Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

onsdag 6. april 2011

Tips: Virtuelle kokebøker

...eller matblogger, om du vil. Noen ganger kan jeg bruke skummelt mye tid på å bla i kokebøker eller lese matblogger. Se på bilder, plukke opp tips og drømme meg bort i kompliserte oppskrifter med fine navn og lekre illustrasjoner. Det er så morsomt å lage mat!

Her er tre matblogger jeg liker godt. De er ganske forskjellige, men felles for dem alle er at de er velskrevne, varierte, oversiktlige og ikke minst inspirerende.

Tips 1: Joy the Baker


Jeg er aller mest glad i å bake. Egentlig prøver jeg å bake omtrent en gang i uka, men med studier og jobbing og radio og søster og kjæreste og venner og en masse annet som jeg hygger meg med, blir det ikke alltid slik. Hvis jeg trenger en ny oppskrift eller et spark bak, kan jeg besøke Joy the Baker.

Tips 2: eat make read


En personlig og supersøt matblogg med all slags mat og fokus på lett tilgjengelige ingredienser. Her finnes oppskrifter på både mat og drikke, og én og annen kokebokanmeldelse i tillegg. Og mange, mange prikker!

Tips 3: JamieOliver.com


Jeg kommer ikke utenom dette sjarmtrollet. Han gir deg nye vrier på gamle klassikere, gode råvaretips og enkle oppskrifter som smaker supert. Alt med sjarmerende aksent og tidenes største glimt i øyet.

Forresten: Bakerella og Passion 4 Baking er to bakeblogger som også er verdt et besøk, sånn for inspirasjonens skyld. De lager ikke kaker, men kunst! Den dagen jeg får et enormt kjøkken, skal jeg prøve alt. Gleder meg allerede.

Vel bekomme!

Deres tur: Hvilke virtuelle kokebøker er dine favoritter?

8 kommentarer:

 1. Hei! Jeg skriver under på dine tre forslag, supre blogger/matsider.

  Ellers:

  Fantastisk vegetarmat:
  http://mynewroots.blogspot.com/

  Fantastisk rå mat:
  http://www.rawmazing.com/

  Mange, egentlig. Det er så utrolig mye bra å ta av. Alt etter humør, og om jeg vil leve sunt eller bare vil ha noe skikkelig godt, eller begge deler. :)
  http://www.rawmazing.com/

  SvarSlett
 2. Jeg er ikke noe flink baker, men elsker å bare stirre på alle oppskriftene, for det ser så godt ut! Åsil lagde en av kakene på passions4baking til bursdagen min faktisk :D Den var superawesomeepicgod, men desverre alt for mektig, så man orket så vidt et stykke :) Har ikke sett den i midten før, så takk for tipset, fine! :)

  SvarSlett
 3. Matinspirasjon er av den beste inspirasjonen! Jeg kan sitte og stirre på bilder av kaker i en eeevighet, håhå.

  SvarSlett
 4. JA, skikklig deiligt, sjøl om eg ikje forandra på så veldig mye så va det kjekt å få litt nytt inn ;) takktakk det samma te deg snille du ;)

  SvarSlett
 5. Ja ikke sant! Hehe, takk for det og det samme til deg :-) Heldigvis skal ikke Tprje "hjem" igjen han skal bo hos meg for evig og alltid!!

  SvarSlett
 6. SV:
  Tusen takk, så hyggelig å høre! Det er sant, slike lister sier utrolig masse om en person igrunn. ;-)

  SvarSlett
 7. åh, matbloggar <3 Jamie Oliver er jo verdas kulaste, då :p

  sv: Ja, London er ein fantastisk shoppingsby : D Ja, er så fornøgd : D Vil berre vinne i Lotto og ta meg ein tur til, no no no :p

  SvarSlett
 8. Elri: Takk for tips! Så mye fristende! Jeg smakte forresten på en raw food-sjokoladekake sist jeg var på kafé, og den var dødsgod!

  Kristin: Kudos til Åsil! Jeg tror deg når du sier at det var godt, hoho!

  SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!