Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 16. april 2012

Fem filmer å se frem til

Jeg slutter nok aldri å la meg fascinere av film! La oss ta en titt i krystallkulen!

Filmåret 2012 er jo godt i gang, og vi har allerede noen høypepunkter bak oss. Hittil har jeg hygget meg på kino med blant annet Arietta, Shame, The Descendants og ikke minst The Artist, som førte til at George Valentin flyttet inn på skrivebordet mitt for en stund. Puss in Boots, Hugo og My Week With Marylin var også severdige, men det virker som at vi har minst like mye moro foran oss!

Jeg nevner noen titler uten trailere i begynnelsen, og så tar vi for oss de fem mest etterlengtede etterhvert.

Jeg er ganske glad i brutale filmer, jeg. Ikke krigsfilm, for virkelighetsnære skildringer av fæle ting som faktisk har skjedd, det gjør meg trist. Likevel kan jeg kose meg veldig med splatterfilmer og såkalt gladvold. Quentin Tarantino har gjort mye slikt som jeg liker veldig godt, og hans neste film heter Django Unchained og kommer i slutten av året. De har ikke sluppet noen trailer ennå, så dette blir spennende! En annen film av samme type som heller ikke har fått trailer, og som ikke engang har en offisiell nettside, men som det er knyttet like store forventninger til: Seven Psychopats. Med blant andre Colin Farrell, Christopher Walken og Tom Waits. Jeg tror den blir skikkelig skitten og skranglete. Gleder meg!

En skikkelig blockbuster er underholdende innimellom, og man kan la seg bergta av effekter og påkostede kostymer. Samtidig er det viktig for meg at også slike filmer er intelligente og gjennomtenkte; for eksempel synes jeg at mange superheltfilmer blir forutsigbare og forglemmelige. Jeg velger å tro at vi likevel har grunn til å glede oss også på denne fronten. Jeg løser nok billett til både Prometheus, The Avengers og The Dark Knight Rises før året er over.

Oppdatering 1: B-filmen Iron Sky skal jeg jo se med Jonasflotte ved første anledning, at jeg kunne glemme den! Takk for påminnelsen, Kathleen!

Oppdatering 2: Oi, Wes Anderson lager ny film! Den heter Moonrise Kingdom og ser ut til å bli nostalgisk og sjarmerende og gylden, som mye av det andre han har laget. Takk for tipset, Tine Katrine!

Såh. Over til trailerne. La oss få inn noen bilder her - noen levende bilder, til og med!

Som mange sikkert har fått med seg: Jeg elsker animasjonsfilm. Både tegnefilmer og dataanimasjon. Jeg tror det er fordi at jeg har så lett for å leve meg inn i ting; jeg lar meg begeistre av det som skjer på skjermen, samme hvor usannsynlig og absurd det er. Spillefilmer kan ta det til et visst punkt, men i animerte filmer finnes det ingen grenser! Tre av de fem trailerne jeg vil dele med dere, representerer animasjonsfilmer. Har dere noen minutter, eller?

Vi begynner på toppen. Superduoen Disney og Pixar presenterer Brave i slutten av juni.


Skotsk aksent, tradisjonell musikk og estetikk og en rødhåret furie på eventyr? Ja, takk.

Neste animasjonsfilm ut får nok ganske mye mindre internasjonal oppmerksomhet, men jeg vil i hvert fall gi den min! Une vie de chat (A Cat in Paris) kommer fra et lite, fransk animasjonsstudio og ser supersjarmerende ut.


Min morbide side, som henger sammen med den siden som liker det røffe og rufsete, gleder seg veldig til Tim Burtons nye animasjonsfilm. Det er en utbrodert versjon av hans herlige kortfilmklassiker med samme navn: Frankenweenie!


Forresten: The Pirates! og Paranorman når ikke helt opp, tror jeg, men jeg sier nok ikke nei til en kinotur her heller.

Over til spillefilmene. Tim Burton har nemlig noe på planen her også - opptil flere filmer, faktisk, men jeg gleder meg mest til Dark Shadows. Det ser ut omtrent som at The Addams Family vil møte Betelgeuse, og det skjer i mai.
Sist, men ikke minst: Hobbiten. Oioioioi, HOBBITEN. Jeg får gåsehud og tårer i øynene av denne traileren.Jeg blir nok aldri lei av gode eventyr. Hobbiten er jo en barnebok, men den er full av krumspring og spenning og humor og sjel, og jeg er trygg på at Peter Jackson kommer vil å videreføre arven etter trilogien sin. Han kan trylle, vet dere.

Alle trailerne er offisielle, og i et innlegg som dette vil jeg dessuten oppfordre alle til faktisk å betale for å se film. Inntil vi får oppdaterte lover og ordentlige metoder som bidrar til at nedlasting gir avkastning for de involverte, er det min mening at man bør man holde seg for god til å laste ned filmer (og serier, for den del). Det går enorme mengder arbeid inn i gode produksjoner, og de som jobber fortjener lønn og anerkjennelse for sin innsats.

Dette er et godt år for ivrige kinogjengere og over gjennomsnittlig filminteresserte nerder som meg, hoho.

Jeg har sikkert glemt mye, og flere filmnyheter kan ha gått meg hus forbi, så si ifra om du savner noe!
Hvilke filmer gleder du deg mest til i 2012?

17 kommentarer:

 1. Hobbiten!!!! Erf flere jeg gleder meg til, men eneste jeg kommer på i farten er wes anderson sin, han er min favoritregisør.

  sv: så bra den kom fort frem når jeg endelig fikk sendt den. Hadde planer om å legge med et brev, men det glemte jeg jo helt i farten...

  SvarSlett
 2. Jeg gleder meg til filmatiserinegn av The Road! Tror det skal komme enda en Jack Kerouac-relatert film, og i så fall gleder jeg meg til den også. Og så skal jeg jo se Iron Sky i morgen og fyre enda opp under mine twisted forestillinger om Finland.

  SvarSlett
 3. Så masse spennende! Jeg vet litt lite om hva som dukker opp i løpet av året, men gleder meg til gode filmopplevelser for det! Det er så spennende å tenke på at det kan jo vente en skikkelig favorittfilm på meg nesten uten at jeg vet det! :)

  SvarSlett
 4. Tine Katrine: Oooh, jeg visste ikke at hadde noe nytt på gang - så spennende!

  Kathleen: TAKK, jeg hadde glemt Iron Sky. Oppdatert!

  Maren: Ja, det er oppløftende å tenke på at det kan dukke opp en ny yndling når som helst!

  SvarSlett
 5. Hei! Så mange fine filmer du har plukket ut trailerne til. Gleder meg til En katt i paris og den nye Tim Burton filmen jeg og:-D

  SvarSlett
 6. Jeg er alt for sjelden på kino, merker jeg, når jeg leser om alle dine flotte kinoopplevelser. Hittil i år har jeg faktisk bare fått meg med The Artist, selv om jeg stadig har planer om å se både den ene og den andre filmen. For, det er jo tross alt noe helt eget med å se film på kino!<3

  SvarSlett
 7. Ja her var det faktisk mye jeg også ser litt frem til! :D (ThanxForUrComnt!) :D

  SvarSlett
 8. wohooo! Hobbiten og The Dark Night Risses blir stas. Ellers gleder du meg stort med nyheten om Tarantino-film i løpet av året, jeg er gammel blodfan. Og Seven Psycopaths høres au knakande bra ut. 2012 - godt filmår.

  SvarSlett
 9. 2012 blir et fantastisk kino år! :) Jeg gleder meg masse til både Brave, Tim Burton filmer og Hobbiten! Jeg har også store planer om å få med meg "Snowwhite and the Huntsmen", den tror jeg blir bra. :)

  SvarSlett
 10. De tre siste av de du HAR sett har jeg også lyst til å se. Også skottefilmen - Den er jo nesten mitt liv, jo ;) Og selvfølgelig, Hobbiten! Det forundrer meg ikke om jeg ser den FØR jeg får sett resten av Ringenes Herre....

  SvarSlett
 11. Storgleder meg til Hobbiten, synd det enda er en stund å vente:) Ha en fin dag:)

  SvarSlett
 12. Jeg er så utrolig lite oppdatert på filmfronten for tiden. Eller....de siste årene. Men jeg gleder meg veldig til å se The Artist.

  SvarSlett
 13. i norsk: i did 'nt know that! det var til i dag; takk for du vet ,skull vaert av skjonner det i rett ting ,jeg had ikke gjort faktisk!.. " Mea Maxima Culpa" -("il , n' y a pour l'homme qu'un vrai malheur, qui est de se trouver en faute , et d' avoir quelque chose à se reprocher.")_ ("une grande ame est au- dessus de l'injure, de l'injustice , de la douleur, de la moquerie; et elle serait invulnérable, si elle ne souffrait par la compassion.") :-La Bruyère "caractères.).. andre ting, veldig hyggelig a se filmer som kommer, og at jeg skal sikkert ikke se ,fordi det er ikke min still. na, er min preferanse gar til " the Hobbit".( ma fille Noemie a ete 3 jours sur la mediteranée ,et il y a encore un peu de" banyuls" à gouter ; Super!!)vennlig bruno.

  SvarSlett
 14. Så mye interessant! Jeg kommer nok til å se en del av filmene du nevnte tenker jeg og den filmen jeg gleder meg aller mest til i år er Pixars "Brave". Den filmen kommer til å være helt fantastisk, det er jeg sikker på og jeg elsker animasjonsfilm selv :)

  SvarSlett
 15. Jacta est alia: Jeg liker trailere, de setter fart på fantasien og nysgjerrigheten!

  Linda Terese: Enig, å se film på kino er ekstra fint! Håper du også likte The Artist!

  irlin: Så hyggelig, dette slir spennende!

  slikejenter: Ja, her er flere ting å se frem til både for eventyr-tilhengere og voldsfilmfolk, håhå.

  Josefine: Ja, her ligger virkelig forholdene til rette! Kommer nok til å sjekke ut Snøhvit-filmen(e) etterhvert, jeg også.

  motionocean: Ikke så rart om du også gleder deg tl Brave, hoho! Ringenes Herre-trilogien er et mesterverk, og da har du jo noe å kose deg med i ventetiden før Hobbiten kommer!

  Gråbekka: Ja, vi får bare smøre oss med tålmodigeht, og trøste oss med at det kommer mye spennende i mellomtiden også!

  Elena: Jeg synes The Artist var veldig inspirerende! Kos deg med den!

  Bruno: Det er jo fint at folk er forskjellige og kan glede seg til ulike filmer! Mea Maxima Culpa er tilfeldigvis også en film: http://www.imdb.com/title/tt1679234/ Ha en god dag!

  Karoline: Jeg er også ganske sikker på at Brave vil bli et høydepunkt! Hurra for det!

  SvarSlett
 16. No byrja eg å gle meg skikkeleg til masse bra film! Eg må få med meg alle desse, ingen tvil om det!

  SvarSlett
 17. For et bra lite sammendrag! Flere filmer jeg ikke har hørt om, som jeg definitivt vil se. Jeg gleder meg mest til The Dark Knight Rises, Dark Shadows og, selvsagt, Hobbiten. Iiih, jeg elsker å gå på kino, får sånn god stemning bare av å lese posten din.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!