Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

lørdag 3. desember 2011

Sett på runden: Vekslende vær og juleporto

Da jeg våknet i dag morges, kunne jeg høre drypping utenfor vinduet. Da jeg tok trikken til postkontoret, regnet det fortsatt, og det blåste mer enn jeg trodde. Da jeg var kommet par timer ut i postrunden, var det styrtregn og storm i vindkastene. Send gjerne en tanke til postbudet når ruskeværet regjerer! Man gjør hva man kan for å beskytte posten på slike dager, men noen aviser og brev blir dessverre våte likevel. La oss håpe mottakerne synes det har sjarm!

 

Da det regnet som verst, valgte jeg å ta en pause under tak. Trallen min ventet trofast og standhaftig, og er nå utstyrt med "votter" - håndtakene har fått trekk, slik at jeg ikke skal fryse på fingrene. Ganske søtt og veldig praktisk.


Jeg hadde støvler og regntette klær fra topp til tå, så jeg klarte å holde meg forholdsvis tørr. Man får ikke akkurat julestemning av dette været, men det finnes heldigvis andre ting som får det til å krible:

 

Årets julefrimerker er utpreget nostalgiske, med duse farger og fine motiv. Gleder meg til å ta dem i bruk!

Mengden pakkepost stiger jevnt før jul. Jeg elsker å levere pakker! Det er så fint å se at blant de vanlige eskene med vitaminpiller og månedslinser og slike ting i, ligger pakker med juledekor utenpå og juleglede inni.


Omtrent midtveis i arbeidsdagen min kom et væromslag. Det lysnet litt og sluttet etterhvert å regne. Plutselig brøt solen igjennom, og solbadende bygg skapte stilige kontraster mot den urolige himmelen.


Fem minutter senere var det ikke en sky å se. Som ved et trylleslag: Bare klar, knallblå himmel.


Jeg benyttet meg av det fine været og satte opp farten. Jeg møtte stadig flere folk, som sikkert var fornøyde med å kunne spasere rundt uten paraply og regnponcho, og som kanskje skulle til byen og kjøpe julegaver?

Solskinnet fulgte meg de siste timene, helt til jeg var tilbake på postkontoret. Så skjedde på nytt: Da jeg kom ut igjen etter å ha parkert trallen og sortert returposten, var de tunge skyene og halvmørket tilbake.


Nå er halvmørket blitt helmørkt, og jeg har funnet frem adventsteen, og ønsker alle en fortsatt fin helg!

6 kommentarer:

 1. Vi var også ute da det regnet - og blåste - som verst i dag, jeg tenkte på om du var ute med posten da. Håper du får varmen i deg igjen med adventsteen. Ha en fortsatt fin helg du også, søta!

  SvarSlett
 2. Veldig kult det bildet hvor været såvidt hadde skiftet og den gylne bygningen står i kontrast til himmelen :-)

  SvarSlett
 3. du ga oss mer med "spotify "julen; var det hyggelig,ha gi artistisk-spot,ha bli vuggevise i rytme("synchro-diachronos")musik-bilder dagen:utseende,lett-regn i byen ; har noen kreativ impuls som taler close.stamp herlig.rod boks-post nyttig.og for din postmann motet; her er: youtube...Ave-maria(johan sebastian bach)-Noa-di natale ...og Bach orgelkoncert bwv integraler er flott; elsker du agso? bruno

  SvarSlett
 4. Været var skikkelig ubesluttsomt i går! Da er det fint å kunne varme seg på deilig te når man kommer inn igjen etter å ha vært et flittig postbud. Håper søndagen din er topp og flott <3

  SvarSlett
 5. koffeine: Te hjelper alltid, hoho! Håper du har hatt det fint i dag og at vi sees snart!

  Hege: Takk, jeg syntes også at det var stilig!

  Bruno: Jeghar allerede Bach i julelisten min!

  Maren: Absolutt - som kjent er det aldri så galt at det ikke er godt for noe. Fortsatt god søndag til deg også!

  SvarSlett
 6. jeg syns desember været er utrolig ubesluttsomt. Håper snøen kommer snart.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!