøk av foreldrene mine og lagde vegan lasagne og deilig salat :-) suksess.

  Koselig at du lar julen stå så lenge :-) Jeg er veldig klar for vår, og har byttet trekk på sofaputene fra rødt til sommerfugler og blomster i alle farger, en sykkel og en fugl. :-)

  Ha en nydelig uke!

  SvarSlett
 6. Det så og hørtes veldig hyggelig ut! Savner dere :)

  SvarSlett
 7. Åh, så himla lykkelig jeg ble nå! Så koselig, så omtenksomt og så lite som gjorde så mye. <3
  Finfint! Håper også at dere får flere slike søndager. Jeg også, for den saks skyld. :)

  SvarSlett
 8. så koselig! jeg liker søndager jeg, aldri forstått hvorfor folk klager sånn. en hel dag til å gjøre akkurat hva man vil? hurra!

  SvarSlett
 9. gratulerer; er aere din sine gjester !en velsignelse av hjemmet! ja, det er vakre plater. hver dag jeg ogsa for spis med solv bestikk . kake ser veldig appetitt vekk! for en glede a vaere med kjaeresten pa kjokkenet! gjorde du med hvitvin? dine perler barokk holde all sin glans etter sa lang tid, som ved magi!en verdens beromt fransk forfatter sa: "- le vin est est la partie intellectuelle d' un repas. les viandes et les légumes n' en sont que la partie matérielle." det 200 ar siden...good friends are always in joy , in what you enjoy . bruno

  SvarSlett
 10. Jeg liker ideen! Både med pynt og mat og masse tente lys:) Hurra for fine søndager og fine venner!!

  SvarSlett
 11. Hei kjære Synne! Først av alt! Tusen hjertelig takk for to flotte postkort, eg skal svare deg, sjølvsagt. De var utruleg fine, begge to!! <3 Du er jammen fin. / Det såg kjempekoselig ut! Ingenting er som fine middager med gode venner! suss

  SvarSlett
 12. Jeg ELSKER den tanken! Og at du gjør det også! Med skikkelig midda og venne og familiekos!!

  SvarSlett
 13. ja, pakkepost e finfinfint! åh herre, eg fikk sykt sykt lyst på menuettkaka og is itte å ha sett på innlegget ditt ;)

  SvarSlett
 14. Åh jeg savner åsså pingu, nyyytnyyyyyt! Åh for å ikke snakke om ballonger, jeg vil sveve på en ballong resten av livet, jeg har følt på ballong livet og da er man lykkelig.. sånn innenfra lykkelig woho! Og hver dag er en helg, rart men ukedagene mine har blitt borte og hver dag er helg, livet er bra kan man vel si da? selv om jeg ikke vet noen ting, jeg er ferdig på skolen og vet ikke hva som skjer men shit jeg tror det er lykke og ikke vite! og søndager må være den hærligste dagen da for da trenger man ikke gjøre noen ting, det er fint det! Så ut som en digg søndag. ååhh mumikopper er kos, jeg jobber jo på kitch´n der blir man trollbunnet av fine ting. farlig! hihi Håper dere får en super UKE! :) og ta livet som det faller seg

  SvarSlett
 15. Takk for de fine kommentarene, alle sammen! Jeg kunne spise ziti og sjokoladekake i flere dager etter det lille middagsselskapet, og ser frem til fortsettelsen på søndag!

  Tine: Vi savner deg også! Gleder meg til vi sees når du kommer hjem!

  Bruno: Det sitatet passer like bra i dag, haha!

  SvarSlett
 16. Å, så koselig! Nydelige bilder, stemningen oser ut av bildene.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!