Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

lørdag 20. november 2010

Paris-retur, prog-rock og post-mysterium

I natt kom jeg hjem fra Paris, hvor jeg har tilbragt den siste uken, og hvor jeg har hatt det helt strålende. Det blir nok noen innlegg med fransk vri i uken som kommer, når jeg har fått sortert alle inntrykk og overført alle bilder!


I dag har jeg vært på jobb, og dagens runde får også et eget innlegg etterhvert. Det var snøvær og søvnighet som preget arbeidsdagen, men det ble likevel noen hyggelige timer i Postens tjeneste.

Nå sitter jeg i Heimdalsgata med halvveis utpakket koffert og en stor kopp te. Jeg hører på amerikanske Avenged Sevenfold, som jeg skal se i Spektrum på onsdag. Jeg har et litt ambivalent forhold til dette bandet, for de spiller en slags utagerende, maskulin og mørk prog-rock. Vi snakker rufsete vokal, skitne tekster og raske skifter, blandet med klassiske instrumenter og bombastiske arrangementer. På det dårligste er musikken deres på grensen til harry, men på det beste er den ekstremt fet. Uansett består bandet av unge, ambisiøse og veldig dyktige musikere, med voldsom melodi-teft og enorm spilleglede, så det blir morsomt å se dem live. Jeg kjøpte billett fordi jeg tenkte at sjansen for anger var større om jeg ikke gjorde det enn om jeg gjorde det, så jeg går på konserten med lave forhåpninger og håper på å bli positivt overrasket. Spennende!

Taran er i Tallinn for øyeblikket, og nyter Det gode liv og De lave priser sammen med en venninne. Jeg gleder meg til hun kommer hjem i morgen kveld, for nå har vi ikke sett hverandre på lenge!

Vi har fått en mystisk pakke i posten. Noen har kjøpt Gavin & Stacey - The Complete Collection og sendt den til oss. Hvem enn du er: Tusen takk! Hverken Taran eller jeg kjenner til denne serien fra før, og vi gleder oss til å ta fatt på den! Jeg regner med at vi en dag får vite hvem vår ukjente velgjører er, men inntil videre har vi ingen anelse. Så gøy med en anonym og uventet gave!


Apropos gaver: Jeg plukket opp tre nye julepresanger i Paris. Det var en fryd å rusle rundt og se på alt det sære og søte og superfranske i de mange små, uavhengige butikkene. Nå har jeg ti hemmeligheter!

I morgen skal jeg ikke ha Sorgenfri-sending, så søndagen kommer til å bli uvanlig lang, og mulighetene er mange. Jeg skal først og fremst sove lenge, og så tenkte jeg å besøke fotoutstillingen Bra damer her på Grünerløkka. Når kvelden kommer, blir det Harry Potter for alle pengene. I storsalen på Colosseum, som seg hør og bør. Den nyeste filmen har fått varierte og tidvis ganske dårlige kritikker, men vi er en gjeng fans som skal se den sammen, og vi er langt fra bekymret. Jeg gleder meg!

Jeg har sjokolade og te og telys og TV-serier, og er klar for en rolig lørdagskveld på hjemmebane. Ha det fint, du også!

2 kommentarer:

  1. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

    SvarSlett
  2. Velkommen hjem! Gleder meg til å lese mer om Paris :)

    SvarSlett

Alltid koselig med kommentarer!