Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

fredag 1. juni 2012

I Paris: Tre typer glede

Man må jo bare begynne et sted, hoho.

Reiseglede.

Jeg er så glad i å reise. I å være i bevegelse, på vei et sted, mot nye opplevelser. Det føles så riktig, og jeg trives så godt i transit! Sist lørdag satte jeg kursen mot Paris. Jeg pakket en koffert med rød sløyfe...


...og sto opp sammen med solen...


...og hadde stripete kjole og rød leppestift på, for det er liksom ekstra fransk.


Jeg hadde interessant og relevant lesestoff til turen, og kjøpte meg til og med et nytt lommespeil på Gardermoen!


Etter to timer i luften landet jeg på fransk jord, og forsøkte å omstille meg til å si "bonjour" og "pardon". Jeg tok toget fra flyplassen og inn til sentrum av Paris, forbi idylliske småhus som lå badet i sol.


Inne i selve byen er husene litt større, men like idylliske... Slik ser det ut i gaten der min kusine bor for tiden. Båkgården skal dere få se senere, for den er så sjarmerende at den får sitt eget innlegg!


Gjensynsglede.

Jeg skulle altså besøke min kusine, og jeg var ikke alene om det. Min kusine fikk nemlig også besøk av sin søster, som naturlig nok også er min kusine - et lite slektstreff! Jeg ser dem for sjeldent, men her har vi dem begge to. Likheten er åpenbar!


Nesten like hyggelig som det var å se Sanna og Ragni, var det å se Paris. Denne byen har noe ved seg, noe som får meg til å lengte dit innimellom, selv om jeg bare har vært der tre ganger. Kanskje har det noe med å gjøre at jeg muligens er Norges største tilhenger av bakst, og at det ligger bakerier overalt i Paris?


Dessuten kan man slå seg ned på små og store torg og plasser, med trær og klassisk arkitektur...


...og de virkelig kjente og storslåtte severdighetene dukker opp rundt omkring, og smiler til deg med den største selvfølgelighet (men jeg har aldri klart å gå forbi Notre Dame uten å ta bilde av henne!)...


...og selv utrygge værforhold og alminnelige hus er verdt å fiske frem kameraet for.


Selv om denne byen er altfor, altfor, altfor stor til at man rekker å se en representativ andel på fire dager, så kan vi slå fast at den er flott. Vakker, vennlig, velutstyrt og ..velsmakende!

Matglede.

Paris er en by for livsnytere. Folk tar seg tid til å spise og drikke, gjerne i hyggelig selskap. God gastronomi finnes på hvert hjørne. De tallrike bakeriene er allerede nevnt, og har gjerne vinduer som dette.


Dessuten finnes mange store markeder, som selger frukt og grønnsaker og annet snadder.


Jeg besøkte et slikt marked med min brevvenn Bruno, som det var veldig hyggelig å møte i virkeligheten. Vi kjøpte masse godt, som hans kone tryllet om til en herlig søndagslunsj. For en luksus!


Jeg kunne dessuten drikke morgenkaffen min på små, runde bord i en eller annen solvegg...


...på kaféer med koselige, klassiske kontinentale lokaler, som denne...


...og som i tillegg kanskje hadde gøyale navn! Her heter det Le chat bossu, som betyr "den pukkelryggede katten"!


Den beste salaten spiste jeg på et sted som het Le 138. Den ble servert med chèvre, og det er jo alltid en bonus.


Også her var lokalene ekstra fine - liksom sirkusaktige, med lysekroner og lampetter...


...med tilfeldig sammenraskede møbler i fine farger og med en slitt trapp midt i et av rommene...


...og med et nydelig, gammelt kassaapparat som ønsket deg velkommen tilbake ved utgangen.


Enda mer interessant var likevel Cafe de Flore, som har vært stamkafeen til Simone de Beauvoir, Jean Paul Sartre og andre storheter. Det er så morsomt å besøke slike steder, synes jeg!


Her kunne man kjenne at historien satt i veggene, og dessuten i taket og gulvet, som begge var like fine.


Jeg bestilte husets varme sjokolade, selv om det var tjuesju grader i skyggen, for jeg hadde lest at den skulle være spesielt god. Det var den, så jeg angret ikke!


Det kryr av fine steder i en by som Paris. Om man likevel ikke har tid eller lyst til å spise inne: Man kan for eksempel kjøpe et stykke pai med asparges og avocado, og spise det til lunsj mens man sitter på gaten, slik vi gjorde...


...eller man kan spise frokost på en benk i parken, slik vi også gjorde...


...og man kan stikke innom selveste Ladurée og kjøpe fargerike festbiter, slik vi selvfølgelig også gjorde.


Jeg har fortsatt to makroner i kjøleskapet. Helgekos!

Dette var første kapittel i årets rapport fra Paris. Mer kommer!

16 kommentarer:

 1. Så mye fint! Fikk veldig lyst til å sette meg på første fly til Paris.

  SvarSlett
 2. Så fine bilder av Paris:) Ser jo bare helt herlig ut:) Må nok ta turen dit skjønner jeg:)

  SvarSlett
 3. Hei Synne!

  Så utrolig mange fine bilder du har lagt ut! Turen vår til Paris var magisk. I kveld spiste vi de siste makronene fra Laduree. Ho jeg har på besøk vart helt i hundre da ho så pakken. Ho elsker Laduree!

  Ha en fin kveld videre Synne. Vi snakkes:-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig, Ragni, det var en herlig tur! Jeg har også kost meg med resten av makronene. Så morsomt at du kunne dele dem med en entusiast!

   Slett
 4. Åh. Fine bilder, fine ord. Jeg vil til Paris, helst nesten akkurat nå. God helg fina!

  SvarSlett
 5. Å, dette var en herlig start på dagen. Jeg har bare vært der én gang, men skjønner godt hva du mener med å lengte tilbake allikevel! Glad du har hatt en fin tur :)

  SvarSlett
 6. Åå, så fine bilder og fin tekst! Du er virkelig flink til å formidle stemninger. Jeg elsker innleggene dine! Nå sa jeg nettopp til kjæresten min at neste ferie må gå til Paris. Du får meg til å lengte tilbake, takk for en fin start på dagen!

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv takk for veldig hyggelige ord, Karoline! Tipper du og B ville ha det kjempefint sammen på Paris-ferie!

   Slett
 7. Paris <3 Takk for dette fine innlegget, Synne! Det lettet savnet litt :)

  SvarSlett
 8. Akutt lyst til å reise til Paris! Gler meg til neste kapittel.

  SvarSlett
 9. Så herlige bilder og fine beskrivelser av Paris! Vi bare gleder oss til fortsettelsen. Klem fra tante Tøtta.

  SvarSlett
 10. Jeg eeeelsker det nye lommespeilet!! Måtte bare fortelle akkurat det :)
  Tusen takk for fine bilder og ord. Jeg tillater meg selv å drømme, om turer og eventyr, Paris og egentlig alt annet enn eksamen.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjør jeg også! Forresten så har man alltid lov til å drømme, og særlig i eksamenstiden, hihi.

   Slett
 11. det er sa hyggelig a se din naturlige evne til a dele et sted; journalistikk sikkert du laert denne kunsten ( sofist litt) a brukke pa generisk til kompekse, og mix; slik at stier, persollige akser: pa alle mater slik du ser, vakt noe lett og engasjerende. det er sjelden a se:"place des vosges" foran en liten "fiat", en Italiansk klisjé?. som om de "rue des Rosiers", med en svart" mercedes"? . geitost som " antipasti"? der for a smake bedre jeg sendte deg andre bedre!!( hvis de kommer).. masse vi angrer pa, ikke har hatt tid a se mer av kulturen!jeg likker "café de flor" med sin skygge bilde av katt i en stol pa mosaikk.. pa "twt" jeg har et bilde snart logoer,min korridor-mosaikk av mitt Siameser huset. ha en god dag.. bruno

  SvarSlett
 12. Takk, Bruno! Jeg synes det er så hyggelig å dele gode opplevelser med de som leser! Ja, den lille bilen på Place des Vosges var søt og morsom, og passet godt inn i bildet. Jeg gleder meg allerede til neste gang jeg besøker Paris, og da blir det sikkert tid til enda mer kultur! Ha en god dag og hils alle!

  SvarSlett
 13. Åh herligheeet, SOM jeg drømmer meg vekk nå! Paris virker så vidunderlig. Superfine observasjoner du gjør deg! Ser ut som om turen din har vært finfin! :) Takk for at du deler med oss.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!