Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

søndag 9. oktober 2011

Øl og nonstop

Helgens meny!

Vel, ikke egentlig, men i går tok Jonasflotte og jeg turen opp til Oktoberfest-feiringen på DNS, så det ble noen øl.
Her følger noen mørke og til dels uklare bilder, men jeg vil gjerne dele opplevelsen med dere likevel!

Oktoberfest er en årlig ølfestival som varer i fire dager, og Studentersamfundet setter opp et enormt telt med 1500 sitteplasser. Det pyntes med lys, ballonger og bayerske farger, og invaderes av opptil tre tusen ølglade hver kveld.


På scenen står et band med lederhosen og Peter Pan-hatter som spiller autentisk ompamusikk ispedd gamle festslagere. En ganske tvilsom blanding ved alle andre anledninger, men i denne situasjonen er det helt perfekt.


Det finnes til sammen åtte barer, som alle serverer spennende øltyper fra hele verden. Jeg passet på å benytte anledningen til å drikke Guinness fra tappetårn! Øl kan være litt som musikk og sjokolade - jo mørkere, jo bedre!


Blir det for tungt i lengden, kan man for eksempel gå over til Erdinger Weissbier, en frisk og fruktig type hveteøl.


Man må bare omfavne konseptet og la seg begeistre av oppmøtet og den åpenlyse ølgleden. For meg er Oktoberfest et årlig høydepunkt, fordi det er så ulikt alt annet jeg vanligvis gjør! Man treffer alltid folk man ikke har sett på lenge, kanskje ikke siden fjorårets fest, og mange har spesielle klær og klassiske kostymer. Ølbriller (haha) i plast, hatter formet som ølfat, skjerf i Bayerns hvitt og blått, korte kjoler og dype utringninger og ikke minst disse underlige lærbuksene er å se over alt. Selv har jeg et vaskeekte Oktoberfest-forkle, som får være med hvert år.


Ølteltet stenger ved midnatt for å skåne naboene (tro meg når jeg sier at det trengs, for lydnivået er voldsomt høyt - man hører "skååååååål" over hele Majorstuen!), og i kjelleren er det konsert hver kveld. I går spilte Haddaway. Ja, haha, Haddaway. Han tyske techno-fyren som lagde den (etter min mening) håpløse hit'en What Is Love? i 1993. Det var så harry at det ble kjempegøy, og folk tok helt av, og selv om vi forlot konsertlokalet etter to låter, så var det en morsom måte å fortsette festen innendørs på.

Heldigvis fantes det alternativer. I Biblioteket i tredje etasje satt to trubadurer og spilte irske drikkeviser, som om de visste akkurat hva jeg helst ville høre! Fint med et avbrekk fra ompa-musikken og ikke minst Haddaway, selv om slikt selvfølgelig hører med. I tredje etasje var det triveligere! Her var lyset dårlig, men jeg var kanskje litt ustø i tillegg..?


Nattmaten besto av den tyske spesialiteten sauerkraut (surkål), potetstappe, sprøstekt løk og sennep. Haha! Godt!


Nok en vellykket, lite selvhøytidelig Oktoberfest! Jeg gleder meg allerede til å finne frem min indre tysker om et år!

Jeg sov hos Jonasflotte, som har flyttet inn i ny og egen leilighet, og på veien ut fikk jeg fargerikt selskap i oppgangen.


Et sært og morsomt syn! Kanskje noen mistet en (stor) neve nonstop på vei fra vorspiel i går kveld?

I dag har jeg skrevet postkort og drukket te og sett ut på regnet. Veldig passende på høstens hittil kaldeste dag! Nå blir det film og kanskje noe knask - jeg har faktisk allerede spist sjokolade i dag, til ære for Suse-foreldrene, som har 30 års bryllupsdag. Gratulerer igjen, Mor og Far, dere er best!

Riktig god søndagskveld til alle som leser!

7 kommentarer:

 1. Hahaha, artig med en passe rar, tysk tradisjon! :)

  SvarSlett
 2. Du er søt! :D Og det har virkelig vært øl overalt på DNS, mer enn vanlig, hoho

  SvarSlett
 3. oi!! (merde , alors)!! vous etes aussi " bayern?" bien sur, la "Guiness" est la meilleure, mais la "Maccabee beera" est exellente aussi. attention au "malt" dans la biere,savez vous ce que ça fait?? si vous trouvez , souriez!vennlig bruno ha! regardez mon mail please.

  SvarSlett
 4. Gratulerer med foreldere! det er jo gøy at de har 30 års bryllupsdag! Ellers så bra at du feirer oktoberfest! Det hører med:-D!

  Klem

  SvarSlett
 5. Hahahahah!!! Ler høyt av What Is Love-fyren :-D

  Så koselig dette ser ut. Får nesten lyst til å like øl, men det bare går ikke... Men Adrian (mannen min) er ølfan..Erdinger Weissbier er vel kanskje et av de beste ølene han vet..

  SvarSlett
 6. nonstop!

  har du forresten noe tips til et bra sted å gå rundt alene for å se og ta bilder og bare surre? hehe

  SvarSlett
 7. Josefine: Ja, rare tradisjoner er jo til for å holdes!

  Maren: Mer enn vanlig, det sier sitt, muaha.

  Bruno: Maccabee est trés savoureuse, je suis d'accord!

  Jacta est alia: Takk for det - er vel ikke lenge siden dine foreldre jubilerte? Ja, jeg er enig, det er en del av høsten! Klem tilbake!

  Hege: Øl slår jo ikke like godt an hos alle, men hils mannen og si at han har god smak, haha!

  tinekatrine: Håper du sa tweet'en min - Beihai Park er flott!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!