Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 18. mars 2012

Mini-mammuter

Aller først:
Tusen takk for alle kommentarer, klemmer, kort og tekstmeldinger etter forrige innlegg. Dere er verdens beste.

Det er fint med noe lett materialisme og en liten virkelighetsflukt når noe er trist. Det ble seks innkjøp på meg under årets Mammutsalg. De er alle sammen ganske små, men de gir meg stor glede!


Fem historier fra Mummidalen, med hyggelige farger, praktisk format (hver av bøkene er omtrent på størrelse med et postkort, så de er lette å ta med seg på trikken) og så fine forsider at det nesten gjør vondt.


Jeg gleder meg til å sette meg bedre inn i Tove Jansson sitt stemningsfulle, varierte univers! Noen av disse historiene husker jeg fra barndommen, andre har jeg bare lest eller hørt om, men aldri faktisk lest eller hørt. Spennende!

Dessuten fant jeg noe som ikke engang er en bok, men som Akademika hadde valgt å halvere prisen på likevel. Greit for meg! Et fjollete lommespeil med festlig farge og en ganske overrasket kattepus på.


Jeg samler på lommespeil, vet dere. Det finnes så mange fine og morsomme motiver! Tenkte å komme med en speilblank oppdatering snart, ettersom beholdningen er blitt dobbelt så stor siden sist vi så på den.

I kveld skal jeg spise søndagsmiddag med gode venner. Den optimale avslutningen på en travel og tidvis tung uke.

Fortsatt god søndag, alle sammen!

14 kommentarer:

 1. Tusen takk for teen, også utrolig trist å høre om tapet ditt :(

  SvarSlett
 2. Sukk, så fine bøkene var! Mine Mummi-minner er nesten bare fra TV, og jeg har skjønt at de er mer enn verdt å lese - så kanskje jeg skal tusle innom bokhandlene her og se om de også har igjen disse på salg :) Fint lommespeil også, jeg gleder meg til å se hvordan samlinga ser ut nå! God søndagsmiddag, Synne :)

  SvarSlett
 3. Tove Jansson er (som du vet) en av mine favorittforfattere, og jeg er helt sikker på at du kan finne trøst og varme i de bøkene der.

  Vi sees snart, Synne-min!

  SvarSlett
 4. Åh, er dei bøkene på mammutsal? Eg må tråle gjennom litt fleire bokhandlar sånn i tilfelle eg finn noken av dei eg manglar.

  SvarSlett
 5. Koselig med mummitrollbøkene! Er så glad i "Sent i novemner" og "Pappaen og havet."

  Vi ses til uken!

  ei Hhei

  SvarSlett
 6. å nei, fikk ikke med meg at dem var på salg :( så typisk, ønsker meg jo dem!

  SvarSlett
 7. De bøkene er så fine! Og det var speil-pusen også. Stor klem til deg!

  SvarSlett
 8. Å, jeg gleder meg til å se hele lommespeilsamlingen din :-) Forresten en utrolig kul ting å samle på.

  Fint at du kan finne trøst i små ting. Bøkene ser kjempesøte ut :-) har ikke lest noen av dem selv enda.

  SvarSlett
 9. som er for boker; ja,jeg onsker han skal vaere vakker og rorende.vise til oss da,en side!! intet mindre enn som en god deal, for lenge siden (som dette utgave :"die leiden jungen werther" 1927 Goethe, utskrifter og tegninger jeg tror det sjeldne; betalt "12 francs",var for min datter). i gar kveld jeg hadde en bok med sin c.d: 9 euros, forfatter spesialist i musikkvitenskap Gregoriansk sang( religios, magnificat, polyfone Gresk, Korsikanske,cantillation, full baroksang..) ; men det var for mye!! det kan vaere noe faller til en " Yoko tsuno"b.d i russisk eller hebraisk, hvis den finnes!. en psychoanalytiker forfatter, snakker om" bokens folk"; headlinet: (spiser boken) : i kveld du gjore meg (gynge-rocking Moomi!!)... miam-ut miaouh ! ( et oui!, tellement heureux de vous retrouver!! sa mye ,overfylte min bolle med melk! . bruno

  SvarSlett
 10. Så finfine ting. Blikket ditt for de små, flotte tingene i hverdagen er så unikt, Synne! Må innom en bokhandel og se om de har Tove Jansson-bøkene du viser her. Elsket de da jeg var liten, lånte de flerfoldige ganger fra biblioteket men så bare forsvant de. Håper du og dine passer godt på hverandre og finner fine øyeblikk opp i alt dette. Klem til deg <3

  SvarSlett
 11. Så herlig å finne slike bøker, som er så VÅR liksom, fordi de kan tas med på bussen og cafeen, og gi oss små underfundige fortellinger i solskinnet. Deilig!

  SvarSlett
 12. Så utrolig fint at du fant dem! Jeg må bare spørre om hvor du fant dem hen, for jeg har så utrolig lyst på dem selv! :) :)

  SvarSlett
 13. Så gledelig! Jeg kom faktisk over en Tove Jansson-bok selv for ikke så lenge siden, selv om jeg aldri kom så langt som til å kjøpe den. Det var ingen Mummibok, så akkurat de misunner jeg deg litt:) Kos deg masse med dem!

  SvarSlett
 14. Så hyggelig at dere også liker disse små glederssprederne! Jeg fant dem på nett, hos CDON.com, av alle steder. Rett hjem i postkassen, for en luksus!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!