Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 22. april 2012

En dus dag

Noen fridager er harmoniske. Fra ende til annen. Behagelige og bedagelige dager. Man står opp etter å ha sovet godt, og føler seg uthvilt, og kanskje har man drømt noe morsomt. Kanskje lager solen striper på veggene i soverommet...


...og så blir man med solen ut på kjøkkenet og spiser god frokost (for eksempel en med kokt egg, fiskepudding, lefser, potetsalat, grønnsaker, sennep, cherrytomater, avocado, juice og kaffe i Mummikopp)...


 ...og så ikler man seg en søt kjole. Totoro hilser fra bakgrunnen.


En blomst i håret og en sløyfe på fingrene føles ekstra bra på slike dager.


Man må ut når solen skinner, vet dere. Oslo er en ekstra fin by når man har tid til å verdsette den! Kanskje tar man med seg en bok og leser litt på en benk, og møter en venninne på en kafé ved lunsjtider, og beundrer omgivelsene.


Kanskje går man innom noen butikker på veien hjemover, og kanskje kommer man over noe lite og rart som bare koster ti kroner. Noe man ikke helt vet hva man skal gjøre med, men som være med hjem likevel, bare fordi. Se på den, min nye billevenn! Den er grønn! Er den ikke ekstremt ekkel og alldeles praktfull på samme tid?


Vel hjemme hilser kaktusene en velkommen tilbake fra vinduskarmen...


...og man legger seg til rette i sofaen, med god samvittighet etter en lang uke, og ser noen episoder av en god serie...


...med et glass hvitvin fra en kartong man kjøpte samme dag, som er den peneste man har sett.


Kjøleskapets stolthet og helgens glede, som skapt for franskglade frøkener som meg, og som attpåtil har samme farge som strømpene jeg hadde på. Noen ganger er vi bare brikker i et stort og harmonisk puslespill, hoho!

Akkurat denne dagen har vært mer grå, men så langt har jeg hatt en kjempefin søndag likevel. Håper dere kan si det samme! Nå lager jeg forresten lemon curd for første gang, og det ser ut til å gå bra. Hurra! God kveld!

25 kommentarer:

 1. Å, herlig å lese, glad for slike dager og glad for at du har det fint. Men du, den kjolen ble jeg helt utrolig forelska i, og skulle veldig gjerne hatt. Det er vel for mye å forvente, men jeg må bare spørre, den er ikke tilfeldigvis kjøpt i "vanlig" butikk og forholdsvis nylig sånn at det er håp for meg om å finne den? :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig at du liker kjolen, det er alltid lov å spørre! Den er faktisk kjøpt på Lindex, i fjor vår, så kanskje er det fortsatt mulig å finne den!

   Slett
  2. Aha! Kanskje jeg plutselig har flaks en dag, den var i hvert fall nydelig. Sitter artig nok her i en annen blomstrete kjole kjøpt på Lindex i fjor vår akkurat nå, hehe :)

   Slett
  3. Jeg krysser fingrene for deg! Haha, så morsomt, de har mye fint!

   Slett
  4. Jeg måtte bare finne fram igjen dette innlegget og fortelle at jeg akkurat snubla over denne kjolen i min størrelse i en epla-butikk - og kjøpte den. :D

   Slett
  5. Iih, så gøy! Den blir du kjempefin i, det er jeg sikker på. Jeg er ordentlig glad i min, i hvert fall! Takk for at du holder meg oppdatert, hihi!

   Slett
 2. Fin i fin kjole, Synne! Og matbildet gjorde meg sulten :-) Jeg har en lignende bille (om den ikke faktisk er maken?) i halskjede. Kanskje du vil arve den? :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så morsomt, la oss ta en kaffe og sammenligne dem!

   Slett
 3. Superliker!! Sånne dager digger jeg!! (Derfor får man kanskje litt sånn følelse når man spiser egg til frokost også?) Kjempefin kjole, det er jeg forresten helt enig i!

  SvarSlett
 4. Du gjør meg så glad med sånne fine ord og bilder og smil! Jeg er glad i deg!

  SvarSlett
 5. For en fin dag du må ha hatt! Jeg blir i så godt humør av å lese om det. klem fra tante Tøtta

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre, tante! Snilt av deg å komme innom, stor klem tilbake!

   Slett
 6. Ja, det er sannelig dem fineste pappvinkartongen jeg har sett! Og fint med kaktuser. Jeg ahr en lietn en, den kjøpte jeg fra at botanisk museum.

  SvarSlett
 7. Du kan lage et smykke av den fine grønne billa! Sånne dager man ikke har andre planer enn å rusle i Oslo og se på fine hus, ubeskrivelig. Sukk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Oooh, det kan jeg! Ja, det er ren luksus!

   Slett
 8. For en fin dag! Og for en fantastisk kjole! Så pen du er Synne! :)

  SvarSlett
 9. venitien vinduslem som gir solen i hjertet av hjemme er love til våren! Du blir smart håret som dronningen "orthense"{napoleon 3) ,og orthensia eller rose blomster din vakker kjole etter lykke.. Med litt stil british noen få frøken bare kan, bli kledd sammen på vel..lemon frukter kandisert kokt?braa.. Faktisk,mye bedre enn noe annet godt stil jente i all verden. Så helgen velvaere og fint å finne! Uke kjempefin ut! Bruno

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, så hyggelig! Lemon curd er litt som vaniljekrem, men laget på sitronsaft. Kjempegodt!

   Slett
 10. Nydelig innlegg, Synne. Blir så glad når du dukker opp på bilder. :)
  Vinkartongen var helt herlig, jeg vil ha. Var vinen noe god, da? :)

  Sv: Åååååååh, gjorde du? Kunne du kanskje svart meg på om hvilke sko man må bruke, om det er noe "vikepliktsregler", og om man trenger hengelås til garderobene? Jeg er litt engstelig for å gjøre noe feil, skjønner du. Smil!

  SvarSlett
  Svar
  1. Den var faktisk ikke så verst, og den blir bedre jo mer jeg ser på kartongen!
   Jeg svarer på svaret ditt inne hos deg, hehe.

   Slett
  2. Hehehe, det kan jeg tenke meg! :) Nesten så jeg tror jeg må prøve den en dag, hihi. :)

   Jeg bare limer inn svaret her også:
   Tusen takk for svar, Synne! :)
   Ja, jeg også kommer til å skifte og dusje hjemme, men jeg tenkte mer for oppbevaring av regnjakke osv. :) Men da tror jeg altså at jeg bare tar meg turen bortover en dag. :)

   Slett
 11. Frukosten verkar mer norsk än fransk, men det vita vinet är franskt! Tack för ännu en positiv rapport! ... och för porträttet av Mlle Suse! :-)

  SvarSlett
 12. Fin kjole:) Drikker ikke vin, men den vinkartongen fikk jeg lyst på:)Hadde pynta godt i hylla og kanskje jeg hadde blitt omvenda på vinfronten, hehe:)Fint innlegg:) Ha en fin uke:)

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!