Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

onsdag 29. februar 2012

Fantasi-is

Da jeg gikk på barneskolen, hadde jeg en bestevenninne som bodde like ved, og som jeg tilbragte ekstremt mye tid med. Vi var sammen stort sett hver dag, så hvis vi ikke var hjemme, visste foreldrene våre hvor vi var likevel. Vi ble nesten en del av hverandres familie, og gikk ut og inn av hverandres hus. Vi gjorde leksene våre sammen hver dag, og så brukte vi kveldene på alt og ingenting. Vi lekte og lo og gråt og snakket om gutter, vi spilte og sang og hoppet tau og klatret i trær og kledde oss ut og overnattet hos hverandre, og noen ganger spiste vi fantasi-is.

Konseptet er veldig enkelt. Man åpner fryseren og tar ut en boks vaniljeis, og så åpner man kjøkkenskapene og tar ut de tingene det går an å ha på isen, og så bruker man alt. Ja, alt.


I dette tilfellet: Valnøtter, kanel, lakrisstrøssel, hjertepynt, gelétopper, sukkerfigurer og sjokoladesaus.

Kjære Lene, jeg tenkte på deg da jeg spiste og smilte og knaste i vei. Ikke bare var det morsomt og nostalgisk, men på en ganske merkelig måte var det var faktisk godt også, akkurat som i gamledager.

Om man vil ha varm te heller enn kald is, minner jeg om at jeg har ti poser med Søstrene Suses sjelevarmer som jeg gir bort. Te-trekningen vil finne sted i morgen, og man kan fortsatt kan bli med i konkurransen her!

Forresten, folkens: I dag er det skuddårsdag, og jeg synes det er ganske magisk. Denne dagen eksisterer bare hvert fjerde år, det er så herlig kuriøst! Vi har fått en ekstra dag som vi kan bruke til hva vi vil! Jeg velger å gå ut og spise middag med Jonasflotte, og deretter spille brettspill med radiokolleger, og til slutt se mitt elskede Kaizers Orchestra på Sentrum Scene. Denne onsdagen er ganske så fet til ikke egentlig å finnes.

15 kommentarer:

 1. spist is i danmark noen gang? kølle med guf og syv iskremkuler pluss softis og lille flødebolle på toppen? det er saker, det. og tungt å bære på.

  SvarSlett
 2. For en fin måte å bruke den ekstra dagen på. :) min 29.februar blir brukt til frustrerende oppgaveskriving. Jeg skal gjøre noe hyggelig i morgen istedet. :)

  SvarSlett
 3. Nam, det så deilig ut! Jeg er fan av ting som er godt på ting som er godt, hihi.
  Høres ut som en skikkelig fin dag, og det fortjener du!

  SvarSlett
 4. Det der såg himla gødt ut! Ska prøve det med Amerika-snopet som eg tok med heim, og det roda og gule popcornet, og alt anna eg måtte finne.

  God skotårsdag!

  SvarSlett
 5. Hørtes som du og veninna di har hadd mye gøy sammen, og den isen ser jo bare herlig ut:) Kos deg på konsert og middag:)

  SvarSlett
 6. Fikk veldig lyst på fantasi-is nå! :D

  SvarSlett
 7. Åååh. Fantasi-is. Det er fint, det. :)
  Fin måte å se skuddårsdagen på. For meg vil den alltid være Marit sin, ei jeg gikk i klassen med på barneskolen. Jeg synes det er fint. :)
  Kos deg!

  SvarSlett
 8. Hehe, den så jo litt god ut :-D

  SvarSlett
 9. Omedelbart när jag sàg bilden fick jag ett gott skratt! Inbillar mig att det väl illustrerar den person jag tror du är (bekräftat av tillhörande text)! :-)

  SvarSlett
 10. Noe så herlig :D Fantastisk barndomsminne også ;)

  SvarSlett
 11. fantasi, er det en virkelighet naert?: min iskrem, var det 29 i" Firenzi"; og fremde i minne, fordi jeg ville do av sult pa 6 pm! for sa jeg palasset "Medicis" tabeller, slik ekstraordinaer skjonnhet! tenk! den: titian, veronese, tintoretto,rubens,rembrant,caravagio,lippi,raphaelo,bronzino,botticelli,vasari...og" novecento",i toskanske maleri skole (2 sider men navn pa mini notebook)!onsker deg, mange lykkelige minner, med kjaerlighet deg ,for a komme !bruno

  SvarSlett
 12. Haha, dere er snille! Fantasi-is er ikke for gourmeter, men det har masse sjarm!

  Bruno: Tipper iskrem smaker ekstra godt i Firenze!

  SvarSlett
 13. det har jeg faktisk aldri gjort! (selv om det minner meg litt om froyo / på Yogurt Heaven f.eks., der får man vel lov å ha alt oppå iset også :D) så godt ut!

  SvarSlett
 14. For et fint innlegg, og for et fint minne! :)

  SvarSlett
 15. Du er gæærn! Men så kom jeg på at da jeg var lita spiste jeg vaniljeis med sukker, kanel og jordbrsyltetøy. SUkker ja, på isen...

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!