Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

tirsdag 24. april 2012

Tips: Vespa

Om du er i Oslo på utkikk etter et lunsjsted, en kaffekopp eller bare litt kontinental inspirasjon, kan jeg anbefale Vespa. Denne lille italienske oasen ligger i Københavngata, rett ved Sofienbergparken, og er både kafé og kolonial.


På bildet over ser du Tine, en av mine beste venninner, som tok seg tid i sin travle masterprosess for å treffe meg til lunsj Vi endte opp med å bestille det samme, nemlig grillet focaccia full av grønnsaker. Nam!


Vi satt ved vinduet, som faktisk ble byttet ut av en glassmester før vi rakk å få maten. Jeg vet ikke hva som hadde skjedd med den forrige ruten, men da vi kom, var halve fasaden borte! Etterhvert kom en ny, enorm glassplate på plass. Dette er det ferskeste vinduet jeg har sett ut gjennom noen gang. En uventet bonus!


Til høyre finnes finnes forresten et ekstra rom, som bare er åpent på travle dager, og som kalles mafiakontoret! Det passer jo godt inn i det italienske konseptet... Legg merke til vepsene på veggen!


Vespa byr på alskens importerte fristelser, for eksempel kaffe, te, kjeks, sjokolade, syltetøy, ost og pasta. Dessuten selger de olivenolje som man kan tappe selv fra store spann. Morsomt!


Produktene har gjerne fine innpakninger, og står stablet fra gulv til tak sammen med nostalgiske bilder.


Gulvet fortjener litt oppmerksomhet i seg selv; man tråkker rundt på fine figurer og mønstere, som gir lokalet liv og dybde - og så har man noe å se på hvis man blir forlegen og slår blikket ned dersom gutten bak disken er kjekk.


Det er så fint å være omgitt av fine Oslo-steder! Et mylder av muligheter klare til å bli oppdaget og utforsket. Jeg skal være ekstra flink denne våren, både til å besøke nye steder, og til å dele gamle favoritter med dere. Vespa har jeg vært innom jevnlig i flere år, men tipset kom først nå! Bedre sent enn aldri!

21 kommentarer:

 1. Så koselig det var der! <3 Får prøve å ta turen i sommer. :)

  SvarSlett
 2. Hørt mange si masse bra om det stedet. Så tror jeg nesten er nødt til å ta meg en tur inn der neste gang jeg vandrer Oslo sine gater ^_^

  SvarSlett
 3. For ein fin og koseleg stad! Kanskje eg går innom på neste Oslotur. :)

  SvarSlett
 4. for et fint sted!
  denne tipsen skal jeg huske neste gang jeg er i Oslo :) takk!

  SvarSlett
 5. Så fint og koselig sted. Takk for tips:-). Grillet foccasia hørtes deilig ut!

  SvarSlett
 6. Vespa er så koselig, men dessverre glemmer jeg ofte at det finnes. Tusen takk for påminnelsen! Si fra hvis du vil ha selskap på kafé- og fine steder-utforsking, forresten. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi må få til noe sånt igjen snart - jeg savner den tiden da vi gikk på kafé en gang i uken. Søndagsmiddagene veier heldigvis opp, da!

   Slett
 7. Der har jeg enda ikke fått vært, men nå fikk jeg enda mer lyst. Og i likhet med Ine slår jeg meg gjerne med <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Nå er det en stund siden vi har drukket te sammen - det må vi gjøre noe med!

   Slett
 8. Hyggelig med lunsj på Vespa :) Fra juni er jeg klar for flere kafébesøk!

  SvarSlett
 9. Åh, så herlig det ser ut! Vil tilbake til Oslo igjen, snarest mulig!

  SvarSlett
 10. Så avslappende! Og fint, og litt gammeldags - akkurat sånn som vi liker det!

  SvarSlett
 11. gleder meg til flere oslotips! jeg har også som mål å utforske oslo mer, sakte men sikkert.

  SvarSlett
 12. Jeg flyttet til oslo for ett år siden, og nå elsker jeg å utforske byen! Finner så mye fint. Setter stoor pris på at du tipser om perler du finner! :):)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre! Det finnes noen flere kaféer i kategorien "tips", og flere skal det bli. Nyt Oslo!

   Slett
 13. Gler meg sånn til å flytte til by og ikkje ha berre to kaféar å velje mellom! ::)

  SvarSlett
 14. Så utrolig fint og koselig! Blir nesten litt forelsket i hele stedet<3

  SvarSlett
 15. Pa ferie,jeg gar tilbake til tekst av tredje gang ;og det tar lang tid forstatt enda..men,gud,sa fine bilder i italiensk butik du gjort! Hva er mel og gulvfliser lage butikk som en typisk italiensk.sa er byen din alltid forsterket av deg..hjem,darlig vaer;og katter som spiser fisken med oss! Men ogsa for a finne geitost "baskisk":men ha det goy med "bordeaux"vin. Golf der i midten av skog "les landes",og mange god boker.sa frankrike er vakree! Bedre eller italian nam? Bruno

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er fint der inne! Oi, det er vanskelig å velge mellom Italia og i Frankrike, men jeg velger nok Frankrike, hoho!

   Slett
 16. Vespa er superkoselig, jeg elsker å handle der! Så søte innpakninger og midt i blinken for meg som er halv- italiener!!! ;)

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!