Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

tirsdag 8. mai 2012

Tre små ting å fortelle

God frigjøringstirsdag til alle! Jeg tenkte å dele tre småting som jeg har gledet meg over i det siste.

Først: Jeg har fått klippet håret, slik jeg gjør med jevne mellomrom for å holde det sunt og opprettholde den lengden jeg liker best. Frisøren min er veldig blid og flink, og gir meg te og massasje og gode tips. Det er alltid forfriskende å klippe seg, synes jeg! Nå ser jeg slik ut hvis jeg mysesmiler i solskinnet.


Man bruker jo alltid litt tid på å bli vant til en ny klipp, selv når det er en fasong man er fortrolig med. Nå er det omtrent en uke siden jeg var hos frisøren, så nå er jeg komfortabel, og føler meg klar for våren og sommeren.

Neste: Jeg har en ny utflukt på planen. Endelig kan jeg besøke min kusine, som for tiden bor i Frankrikes hovedstad! Det blir en pinsetur på fire dager, fra 26. mai til 29. mai - det er jo bare to uker til! Det blir veldig fint å være tilbake i pene Paris. Jeg har ikke vært der siden november 2010, og da så det litt slik ut.


Jeg har vært i Paris én gang til også, så dette blir mitt tredje besøk, og min første visitt var også om våren. Da var det grønt og varmt og herlig der - det var formidabelt, og jeg gleder meg til et nytt, vårlig avbrekk i Lysets by!

Sist, men slett ikke minst: Jeg har kjøpt meg en ny mobiltelefon. En smarttelefon. Min forrige følgesvenn hadde jeg hatt i seks år, og den begynte å skrante på flere vis, og den hadde ingen av de funksjonene man i dag forventer av en mobil. For en uke siden tok jeg skrittet inn i det tjueførste århundret, ved å skaffe meg denne skjønnheten.


Overgangen er STOR. Jeg ser ut som en bestemor når jeg navigerer rundt på skjermen, og vet ikke helt hvordan ting fungerer ennå... Jeg har fått overført bilder, ringetoner, kontakter og notater til den nye telefonen, men meldinger, bursdager og avtaler gjenstår. Alltid en omstendelig prosess! Inntil videre har jeg begge telefonene med meg over alt, i tilfelle det ligger en avtale lagret på den gamle telefonen som jeg har glemt å legge inn på den nye. For et liv, haha.

Hittil har jeg skaffet meg noe sånt som åtte applikasjoner, og blant dem er Instagram! Foreløpig har jeg bare ni bilder å vise til, men jeg synes det er morsomt å dele småting på Twitter og kunne legge til fotografier på et øyeblikk. Jeg har brukt Twitter i flere år, men tidligere har jeg vært bundet til PC'en enten hjemme eller på jobb, så det er gøy å kunne kvitre fra hvor som helst! Om noen vil følge meg på Twitter eller Instagram, så heter jeg Synnebollen begge steder. Praktisk å ha et klassisk kallenavn når man skal lage seg en brukerkonto, hoho!

Nå tar jeg gjerne imot deres hjelp for å utvide horisonten min ytterligere. Finnes det andre der ute med Android-telefoner, som vil dele favoritt-applikasjonene sine med meg? Jeg blir kjempeglad for veiledning i den virtuelle jungelen!

Fortsatt fine mai-uker ønskes alle!

25 kommentarer:

 1. Så fin du er med ny klipp! La ikke merke til det på søndag, men det var jo fordi du hadde håret oppsatt. Du er så søt med korte, fine lokker!

  Angående apper til Android, så er jeg veldig glad i Vignette. Det er en foto-app, litt i samme gata som Instagram, men uten delingsfunksjonen. Jeg bruker den hele tiden når jeg ikke har kamera med meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for fine ord og for fototips!

   Slett
 2. Jakob Fuglseth8. mai 2012 kl. 18:12

  Godt å se du ikke er på iphone-kjøret :)
  Har en Samsung Galaxy selv, funker strålende. Det finnes kanskje andre program til slikt men Google Listen er veldig grei å ha når jeg vil høre på RR/P3 morgen podcaster.

  Så har du spill som Wordfeud, Angry birds etc om du kjeder det. Det fine med android er at man kan finne mye gratis.

  Den kanskje nyttigste applikasjonen er et lite program som lager engangskode til nettbanken, så slipper man "kodekalkulator".

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha, ingen fare, jeg vil ikke ha noe med "i" foran eller eple bak!
   Mange takk, Jakob! Jeg er glad i radio og i gode løsninger!

   Slett
 3. Wiiiii - det var da tre koselig delingser! Selv trenger jeg så sååårt en klipp, jeg vil også draaa til Paris, og smarttelefon har jeg ikke.. enda. Jeg liker min gamle telefon, selv om jeg tviler på at den klarer å leve så lenge som 6 år...

  SvarSlett
 4. Gratulerer med ny telefon! Er det en helt ny verden? Og du hvor herlig det kan være å være nyklippet!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er egentlig det, i hvert fall for meg. Jeg blir stadig bedre kjent i denne verdenen, og jeg trives!

   Slett
 5. Wow, har du hatt den samme mobilen i 6 år! Jeg bytter tre ganger i året, om enn ufrivillig. Mister/ødelegger/blir frastjålet. Det er derfor jeg har en nokia-tastetelefon som bare kan ringe og sende sms. Da gjør det ikke noe at jeg hele tiden må ha ny. Men jeg begynner å ønske meg en telefon som kan ta bilder...

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg har nok hatt flaks - blir spennende å se hvor lenge denne varer!

   Slett
 6. Så fin du vart! Ein slik frisør høyrest ganske fantastisk ut. Og så heldig du er som har ein Paris-tur om ikkje så lenge. Det må vere ein fin ting å gle seg til.

  SvarSlett
 7. Å holde på en telefon i seks år, det må nesten være verdt en eller annen pris. Det virker ikke som om noen greier å ta vare på sakene sine så lenge nå lenger. Og grattis med en smart telefon (ikke orddelingsfeil) :)

  SvarSlett
  Svar
  1. I see what you did there, hehe!

   Slett
 8. Du ble kjempefin på håret:)Herlig å klippe seg. Gratulere med ny mobil:) Missunnelig på den Paris turen, kunne å tenkt meg å dra dit:) Kos deg videre:) Flott deling:)

  SvarSlett
 9. Blir gøy med Paris og veldig kult at du er der! Jeg gleeeder meg masse:-D.

  Gratulerer med telefon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg også i massevis!

   Slett
 10. Du er så fin! Så gøy med Paristur, og med ny telefon, også! Jeg har også Android-telefon, men er ikke så vel bevandret i app-verdenen enda. Mitt hotteste tips er at man kan spille Snake som på en gammel Nokia, hihihi, gøy.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oooh, nostalgi-poeng for den!

   Slett
 11. -"Paris est pour un riche un pays de cocagne:sans sortir de la ville, il trouve la campagne; il peut dans son jardin, tout peuplé d'arbres verts, recéler le printemps au milieu des hivers et foulant le parfum de ses plantes fleuries, aller entretenir ses douces reveries.."(Boileau poèmes..) vi vet onsker deg Velkommen med entusiasme, og vaere tilgjenglig uten pinlig, slik at du fyller ,trodde dens storhet,denne "by en lys".for telefon, alle hjemme er mer avansert med Samsung; for meg den gamle,nye sony ericson , ok.. god har, fin look!LA PARISIENNE! toujours avec Courtoisie :bruno

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg hadde også en Sony Ericsson før, men den sluttet å reagere på trykk - veldig frustrerende... Takk for snille ord, jeg ser frem til Paris-turen!

   Slett
 12. oi! etter "lys "bor du lese : Gastrnomi, Kultur,Gode minner..bruno

  SvarSlett
 13. Fin på håret, frøken! Du ser så stilig ut :D Glad du får deg en Paristur i mai, det må jo være den perfekte tida på året. Og gratulerer med ny telefon, jeg var like clueless som deg da jeg kjøpte smarttelefon i høst. Det har blitt bedre. Litt i hvert fall :P

  SvarSlett
 14. Hei hvis du liker å ha avtaler og gjøremål på mobilen anbefaler jeg appen colornote :) Fins i adroid market, og du kan både lage "to do lists" og skrive vanlige notater til deg selv. Du kan også sette hver "lapp" på alarm slik at du kan bli minnet på ting :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres virkelig ut som noe for meg! Takk for tipset!

   Slett
 15. Eg tykkjer alltid det er kjekt å klippe håret. Når eg hadde (har) kort hår måtte eg ofte til frisøren for å halde det kort, men no når eg skal la det vokse ut igjen saknar eg litt den friske følelsen av nyklippa hår!

  SvarSlett
 16. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!