Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 20. mai 2012

Hussafari

Når det er fint vær på lyse vårkvelder, synes jeg det er ekstra hyggelig å rusle rundt i den flotte hovedstaden vår. Med god tid, uten mål og mening, gjerne i gater jeg aldri har gått før. Likevel er det enkelte områder jeg gjerne vender tilbake til, hvor jeg vet at jeg får estetisk utbytte! Jeg jobber jo hos Radio Nova, som sender fra Majorstuen. Når jeg er ferdig på jobb klokken fem og solen skinner, liker jeg å gå ned bakken til Josefines gate. Den strekker seg mellom Uranienborg og Bislett, over Homansbyen, og jeg synes den er særdeles pen. Særlig nå som den er blitt grønn! Store trær lener seg mot midten av veien, og får gaten til å minne meg om Williamsburg og Greenwich Village i New York. Ingen dum assosiasjon å få i lille Oslo.


Det beste ved Josefines gate er riktignok husene. Store, ærverdige herskapshus med alskens ornamenter. De ligger på rekke og rad på begge sider av veien, som perler på en snor! Noen er digre firkanter med mange vinduer...


...andre er mindre og har mer ydmyk form, og fin hage med port og flagg og uteplass...


...og noen ser litt ut som at de ble bygget av stormannsgale folk, som ikke helt klarte å bestemme seg for hvilken stil de ville ha, men som egentlig ønsket seg en borg.


Ett av husene hører til Kristelig Gymnasium, og har eget spir.


Et annet er symmetrisk med to spisse møner og grønn balkong...


...og atter et annet har flere balkonger oppå hverandre, og dessuten gotiske buer i andre etasje.


Finest av alle er likevel kanskje dette, som jeg viste dere i mini-format i forrige innlegg. Et rosa eventyrslott med tårn og gule detaljer, omgitt og halvveis skjult av en frodig og fargerik hage. Oi.


Jeg kan altså anbefale å legge søndagsturen til Josefines gate!

17 kommentarer:

 1. Hussafari er alltid kjekt!

  SvarSlett
 2. Så mye fint og staselig! Det øverste bildet får meg til å drømme meg bort til steder jeg ikke har vært :)

  SvarSlett
 3. Fantastiske husa.

  SvarSlett
 4. Fint med hussafari, det skal jeg gjøre når jeg flytter til Oslo!

  SvarSlett
 5. Så mange flotte hus! Oslo beviser stadig vekk at den føles som en by med mange byer i.

  SvarSlett
 6. Hei

  For et fint innlegg! Helt enig med deg i at Oslo på våren er en kjempefin opplevelse. Det er noe med å se den spennende stilmiksen og de deilige store staselige grønne trærne.

  Vi snakkes

  SvarSlett
 7. Hoho, Josefines gate! :) No wonder det er fint der, liksom. Hihihi!

  SvarSlett
 8. Kult, å gå fra Majorstuen (der jeg jobber) til Josefines Gate gjør jeg hver gang jeg skal til faren min, han har verdens fineste rammemakerforretning der :) Så jeg har vært i det området en del, det er fint der, masse flotte hus =D

  SvarSlett
 9. Vilken vacker promenad i vàrvädret! (Är du ALLTID pà gott humör?) :-)

  SvarSlett
 10. ÅÅÅ Va fina!!! Speciellt det rosa :D!

  SvarSlett
 11. Det var sære og stilige hus, ja! Og jeg tenker selvfølgelig på en eller annen film når jeg ser disse! Har bare så vidt vært i Oslo, og da var det de store serverdighetene jeg så!

  SvarSlett
 12. Vilka vackra bilder! Det ser så mysigt ut!

  SvarSlett
 13. det var virkelig interessant arkitektur, som den vist og resultat et lys til byen Oslo synes rik.."teutonisk" stil hjelm; st petersburg fasade; colonades louisiane; men mest esthetiskk for meg er det: "sleeping beauty" castle. jeg gikk den siste uke ved bredden av "la marne" (guingette),i en lignende sjarmerende oy.. men definitiv for meg stilen " romanen" og"barokk"er hoye!siden,nesten hjemme vakre lille hus en "art déco" for a se. bruno

  SvarSlett
  Svar
  1. Det finnes så mange flotte stiler! Ja, Oslo har mye å tilby den oppmerksomme!

   Slett
 14. Oh spring, it makes everything look new again !

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!