Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 10. mai 2012

Tips: BibliOdyssey

Jeg har forelsket meg i en veps. Egentlig er jeg ordentlig redd for veps, ettersom jeg ble stukket i munnen som seksåring. Det hendte på bursdagen min, og jeg spiste en hjemmebakt bolle - med andre ord kunne jeg i utgangspunktet ikke hatt det bedre! - men vepsen ville også ha gjærbakst. Plutselig var underleppen min på størrelse med en bordtennisball, og jeg husker det hele som en ekstremt overraskende, veldig smertefull og litt traumatisk opplevelse. I dag er det fortsatt slik at om jeg oppdager en veps i nærheten, velger jeg å forlate stedet eller sitte helt i ro til den flyr sin vei. Likevel vil jeg helst ha denne på veggen i kjempeformat. Helst nå med én gang.


Se så fin den er, da! Den er hentet fra en av mine yndlingsnettsider, som jeg uansett hadde tenkt å tipse om en dag, og da jeg fant denne vepsen forleden, var det avgjort. BibliOdyssey er en kjempestor samling illustrasjoner, hentet fra alskens tidsperioder og kilder. Det høres kanskje kjedelig ut, men jeg synes det er skikkelig nerdespennende! Siden oppdateres jevnlig av en nysgjerrig entusiast, og her finnes omtrent alle de motiver man kan tenke seg; dyr, planter, kart, skip, etiketter, skisser, gammeldagse klær... Jeg legger ved et tilfeldig utvalg, som ikke egentlig er representativt, men som i det minst kan gi en idé om hva som finnes i denne virtuelle skattekisten.


Jeg ble forresten ekstra glad da jeg fant en dodo der inne, for jeg ble så skuffet da jeg fant ut at de var utdødd på ordentlig og at de ikke engang var å finne på zoologisk museum. Hei, fine og forunderlige drontefugl.


Alle bildene er lånt fra og lenket til sine respektive artikler hos BibliOdyssey,
og man kan klikke seg videre til opprinnelsen deres derfra.

Et lite nettips, altså. En uutømmelig og uforutsigbar oase av sær og sjarmerende inspirasjon!

Oi, forresten: Det er den internasjonale Monty Python-dagen i dag. Verdt en ørliten feiring, spør du meg! I kveld skal jeg spise sjokolade og se på femti år gammel komikk som fungerer like godt i dag. Tidløs torsdagshumor!

13 kommentarer:

 1. Takk for et flott tips! Jeg ble sittende og kikke leeeenge. <3 Ha en fin torsdag!

  SvarSlett
 2. :- ) Thanks for the nice words.

  In case it's you and not the web translation (him/her/them/they/you/it are often rendered incorrect by machine translation), BibliOdyssey is published and researched and populated and maintained and lovingly cared for (and has been for nearly 7 years) by a single person: ME!

  Have a nice weekend.

  Paul = 'peacay' --> Sydney, Australia.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi, Paul! How kind of you to drop by!
   Thanks for poiting that out. I must admit that because the posts are so frequent and varied, I assumed there were more than one person behind them! I will update my text.
   Your site is formidable!
   All the best!

   Slett
 3. Insekter på veggen - nei takk! Men det var da veldig mye annet fint å finne der!! Også har Monty Python en internasjonal dag?? Da blir vel papsen glad!

  SvarSlett
 4. Så gøy! Eg tykkjer alskens illustrasjonar frå forskjellige tider er veldig inspirerande. Og happy Monty Python-dag! Eg skal sjå no, kom på det var lenge sidan eigentleg!

  SvarSlett
 5. Du er alltid så oppdatert på temadagar! Det syns eg er fint, for då kan eg feira litt òg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hihi, jeg er så glad i slike dager! Så fint at det også kan komme andre til gode!

   Slett
 6. For en fantastisk inspirasjonkilde, Synne! :)

  SvarSlett
 7. Der skal eg stikke innom, ja! Takk for tips:)

  SvarSlett
 8. din (inventaire :à la " Prévert") vellykket...ofte jobbet i midten av veps ,or er ikke redd. mer forferdelig for meg ble bitt av skorpioner, og slanger .er det sed i Frankrike,naer "Villers-cotteret"?. borlige vakre pa sjoen, kan vaere like vakker som maleriet til "Sargent john singer".. det er ikke "Trafalgar" med skipet prow..du kan elske lyren, uten a sitte pa grenen kutt! nettopp fordi " Monty- python" eksploderer av latter pa meg ,og jeg kan ikke sove( faire Dodo).Fine ,de gamle kortene tips fra deg. bruno ,

  SvarSlett
  Svar
  1. Oi, skorpioner og slanger er mye farligere enn veps... Ja, Monty Python er herlig! God helg!

   Slett
 9. Jeg er nerdete opptatt av kart, og bare elsket disse to her :D Fikk meg til å få lyst til å lese i Narnia-boken min, så kanskje jeg skal gjøre det i dag før jeg legger meg :) Ha en hyggelig helg :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig! Er veldig glad i kart, jeg også. Aaaw, Narnia-serien er så fin. De jo godt utstyrt med kart, slik at man skal kunne følge med på ferden - jeg synes det er så flott når forfattere tar seg tid til å lage slike illustrasjoner i bøkene sine! God helg til deg også!

   Slett

Alltid koselig med kommentarer!