Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 28. februar 2011

Tips: Varm sjokolade

Vi tror kanskje at det går mot vår, men hver gang noen tør å si det høyt, peker naturen nese og sender mer snø. Benytt sjansen til å drikke mange kopper varm sjokolade før sesongen er over!

Tips 1: United Bakeries
Her kan du velge mellom lys og mørk versjon, det er et stort pluss. Store kopper og koselige lokaler. På Paléet-filialen har de lysekrone i taket og blomster på bordene...


...og kakaoen var fyldig og god og så slik ut...


...og jeg så slik ut. Varm sjokolade-gestikulering.


Tips 2: Cocoa on the go-go
Norges eneste kakaobar har et ganske harry navn, men et ganske herlig utvalg! Du kan velge blant utallige typer varm sjokolade med ulike styrkegrader og smakstilsetninger. Jeg anbefaler den mørke (overraskelse) med mint eller bringebær!


Tips 3: Hotell Bristol
Man kan gjenta det til det kjedsommelige. Bibliotekbaren på Bristol severer byens beste varme sjokolade, i byens kanskje mest herskapelige omgivelser. Luksus i ordets rette forstand.


Tips 4 (bonus): Gjør det selv
Dette er selvfølgelig aller, aller, aller best. Jeg bruker helmelk, mørk sjokolade og kanel. For soya-versjon, besøk Koffeine!

God sjokolade er veldig viktig.


Brekk den i biter og smelt den i litt vann, og rør febrilsk.


Spe på med helmelk og rør videre...


...og pass på å få med all sjokoladen langs kanten!


Om du bruker veldig mørk sjokolade, er det nødvendig med litt ekstra sukker. Er du kanelmisbruker, som meg, kan du slenge oppi en stang. Rør videre, til sukkeret er oppløst og blandingen er jevn.


Når den varme sjokoladen koker opp og tykner litt, er den ferdig.


Hell herligheten i en stor kopp...


...og er du rå, kan du ha en skje vaniljeis på toppen. Himmelsk!


Sjokoladeoverdose? Gjett, da.

8 kommentarer:

 1. Jeeee, kakao! Jeg skal dra med meg mamma til hotel bristol når hun kommer på besøk om noen uker. det blir bra! :D

  SvarSlett
 2. Mmm.. lukter sjokoladen helt hit!

  SvarSlett
 3. Nam, varm sjokolade er sånn ca det beste som finnes. Men jeg koker aldri melka, for da kan det bli SNERK. Har aldri prøvd med så mørk sjokolade, men det liker jeg helt sikkert :)

  SvarSlett
 4. Namnamnam!
  Men æææ snerk freaker meg ut :P

  SvarSlett
 5. Bittelitt sukker på toppen,-
  gjør at snerk holder seg borte fra koppen...

  SvarSlett
 6. Ingrid: Ja, ta med deg mamma! Bare husk å reservere bord!

  Tine: Ikke verst! Jeg kan nesten smake kakene hos deg!

  Ine og Maren: Snerk er djevelsen verk, rett og slett. Jeg vil at melken skal koke for å få ekstra fyldighet, men jeg rører mye også etter at jeg har helt i koppen, for å holse snerken unna. Og så drikker jeg opp så fort at den ikke rekker å reagere, hoho!

  Anonym: Det trikset kjenner jeg ikke til, men om man har bitter sjokolade i utgangspunktet og holder igjen litt sukker, kan det sikkert funke? Takk fpr tipset, det skal jeg prøve neste gang jeg lager varm sjokolade (og det blir nok ikke så lenge til)!

  SvarSlett
 7. Ah, hadde jeg bodd i Olso hadde jeg dratt til Cocoa on the gogo i disse dager, jeg er så kakaosugen og jeg finner ikke den perfekte kakaoen her i Kristiansand. Eller, den er det kjæresten min som lager, men jeg kan jo ikke be han om det i tide og utide.

  SvarSlett
 8. Kathleen: Kult hvordan kjærester gjerne er flinke til å lage varm sjokolade - montro om det er noe de lærer seg på hemmelige kakao-kurs, sånn i tilfelle de blir kjent med noen sjokoladeglade jenter?

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!