Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

torsdag 9. februar 2012

Sitrus på sjokoladens dag

I kveld spiser jeg en appelsin som Taran har kjøpt til meg. Det er ingen hvilken som helst appelsin, men en laget av sjokolade. Hun vet at dette er en av mine favoritter, og i dag er International Chocolate Day, så det passer ekstra godt!


Jeg husker at da denne kom, gikk det TV-reklamer der folk kranglet om den og kastet den rundt, og jeg ble så nysgjerrig på å finne ut om den var verdt å kjempe for. Det var den, for jeg husker også at da den forsvant fra helårsmarkedet, skrev jeg brev til Freia sammen med en venninne, fordi vi syntes det var så trist. Jeg pleier å unne meg en når de dukker opp i butikkene igjen i julen og i påsken. Det vet Taran, så hun fant en julerest til meg!


Det er ikke alltid at slipp-den-elegant-og-se-den-åpne-seg-teknikken fungerer; noen ganger blir det mer slå-den-i-bordet-til-den-tvinges-opp-teknikken. Stilig er det likevel, synes jeg, at den er inndelt i båter.


Taran er ikke glad i appelsinsjokolade, så jeg får ha disse herlighetene helt for meg selv, og fordeler dem gjerne utover fire dager. Fem båter hver dag, det passer bra. Jeg starter i kveld, i anledning merkedagen, hoho.


Egentlig er det underlig at jeg synes denne er gå god, for jeg spiser stort sett ikke melkesjokolade lenger - jeg vil ha mye høyere kakaoinnhold. Denne, derimot, er mer enn godkjent. Det må være den syrlige sitrussmaken.

Små gleder, vet dere! Gratulerer med dagen, alle sjokovenner!

11 kommentarer:

 1. den er god. men det beste med den er at man må knekke den opp. syns de kan lage en uten melk, en mørk versjon. åh, det hadde vært godt det!!

  SvarSlett
 2. Den er en favoritt hos meg også, jeg gleder meg til påske! :) Da jeg var i Paris fikk jeg den til sendt, haha!

  SvarSlett
 3. De er så søte! Jeg er ikke så glad i appelsinsjokolade jeg heller, men skulle ønske jeg likte den bare fordi det er noe supersjarmerende med den!

  SvarSlett
 4. maintenant que je connais quelques unes de vos petites faiblesses; en attendant des "sarments du médoc"(chocolats- orangette)... et que je connais aussi un peu "Freia"...!:-du ga meg sa mye , og gitt mer inspirert og sulten pa sjokolade i kveld!! da, som vanlig, sma gaver!! www.autodicté.net/.../alexandre-dumas-mon- dictionaire-de-cuisine- à voir:cacao et chocolat!! ogsa;youtube chocolad menta mastik say hello - emor (gamle minner 76) og kjemper: youtube salvador dali " je suis fou du chocolat Lanvin" .. chaud cool ate did you said?!! bruno

  SvarSlett
 5. Så gøy at det finnes en egen dag for sjokolade! Appelsinsjokolade er kjempegodt:-). Du får kose deg masse de neste dagene.

  SvarSlett
 6. Åh. Jeg tror de har igjen noen på butikken like ved meg, og jeg tror jeg må kjøpe en, altså. :D

  SvarSlett
 7. Husker jeg ikke fikk lov til å spise denne da jeg var liten, for jeg var allerisk mot sitrusfrukter, og så forsvant den fra butikkene, før den kom tilbake og jeg elsker den. Elsker appelsinsjokolade og at den har båter som en appelsin!

  SvarSlett
 8. Dissa e kjempegode!

  Eg tvilar på at norsklæraren vår visste at det va internasjonal sjokoladedag i dag, men då passa det jo likevel ekstra gødt at ho delte ut konfekt til oss i timen i dag, hihi.

  SvarSlett
 9. Jeg hadde FULLSTENDIG hekta på de ei stund, men om man propper seg med dem i lange stunder, blir det fort mye!

  SvarSlett
 10. hei ; beklager: det var.. pa ( Alexandre Dumas): livre audio gratuit Alexandre Dumas - mon - dictionnaire - de- cuisine -c pour cacao chocolat!!! god audio mat for allene . og det var 3(ième( for le palais des thé!! bruno

  SvarSlett
 11. Så gøy at flere har denne som favoritt!

  Bruno: Takk for linker og fine ord! God helg!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!