Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 25. oktober 2010

Hymne til hyttetur

Når det lukter bål og øl av hele deg og all bagasjen din, da vet du at du har vært på hyttetur med Radio Nova. På fredag satte vi kursen mot Nordmarka, nærmere bestemt Tannlegehytta. Været var fint og deltakelsen var rekordstor, og turen opp gikk knirkefritt (selv om det alltid er en blandet fornøyelse å traske i oppoverbakke i en og en halv time med ryggsekk, sovepose og vinkartong).

Snø og skog ute...


...og hytte-hygge inne.


Fredag kveld var det noe galt med spjeldet over peisen (eller noe galt med han eller hun som stilte inn spjeldet over peisen), så hele hytta var full av røyk, og vi måtte koble fra røykvarslerne i taket. Samme kveld spiste vi middag ved midnatt, ganske enkelt fordi det tar sin tid å koke fiskesuppe til 64 personer.

Verdens største kjele (her full av fiskesuppe)...

 

...og verdens største vaffelrøre.


Dagen etter var det sol og vafler og kortspill og quiz og kos for alle pengene (og for ganske mange gjaldt også store mengder paracet eller "klokka er over to, jeg begynner å drikke igjen"). Vi spiste taco til middag, som man gjerne gjør på en lørdag, og lagde gerilja-radio, som man alltid gjør på en Nova-hyttetur. Så kom kvelden krypende på nytt, og folk samlet seg i badstuen eller under discokula, og drakk og danset og lo.

Søndagen besto av rydding og selvmedlidende smil, og av å jobbe sammen for å bli kvitt resten av rødvinen.

Småslitne radiofolk tar en pause på vei ned fra hytta...


...før de når frem til kolonialen, hvor bussen går til byen...


...og hvor selv hestene har sin egen rasteplass.


I seks-tiden i går var jeg hjemme igjen, med følelsen av å ha vært på ferie, langt vekk, fordi det har skjedd så mye på så kort tid, og fordi man blir så desorientert uten mobiltelefon og internett. Jeg har sovet lite, men godt (jeg ELSKER å sove i sovepose!), og er ganske sliten, men veldig fornøyd.

Åh, hyttetur. Jeg gleder meg allerede til neste gang!

1 kommentar:

Alltid koselig med kommentarer!