Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

lørdag 1. oktober 2011

En frydefull tur

Forrige helg var Jonasflotte og jeg på ekskursjon. Vi spiste søndagsfrokost sammen, og så fylte vi en termos med kaffe og fant frem varme klær, og så satte vi oss på en buss.


Jeg elsker fornøyelsesparker! På Tusenfryd får man forventninger allerede i rulletrappen på vei opp og inn. Folk skriker i skrekkblandet fryd mens de henger over hodet på deg, og de ansatte ønsker dem "en frydefull tur".


Jo villere turen er, jo gladere blir jeg. Likevel er det viktig å holde på tradisjoner, og mine Tusenfryd-besøk begynner alltid på samme måte. Selv om jeg har mest lyst til å henge opp-ned med én gang, starter jeg med Sverre.


Etter noen runder og litt vind i håret, er det fritt frem. "Vi tar den! Og den! Og den! Og den en gang til!" Jeg blir som et barn i ...vel, en fornøyelsespark. Heldigvis er Jonasflotte like glad i det som går fort og rundt og opp og ned, slik at vi kan kjøre i timevis, og bare ta pauser for å spise softis eller belgiske vafler på en benk i det fine været.


Den villeste turen på Tusenfryd er uten tvil Spin Spider. Den går rundt seg selv samtidig som den svinger frem og tilbake, og det går så fort og så høyt opp at tårene renner og håret floker seg. Her ser du en fyr miste hatten!


Ettersom denne parken er blitt ganske stor og mangfoldig etterhvert, er det viktig å se seg rundt og la seg begeistre. Selv om jeg har tilbragt ganske mye tid i Walt Disney World i Orlando, Florida, og vet hvordan fornøyelsesparker kan være på sitt beste, så vil jeg si at Tusenfryd er best i Norge! De har noe for alle. Om man føler for det, kan man kjøre fargerike radiobiler...


...eller besøke cowboy-landsbyen og Kitty...


...eller ta en kaffekopp under en fluesopp...


...eller hilse på Dragen, min barndomsfavoritt, og fortsatt den peneste av dem alle.


Kanskje med unntak av den gode, gamle karusellen, ekstra fin blant blomster og glade høstfarger.


Etter mange timer, mange turer og enorme mengder adrenalin satte vi kursen mot byen igjen. Ikkeno' er som å sette seg i et behagelig bussete etter å hylt seg hes! Man kjører forbi det hyggeligste stoppestedet på veien tilbake.


Slik kan søndager gjerne være, spør du meg!

Jeg regner riktignok med at førstkommende søndag, altså morgendagen, blir av den litt roligere typen. I kveld skal jeg nemlig på galla; Det Norske Studentersamfund arrangerer en hvert semester for å feire seg selv, sine medlemmer og sin maskot. Det er galla i ordets faktiske forstand, med alt det innebærer av kleskode og etiketteregler. Fotsid aftenkjole, svarte hansker og høye hæler (for meg noe svært sjeldent) skal på, så jeg må sette i gang!

Gode, glamorøse lørdagskvelder og fine, frydefulle søndager ønskes alle!

15 kommentarer:

  1. åh jeg har aldri vært på tusenfryd! jeg må dra dit snart :)

    SvarSlett
  2. Ååå :-) så gøy!!
    Jeg ELSKER fornøyelsesparker, og jo større, villere, skumlere, høyere og raskere attraksjoner, jo bedre :-D...

    Var på jentetur i starten av sommeren, hvor vi først dro til Göteborg og var i Liseberg fra parken åpnet til den stengte, det var utrolig gøy, og det var morsomt å prøve de nyeste attraksjonene siden sist... Vi var også innom Tusenfryd på vei hjem til Vestlandet, og det var bittelitt skuffende etter å ha vært i liseberg, men veldig gøy likevel. Spin Spider var helt vill og jeg var litt redd for å falle ut, siden selen var helautomatisk, og ikke noe manuelt i tilfelle automatikken røk :-S.. Vi tok også Sky Coaster (den hvor du blir heist opp i en sele, for så å falle fritt i noen meter og så "fly".. Har du prøvd den?
    Anbefales..

    SvarSlett
  3. Kos deg masse i kveld Synne! Håper vi får se kjolen? :)

    SvarSlett
  4. Åh så gøy! Og dragen var også min barndomsfavoritt, og jeg elsker slike husker, hihi.

    <3

    SvarSlett
  5. kjolen "gala"??! ikke kjolen ("gaya")!! .... spormal: er hva etiketten over tid? tid:- vakkert porselen tjeneste!!. jeg er ganske filosifisk sporsmal om "Platon" tid : i Spiral, men Kant og Aristoteles: trapper og rett linje . streng Dag: jeg skal ikke si feil.. en god uke. bruno

    SvarSlett
  6. Elsker Tusenfryd. Elsker tivoli. Men kjæresten min hater sånt.

    SvarSlett
  7. er alt for lenge siden jeg har vært på tusenfryd, og jeg eeelsker den runse/huske/disse karusellen. til våren, DA skal jeg (sa jeg denne våren også, men ble aldri noe av det, haha)

    SvarSlett
  8. Så mye gøy! Også elsker jeg sverre-huskene! både som det første og det siste man gjør, og da mange ganger..!!

    SvarSlett
  9. Kjenner jeg er ganske glad for at jeg måtte jobbe den dagen, hehe. Eller, jeg liker Sverre. Men det andre blir jeg svimmel bare av å lese om. :)

    SvarSlett
  10. Eg vilvilvil til tusenfryd! Snarast!

    SvarSlett
  11. Aaah, tusenfryd. Er så langt fra et berg-og-dalbanemenneske man kan bli, men var der da jeg var liten. Pappa overtalte meg med i den henge og slenge-karusellen. Fortsatt litt traumer etter det :P

    Men fornøyelsesparker er stas uansett da! <3

    Og ja, jeg har endret bittelitt på designet, byttet bilder i headeren og gjort om på sidene. var litt mer kos med egenlagde linker, hoho.

    SvarSlett
  12. Elena: Da har du noe morsomt i vente!

    Hege: Åååh, jeg har så lyst til å ta Sky Coaster! En vakker dag! Så gøy med jentetur til Liseberg - jeg har også vært der en gang, men det er lenge siden, så snart må jeg ta en ny tur!

    Josefine: Tipper det dukker opp et galla-bilde etterhvert, hihi! Håper du fikk en fin helg, du også!

    Maren: Neste gang kan du bli med!

    Bruno: Det finnes flere spennende syn på tid!

    Kathleen: Enda godt man kan reise med venner også!

    tinekatrine: Neste vår, hoho!

    Linda Terese: Enig! Heia Sverre!

    koffeine: Hihi, om du blir med neste gang, så kan din dag bestå av flere is og vafler og mer kaffe enn ville turer!

    Josefine Laul: Mange takk!

    Johanne: De har visst åpent i høstferien også!

    Ingrid: Hihi, jeg tipper at ganske mange er blitt litt nervøse etter slike barndomsopplevelser! De skikkelig gode fornøyelsesparkene har heldigvis noe også for de som ikke er så glade i berg-og-dalbaner!

    SvarSlett
  13. Åh, tusenfryd <3 Dit må jeg en gang snart, ikke vært der siden jeg var 13. Husker jeg syns det var så gøy!

    SvarSlett
  14. Eg hugsar då då eg var mindre, so hadde eg so lyst til å fare på Tusenfryd fordi det høyrdest ut som ein fantastisk herleg plass. Kanskje ein dag.

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!