Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

tirsdag 6. desember 2011

Pannekakeverksted

En kald kveld skulle Jonas og jeg lage middag, og valget fant på pannekaker. I Norge er det mange som spiser pannekaker først og fremst med blåbærsyltetøy, men jeg vil argumentere for at det finnes mange måter å gjøre dem både bedre og mer spennende på.

Jeg synes kanskje at pannekaker er ekstra godt fordi at det tar litt tid å steke dem, og fordi at det er vanskelig å få dem pene, slik at det ligger litt innsats i hver gyldne (nesten)sirkel.


Ettersom pannekakerøre i utgangspunktet ikke er særlig søtt, kan man gjøre som på kontinentet og begynne med å spise matpannekaker, med for eksempel ost, grønnsaker og pesto, sennep eller krydder.


Så kan man ta den andre delen av røren og lage dessertpannekaker, for eksempel ved å blande inn kanel, most banan eller sjokolade. Man kan ha på seg rød prikkekjole når man kokkelerer, hvis man vil.


Hvis moren til kjæresten din tilfeldigvis er glad i å gi bort hjemmelaget syltetøy, har man den muligheten også...


...og for en frisk avslutning er det fint med litt frukt man kan drysse over de siste pannekakene.


Så er det bare å rulle og nyte og spise seg skikkelig mett.

Snart er det tid for juleverksted, men pannekakeverksted er også å anbefale! Hverdagshygge og middagskos!

7 kommentarer:

  1. den er sot! sot! que c'est mignon! jeg haper at "J" er ikke altfor stor appetitt, fordi den ikke spiser pannekekker, hennes Mann!! continuez, petit cordon bleu .... bruno

    SvarSlett
  2. Dette så hyggelig og godt ut! Jeg er inne i en spise-det-jeg-har-i-kjøleskap-og-skap-periode før juleferien og for å spare litt på pengene, og da funker jo pannekaker perfekt!

    SvarSlett
  3. Åh, det er så siiinnsykt godt med pannekaker!
    Jeg pleier å ta sjokade på, for da smaker det som franske sjokoladecrepes :-D mmm!

    SvarSlett
  4. Tusen-kroner-tipset: bytt ut en halv desiliter av væsken i røra med øl. Mest fluffy pannekakene du noengang har laget - og du kan drikke resten av ølen mens du kokkelerer! Hilsen min franske vertsmor som har lært meg alt jeg vet om pannekaker :)

    SvarSlett
  5. Bruno: Haha! Den typen ost er sikkert også god til pannekaker, takk for tipset!

    Maren: Kjenner til det der før jul, og pannekaker er jo både godt, varierbart og rimelig!

    Vicky: Det smakte godt også :)

    Hege: Jaaa, sjokoladesaus er en pannekakeslager!

    Hanne: Oi, for et spennende tips! Det skal jeg sannelig prøve!

    SvarSlett
  6. Nå fikk jeg veeldig lyst på pannekaker! Nomnom!

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!