Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 22. desember 2011

Førjulsfint og lukten av ferie

Tenk at det er 22. desember! I går snudde solen, og nå går vi lysere tider i møte, men heldigvis kan vi kose oss med julefeiring og nyttårsfest og funklende snø og hyggelig, hemmelighetsfullt mørke i mellomtiden.

De siste dagene har jeg ruslet rundt i en julepyntet leilighet, gjerne ikledd pysj, og puslet med koselige ting. Akkurat slik skal juleferien være, synes jeg. Den skal dessuten lukte av kongerøkelse...


...og av fristelser på alle bord...


...og kanskje av en dobbel cappuchino ved et kafébord, med kaneldryss og morsom skje...


...og av julestjernene som pynter opp i vinduskarmen...


...og av julete som smyger seg rundt i bunnen av koppen.


Jeg ble kjempeglad da jeg våknet til flere centimeter snø på bakken i morges. Det er jo ingen selvfølge her i hovedstaden at den faktisk blir liggende! Snø lukter også godt, synes jeg; en slags kald og klar fornemmelse i nesen, og aller best er snølukten i kombinasjon med lukten av vedfyring... Jeg gleder meg sånn til å reise hjem til Løten, hvor det er kaldere, og hvor brøytekantene er høye og snøhulene mange hver vinter. I mellomtiden beundrer jeg julekortene i vinduet og den hvite bakken nedenfor...


...og tenner lys med fyrstikker fra den fineste esken, og spiser klementiner som om jeg fikk betalt for det. Sitrus og svovel lukter også juleferie!


Småkaker i søte bokser hører denne høytiden til...


...og det samme gjør nisseluer. På biler, butikkansatte, teddybjørner og katter laget av tre. Jeg har dessuten besluttet å bruke nisselue i stedet for vanlig lue da jeg går med posten på julaften! Det blir koselig!


Forresten så var jeg innom biblioteket i dag, og der lukter det jo alltid godt av bøker og støv og store leseropplevelser, og der var det også pyntet til jul.


I kveld skal de siste hemmelighetene mine utstyres med papir og band og merkelapper, og så hadde jeg tenkt å se noen episoder av en hyggelig serie og kanskje spille dataspill i noen timer, og plutselig er nok en feriedag over. Enda godt jeg nyter dem til fulle.

Hva er lukten av din jul?

11 kommentarer:

  1. Så masse fint og julete! Og en postSynne med nisselue på julaften blir et riktig koselig syn.
    Og apropos, tusen tusen takk for julekort! Du er bare best!

    SvarSlett
  2. Du er så flink til å se detaljer i livet som ikke alle andre ser. Derfor er jeg så glad jeg kan lese bloggen din, og ta del i alt det fine du ser, og gjør meg oppmerksom på de tingene! Takk, Synne fordi du deler av alt det fine du ar inni deg:-) Her sprer også lukten av kongerøkelse seg i huset- en helt spesiell lukt som MÅ til i julehøytiden! Ønsker deg og dine en fin fin feiring! Store juleklemmer fra Kristin

    SvarSlett
  3. Så utrolig fint! :) Du skal se at det blir koselig å gå med posten på julaften :)

    SvarSlett
  4. Kongerøykelse er nok på toppen av lista over julelukter! Stemning!

    SvarSlett
  5. oi ..frisk, hyggelig, jula perspesjon: dette lyset , inne gjennom innsiden konge, og organiserer flere av videre elementet: er det " andre" i en reell produksjon, et godt bilde..den rik feminine uttrykker..( shakespeare fra sonnet:-"mais tu es tout mon art, toi qui fais avancer mon ignorance rude aussi haut que la science.") jul i katter .. bruno

    SvarSlett
  6. Så koselig du har det og det med å henge opp julekortene slik var jo en super ide.

    Kongerøkelse er tingen- det hører med i jula!

    :-)

    SvarSlett
  7. Så søt og morosam kakeboks! (Og fine ting på alle bilda, altså) Julelukt for meg er ei blanding av einer, peparkakehus og pinnekjøtt, litt kvar til si tid.
    God postrunde i morgon, lurt med nisselue då. Håper du finn noko fint ved runda som kan vege litt opp for det å jobbe på julaftan.

    SvarSlett
  8. Riktig supergod jul til deg fra meg, Ellen

    SvarSlett
  9. Ååå :-) dette var et koselig innlegg.. Liker sånne med mange bilder og litt koselig tekst mellom hvert.
    Og ja, svovel og sitrus er julelukter :-)

    SvarSlett
  10. Takk for fine kommentarer! Håper dere nyter juledagene med alle sanser, dere også!

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!