Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 17. juni 2012

Pastaverksted

I begynnelsen av juni gikk jeg på besøk til kjæresten min med to ting stikkende opp av vesken.


En flaske cava og et kjevle gir deg en del muligheter. Jeg kunne drukket meg kjempefull og banket løs på Jonasflotte, men ettersom vi skulle feire månedsdagen vår, falt valget på noe annet. Helt siden vi så den sære og søte koreanske filmen Castaway on the Moon på kino i fjor, har vi villet forsøke å lage nudler fra bunnen. Hovedpersonen i filmen gjør nemlig det, og vi lot oss inspirere. Endelig var dagen kommet! Tidligere har vi hatt pannekakeverksted, og nå var det altså klart for pastaverksted. Vi fant en oppskrift på nettet og begynte med å blande mel, salt, egg og vann.


Etter en del røring og elting fikk vi en fin deig.


Den skulle pakkes inn i et fuktig kjøkkenhåndkle (!) og hvile i en time...


...så vi benyttet anledningen til å se en episode Sopranos, sprette cavaflasken og skåle for oss selv. Jeg hadde dessuten fått roser, som den heldiggrisen jeg er.

how to make a gif

Da deigen var "uthvilt", ble den "utkjevlet". Vi endte opp med å kjevle i to omganger og kom ned i et par millimeters tykkelse. Vi var litt nervøse for at det ikke skulle bli tynt nok, men brukte masse mel, og det gikk kjempefint.


Deretter brettet vi deigen tre ganger og skar den opp i strimler. Nå begynte det å ligne noe!


Da vi forsiktig trakk strimlene fra hverandre, hadde vi laget nudler. Litt ujevne, men det er en del av sjarmen!


Så kunne de kokes i et par minutter...


...og wok'es i noen minutter til, sammen med vannkastanjer, gulrot, purre, paprika, sukkererter og laksebiter.


Litt saus til slutt, og maten var servert.


Ikke så vanskelig eller så tidkrevende som vi trodde, og skikkelig godt!

 

Om man setter av to timer (hvorav én til deigens hvile) kan man lage sine egne ramennudler. Anbefales!

24 kommentarer:

  1. Ditta såg berre heilt fortreffeleg ut! FEkk verkeleg lyst til å prøve.

    SvarSlett
  2. Det så ut som et fint sommerprosjekt, det kan jeg tenke meg å sette av noen ellers kjedelige timer til :)

    SvarSlett
  3. Nam, jeg vil også prøve! Fine kjæresteparet <3

    SvarSlett
  4. Oi, så stilig! Det skal jeg jammen meg prøve :)

    SvarSlett
  5. Å, nå blir jeg inspirert! Hadde trodd det skulle være veldig mye vanskeligere enn det ser ut som her, i hvert fall. :)

    SvarSlett
  6. De så utrolig godt ut! Sånne ting er ofte ikke så vanskelig å lage som man tror. Kanskje vi skal prøve det en søndag? Det må være en søndag der jeg har fri, bare. :)

    SvarSlett
  7. Mmmm...så godt! Så flinke dere er til å gjøre kjæresteting:)

    SvarSlett
  8. Så flinke dere er! Dette skal prøves så snart jeg pg kjæresten kommer sammen igjen på et (vårt) eg(e)net kjøkken :)

    SvarSlett
  9. Ikke DÅRLig! Det er ganske imponerende, det der!

    SvarSlett
  10. Hahaha, hadde dere ikke hatt kjærestedag så hadde du drukket deg full og banket ham med andre ord? :-D Herlig innlegg! Ser kjempekoselig ut da. Ville jo ha laget den på vegansk vis jeg da, men pasta tror jeg faktisk ikke at jeg har tålmodighet til å lage fra bunnen av :-D

    SvarSlett
    Svar
    1. Haha, jeg tviler vel egentlig på det. Hvis man finner en slags eggeerstatning, så kan man sikkert lage veganerpasta? Man må ha litt tålmodighet, ja, så det er fint å ha noe annet å tenke på når deigen hviler!

      Slett
  11. "pasta" al dente, og handlaget ikke noe lett til gjore ; men "wook" mate, er det" etno" kokk? hvorfor "cava" spansk for italien mat?...du det vet til "nikitouch"? (-liten pasta fin semulegryn hvete slutt pa fingeren?)-"daily motion nikitouch".. sa jeg er ikke stolt av meg, jeg ikke signerer:"Noodel mann"! bruno

    SvarSlett
    Svar
    1. Vi hadde cava til overs fra en fest! Jeg kjenner ikke nikitouch. Ja, pastaen må være al dente, vi klarte det heldigvis!

      Slett
  12. veldig spennende, har lyst til å prøve å lage pasta fra bunnen selv en dag, men tror det kan bli litt vanskelig når jeg skal ha den uten melk... og helst gluten også, hehe. resultatet deres så veldig godt ut iallefall! (og liker at dere feirer månedsdag, hihi)

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er jo ikke melk i deigen, men kanskje man kan bruke noe slags glutenfritt mel? Ja, hihi, de er liksom også litt verdt å markere!

      Slett
  13. Jeg blir helt inspirert! Dette må jo nesten bare prøves ut :) Jeg er helt enig med Tine Kathrine, dette så veldig godt ut!

    SvarSlett
  14. Hei, det så supergodt ut!

    Vi snakkes

    SvarSlett
  15. det så gøy ut å lage og så veldig godt ut å spise:) Takk for middagstips:) Ha en flott dag:)

    SvarSlett
  16. Dette SKAL eg og kjærast gjere på vår årsdag, det har eg no beslutta. Eg veit han kjem til å vere hundre prosent med han og. Nudlar med wok er favoritten.

    SvarSlett
    Svar
    1. Hihi, så morsomt! Håper du fotograferer prosessen, i så fall, for bildene dine blir sikkert mye finere enn mine!

      Slett
  17. bonjour synne,
    si tu aimes la nourriture asiatique voici un petit web-site, fait par une française vivant au japon, il y a plein de vidéos très drôles et des recettes faciles : www.a-vos-baguettes.com
    Noémie ^-^

    SvarSlett
    Svar
    1. Bonjour, Noémie! Oui, j'aime bien la cuisine asiatique. Merci beaucoup pour votre commentaire et vos conseils!

      Slett
  18. oi, dette må testes! takk for tips :)

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!