Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 21. november 2011

HMS Bounty

Jeg tror jeg helt har glemt å fortelle at et vaskeekte sjørøverskip la til kai i hovedstaden i høst, og at jeg tok turen ned for å beundre og hilse på. At det går an!

Jeg vet ikke helt hvor min pirat-interesse kommer fra, men det var nok en kombinasjon av dataspill (Monkey Island-serien er sentral i så måte) og litteratur (klassikeren Skatten på Sjørøverøya, for eksempel) som dro det hele i gang i barndommen. Jeg er glad i alskens sjørøver-referanser, og markerer Talk Like A Pirate Day hvert år. Da den første Pirates of the Caribbean-filmen kom i 2003, så jeg den tre ganger på kino og ble helt bergtatt. Johnny Depp har sikkert bidratt til at mange unge jenter er blitt litt ekstra svake for sjørøvere, hihi, men for meg stikker det altså dypere.

Det var følgelig helt naturlig å legge turen ned til bryggekanten for å besøke selveste HMS Bounty, kjent fra (og bygget for) filmen Mytteriet på Bounty fra 1962, og visstnok en ganske eksakt kopi av et sagnomsust skip fra 1700-tallet. Håper dere er klare for en titt på dette ramsalte røverskipet! Kast loss!


Stor og stolt i motlys og motvind, med flagg og vimpler fra alle landene hun har besøkt, og en dame i front.


Galleonsfigurer er viktige! Jeg vet ikke hvem den sortkledde damen representerer, men hun er flott!

Andre detaljer som er verdt å merke seg kan være tau og taljer......fine vinduer som man nesten kan skimte skjegg og øyelapper gjennom...

 

...mystiske tall i bunnen av baugen......og ikke minst kanoner.


Den høyreiste hovedmasten er som et symbol på frihet og eventyrlyst...


...og akterenden minner deg på navnet om du skulle være i tvil.


Er det rart man drømmer seg vekk? Splitter mine bramseil, så fin hun er!

11 kommentarer:

 1. Jeg blir helt bergtatt! Bokstavelig talt, eller sjøtatt kanskje(?). Jeg elsker slike gamle skip, og denne her var bare nydelig<3

  SvarSlett
 2. Jeg husker at jeg så den filmen da jeg var liten, og ble helt satt ut av at det fantes så fryktelige ting som kjølhaling og piskeslag som straff. Men båten er fin!

  SvarSlett
 3. hei, !pirat smile i dag: flott bilder baten den oslo bay! sa wonderfull, sjoen er for meg! jeg har i tankene sailling pa "katalansk bater" seiler gamle roman. du sier" Bounty"; jeg sier"la Bounty"(la bonté) date i 1789-(ja,ja!) og naer i tid (1879-1974):"henry de Monfreid " stor enventyrer og franskmann forfatter(dhow i rodehavet): www.ina.fr/video/.../interview-henry de monfreid .fr med alle ydmykhet mine . bruno

  SvarSlett
 4. For et flott skip! Blir jo helt fascinert <3

  SvarSlett
 5. Åh! Hjarte! Tenk å vere om bord på eit sånt skip, opplve saltsprøyten og vinden i håret. Og eigentleg kunne eg tenkje meg å ta del i det harde arbeidet òg, eigentleg. Men då burde eg kanskje kledd meg ut som gut, for kjole er vel heller upraktisk då.

  SvarSlett
 6. A pirate life for me...and really bad eggs.

  SvarSlett
 7. Så hyggelig at dere også lar dere begeistre!

  Ine: Haha, det er nok ikke alle sidene av sjørøverkulturen som appellerer til meg heller, men estetikken er neste uslåelig!

  Bruno: Da er det sikkert snakk om samme kjente skip! Så morsomt!

  Regnboge: Ja, ikke sant? Jeg ville skrubbet dekket og trukket tau uten å mukke! Kanskje vi måttetrukket i bukse, ja - uvant, men praktisk i slike tilfeller!

  SvarSlett
 8. hei,hi hi hi! oui il s'agit ,bien du meme navire; (pas du ("bateau-ivre" de Rimbeau!) mais ce que vous avez peut-etre raté c'est dans le spot "Ina "henry de Monfreid , autres images, en bas...à la sortie d'une soirée évènement: les images communes de serge gainsgourg et avec lui henry de Monfreid , comme quoi des fois avec moi les mondes et le temps peuvent se contracter ... is'nt it??? bruno

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!