Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

fredag 11. mars 2011

Fredagsfint

- Å ha på seg skjørtet fra skoleuniformen jeg brukte som utvekslingsstudent i Irland. Det var en veldig spesiell opplevelse å gå på katolsk skole! Jeg kan fortsatt høre Mrs. McGrath lede an i morgenbønnen.


- Formiddagste med fine Ine. Grønn te med bringebær er, ikke overraskende, veldig godt.


- Å gå forbi jobben til kjæresten min, og sende et lite hint i form av en tekstmelding, og bli belønnet med noen minutters samvær og kyss og klemmer.

- Tronsmo, byens kanskje beste bokhandel, med Tintin og Terry over døren.


- Mammutsnacks i form av tegneseriesamlingen Simons katt og klassikeren Snorres kongesagaer. To veldig forskjellige bøker, det skal være sikkert! Simon har observert og tegnet katten sin, og resultatet er en tykk bok full av naivistiske, morsomme og lett morbide tegninger. Snorre-sagaene hører hjemme i enhver belest nordmanns bokhylle, føler jeg, så det var bare et spørsmål om tid før jeg skaffet meg en utgave, og dette er uten tvil den fineste jeg har sett. Den er rosa!


- Müslibolle fra Deli De Luca. Grov og god, med tranebær. De har visst tatt inn nye muffins også, som er veganske, og som smaker av bringebær og pistasj. Gleder meg til å smake på dem ved anledning!


- Varmende vårsol og stadig mer bar asfalt.

- Fordelskort fra Nasjonaltheatret, som gir teaterbilletter til kinopris. Det Norske Teatret har samme tilbud, og jeg har sikret meg begge kortene. Tilgjengelig for alle teaterinteresserte under 25 år!

 

- Nasjonaltheatret i seg selv. Jeg benytter alltid anledningen til å beundre omgivelsene!


Ikke så fint denne fredagen: Å se TV-bilder fra jordskjelvet i Japan og den påfølgende tsunamien i Asia og begynne å hulkegråte og hyperventilere. Jeg har litt vanskelig for å distansere meg iblant. Taran stryker meg over håret og setter på Kaizers Orchestra, og så ordner det seg etter en stund.

I kveld skal jeg på bursdagsfest, det blir bra. Håper alle har hatt fine fredager!

15 kommentarer:

 1. God helg fine Synne! Bøkene var nydelige, slik du sa de var. Sender deg litt stryk over håret og trenger litt selv også, for så vond og trist verden kan være iblant.

  SvarSlett
 2. Oioi, visste ikke at du hadde utvekslet til Irland! Det må du fortelle mer om på en fremtidig te-date :P

  Nationaltheatret er så pent, liker sånne staselige bygg, skulle ønske det fortsatt ble bygget på den måten egentlig.

  Åh, det siste. Har også kjempeproblemer med å distansere meg fra sånne ting, så jeg har ikke klart å se bildene derfra en gang. Altforaltfor grusomt.

  SvarSlett
 3. Jeg har hatt 11 timers vakt på jobben i dag, og har ikke gjort annet enn å se de grusomme bilden rulle over skjermen gang eter gang etter gang etter gang. I kveld måtte jeg bare la nyheter være nyheter, og se på hjernedøde ting som man ikke trengte å bruke hjernekapasitet på for å skjønne. Sånn som norske talenter- det glir lett forbi... Noen ganger er det godt og viktig å distansere seg litt også---- det trengte jeg i dag kjente jeg. Ha en fin kveld gode deg. Klem Kristin

  SvarSlett
 4. Tronsmo er ikke bare Oslos beste bokhandel, men NORGES beste bokhandel!

  SvarSlett
 5. Litt godt å høre at jeg ikke er alene om å bli trist av slike horrible hendelser. Klemmer og stryk over håret til alle sammen!

  Kristin: Huff, det må ha vært voldsomt å skulle følge med på dekningen på jobben hele dagen - jeg unner deg en masse hjernedød og behagelig helgeunderholdning for å veie opp!

  Kathleen: Håhå! Da sier vi det slik!

  SvarSlett
 6. Sv: Kanskje det har en virkning bare av at vi tror på det. Vi får håpe det. Ha en fin lørdag du også.

  SvarSlett
 7. Mmmh, bringebærte høres så godt ut, jeg blir nok nødt til å prøve en dag :)

  Håper lørdagen din har vært like fin som fredagen, også får vi tenke litt på hvor heldige vi er som bor i trygge, fine Norge. :)

  SvarSlett
 8. Lovely day, isn't it?: Krysser fingrene!

  Allis i Eventyrland: Ja, vi er så heldige at det er til å bli svimmel av! Håper du kan kose deg i helga, du også!

  SvarSlett
 9. Omnomnom muffinsene høres gode ut.

  Om Japan: Jeg pleier alltid å distansere meg veldig mye, jeg vet ikke hvorfor. Jeg pleier ikke å føle noe (isåfall veldig lite) når jeg ser bilder og filmklipp fra katastrofer, men i dag gråt jeg når jeg leste om Japan. Jeg begynner vel å få et litt mer normalt forhold til katastrofer^^

  SvarSlett
 10. Veldig fin fine-liste! Heia billige teaterbilletter, det høres jo flott ut. Og nå står grønn te med bringebær på må-prøve-lista mi. Er det sånt som finnes i butikk, eller er det litt mer fancy løsvekt (jeg bor i Lillehammer som har litt mindre utvalg på slikt).

  Det ikke-fine punktet er bare så overveldende trist at jeg ikke helt vet hva som kan sies. Det er i hvert fall godt å se hvor mye folk bryr seg, da. :)

  SvarSlett
 11. Anna: Hehe, jeg vet ikke hva som kan kalles et normalt forhold til sånt, ettersom alle har forkjellige måter å takle ting på - du trenger i hvert fall ikke å ha dårlig samvittighet, uansett hvordan du reagerer! Det er alltid bra å være bevisst!

  SvarSlett
 12. Ane: Vi fikk den servert på den nye tehuset her i Oslo, som jeg er blitt veldig glad i på veldig kort tid. Jeg håper å finne den i løsvekt også, for den var for god til å bare drikke den ute!

  Ja, i det minste bryr vi oss - man får se det positive også i det som er trist!

  SvarSlett
 13. Ah, takk for svar, da får jeg leve uten den teen enn så lenge. Håper du finner i løsvekt snart! :)

  SvarSlett
 14. Den bokhandelen har jeg ikke hørt om før, må besøkes veldig snart. Og PISTASJMUFFINS? Nå må du vel tulle med meg? Pistasj er kanskje den beste smaken i hele verden.

  SvarSlett
 15. Ane: Jeg kan si ifra om jeg finner den i løsvekt, og sende deg en pose? Som postbud er jeg bare glad for en unnskyldning til å sende noe!

  Silje: Det er sant! Jeg har sjekket ut muffinsene nå, og de er diggbare! Tronsmo er en litt sjarmrufsete bokhandelhimmel, altså.

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!