Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 10. februar 2011

Tilt

Vinteren har tatt tak igjen! Denne uken har det lavet ned i Oslo i flere omganger. Selv om det noen ganger frister mest å være inne i snøstorm, så tok jeg turen ut på lørdagskvelden. Jeg hadde nemlig hørt rykter om et stilig sted som het Tilt, som spesialiserte seg på gammeldagse flipperspill. Så herlig snevert og nostalgisk! Jeg spurte kjæresten min om han ville ta en øl og tilte litt med meg, og han var ikke vond å be. Det ble en knallbra kveld!

Tilt har mørke lokaler, slik at lyset fra spillene skal komme til sin rett. Jeg har gått fordi stedet sikkert femti ganger, for det ligger i samme bygg som Rockefeller, men fordi det er så mørkt og fordi inngangspartiet er så anonymt, har jeg aldri lagt merke til at det ligger der. Ikke la deg lure, dette er en perle!


Det er ikke så lett å se det på disse bildene, men på veggene henger glorete reklameplakater for gamle spill, og flere av bordene har arkadespill nedfelt i bordplatene. Hoho!


Baren har et stort utvalg velkjent importøl, i tillegg til en masse morsom øl fra ulike mikrobryggerier. Vi testet blant annet en øltype fra Brew Dog, som vi mente smakte av ingefær. Nam!


Inne i selve spillehallen er det høyt under det buede taket, og en salig blanding av lyd og lys fra de mange maskinene. I midten står et shuffleboard, som det hele kvelden var kø for å få bruke. Jeg har spilt shuffleboard i stor størrelse, utendørs i USA, men aldri på bord. Kanskje neste gang, hvis vi er tidlig ute?

Mine favorittspill var definitivt Star Wars, Indiana Jones og The Addams Family. De spilte den velkjente musikken og viste små sekvenser fra de flotte filmene. Nerdelykke!


 "They're creepy and they're kooky, mysterious and spooky, they're altogether ooky, the Addams Family"...


For mer om Tilt, de som driver stedet og visjonen bak, se morgendagens utgave av A-magasinet.

Anbefales for alle som liker godt øl og gammeldags moro!

5 kommentarer:

  1. Har hatt mye morro på Tilt, men har aldri spillt spill der inne faktisk.

    SvarSlett
  2. Kult at du også kjenner til stedet! Jeg lover: litt desperat flipping gir kvelden en ny dimensjon!

    SvarSlett
  3. Så stilig! Liker når sånne nisjekonsept faktisk har suksess.

    SvarSlett
  4. tilt <3 man kan til og med dra dit selvom man ikke vil være sosial, og det er det beste stedet å vente på treige venner!

    SvarSlett
  5. Ja, Ingrid, ikke sant!

    Jeg er enig, Therese, på Tilt kan man henge alene og kose seg max!

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!