Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 26. desember 2011

Stemning og snop

Det er så godt å være hjemme. I det store, hvite huset som knirker og knaker når vinden blåser, slik som i natt, og som rommer så mange hyggelige ting og morsomme minner, og som samler familien år etter år.

På lørdag sto jeg opp tidlig for å pakke ferdig, og så på Snekker Andersen mens jeg spiste frokost ("Sjå på'n, er'n itte lang?!".) Etter å ha delt ut juleglede til postmottakerne, møtte jeg Taran og busset hjem til jul. Vi hadde hver vår store bag med oss, med julegaver og juleantrekk i, som lå og liksom glødet i bagasjerommet på bussen. Det tar to timer å kjøre fra Oslo til lille Løten, og det er egentlig akkurat passe. Bussjåføren var blid som en sol og forklarte over høyttaleranlegget at "I dag e det julafto, og når me kjem fram, då e det jul", og vi smilte og gledet oss veldig.

Så kom vi hjem til blåtime og pyntede barndomsrom.


Jeg hoppet i dusjen etter et glass sprudlevin og en skål, og ikledde meg mitt kanskje aller fineste skjørt.


Så kunne vi samles rundt bordet, og nyte god mat og godt selskap i flere timer...


...før vi flyttet oss over i salongen og tok fatt på hemmelighetene under juletreet. Jeg har fått så mye fint i år, som dere skal få se etterhvert! Jeg må ha vært snillere enn jeg trodde, hihi.


Siden har hele familien sovet godt og mye, spist store frokoster sammen, drukket gløgg, spilt brettspill, tenkt på hvor heldige vi er, hørt på hyggelig musikk og lest julehefter i behagelige stoler. Alt i julepyntet hus.


Noe av pynten har vi barna laget som små. Mor fant en masse gamle greier på kottet forleden. Synne, sju år:


I dag lager jeg heller spiselige ting til jul. Som improvisert julegodt i form av sjokogrus med mørk sjokolade, valnøtt og pepperkake. Det er godt og enkelt og kan spises med relativt god samvittighet, og tilberedes slik:


En annen spiselig favoritt er julegrøten. Risengrynsgrøt er og blir noe av det beste jeg vet. Med mengder av kanel på, så klart! Vi rakk ikke spise grøt på julaften i år, ettersom vi kom sent hjem, men kjøleskapet er likevel fullt av muligheter med juledekor. Jeg blir glad bare av å se på Tine-produktene!


I dag blir det Disneyfilm med fine folk, og utveksling av flere julegaver, og fortsettelse på den gode følelsen fra de siste dagene. I morgen våkner samfunnet sakte til liv igjen, og vi skal i det årlige juletreselskapet med omtrent hele slekten på farssiden, og når det går mot kveld, kommer Jonasflotte på julebesøk. Dette blir bra.

Håper dere koser dere like mye som meg! Fortsatt god jul til alle!

8 kommentarer:

 1. Haha, nå veit jeg akkurat hvor huset ditt ligger Synne :) Jeg bor a 3 km unna, hihi. God jul!

  SvarSlett
 2. Kult skjørt :-D
  Det Snekker Andersen-sitatet er mitt favorittsitat fra hele filmen :-D det er på høyde med når den lille nissen i Reisen til Julestjernen sier "Kutt ut du a!" hehehe

  Gooood jul i deg koselige huset. Kos deg masse videre!

  SvarSlett
 3. Åååå, noter, så fint! Og naaammis!

  SvarSlett
 4. excelente vue d'un beau noel chez vous,sommes contents pour vous avec "j";ici en famille excelent aussi!12 a 17 degre ;neige a vue d'oeil!visite culturelle d'a . Maillol (sculpteur muse paris) puis"w.benjamin" (ecrivain) bonne continuation jul!! Bruno

  SvarSlett
 5. Dette ser så koselig ut, og veldig riktig! <3 Nyt fortsettelsen, fina!

  SvarSlett
 6. Så mye koselig! Og sjokogrusen var veldig god, nå er alle sammen borte. :)

  SvarSlett
 7. Så fiiint skjørt! Og godt å høre at det blir julestemning selv uten askepott:) God romjul!

  SvarSlett
 8. Så hyggelig at dere liker skjørtet og bildene! Fortsatt god romjul til alle!

  Josefine: Haha, så morsomt! Vi bor midt i Løten sentrum. Håper du har kost deg hjemme, du også!

  Bruno: Kos deg videre!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!