Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

onsdag 30. mai 2012

Hei igjen, Oslo!

Jeg kom hjem fra Paris i natt, og mine fire dager der var ganske formidable. Håper dere også har hatt en god langhelg full av klemmer og kos! Jeg gleder meg til å dele bilder og opplevelser fra turen i tiden fremover. Det var fint med et lite avbrekk, for jeg har litt ekstra mye å tenke på for øyeblikket. Inntil jeg får overført og sortert Paris-bildene, blir det noen Oslo-bilder i stedet! Vi må jo ikke glemme hvor fint det er i vårt egen by og vårt eget land, selv om det er supert å oppleve andre steder. Jeg knipser i vei her også, og det er alltid hyggelig å komme hjem!


Grønn er og blir min favorittfarge, og jeg er visst litt ekstra opptatt av flora for tiden. Passende nok handlet Mariell sine siste smileruter om nettopp det, og hjerteblad-bildet mitt fra forrige postrunde fikk være med. Hyggelig!

Såh, jeg er nysgjerrig: Hva gjorde du i pinsehelgen?

søndag 27. mai 2012

Søndagssky

Nå er jeg i Lysets by, herlige Paris, sammen med folk jeg er glad i. Stort heldigere kan man vel ikke være på en søndag i mai. Kanskje drikker jeg vin på en fortauskafé, eller kanskje spiser jeg makroner i en park, eller kanskje er jeg på kino eller museum? Jeg er faktisk ikke sikker, for dette er et slikt innlegg som er gjort klart på forhånd, og som dukker opp av seg selv. Ganske magisk. Jeg er sikker på at jeg har det bra, da. Håper dere kan si det samme!

Mer magi skal det bli!

En kunstner lager skyer. Faktiske skyer som blir hengende og sveve i luften. Innendørs. Som denne skjønnheten.


Min siste forelskelse! Kunstneren heter Berdnaut Smilde og er en trollmann.

Fortsatt god pinsehelg, alle sammen!

fredag 25. mai 2012

Paris-pinse

Egentlig burde jeg vært ute i kveldssolen, og egentligegentlig bør jeg pakke, men jeg vil liksom bare oppdatere dere: Jeg reiser til Paris i morgen tidlig. Billetten min har ligget klar en stund, og skal nå byttes inn i et sete på et fly. Et fly som lander i en by jeg bare har besøkt to ganger før, men som likevel føles litt som en venn.

Mitt lille pinseeventyr varer i fire dager. Jeg gleder meg til å besøke gallerier og restauranter og parker, og skal dessuten treffe to kusiner: Sanna, som bor der for øyeblikket, og Ragni, som også er på besøk denne helgen. Det er en stund siden jeg så dem begge, så jeg gleder meg til å møte og klemme dem!

Det er nå halvannet år siden sist jeg var i Paris. Da var det høst.


Nå er det vår, nesten sommer, og det er spådd fint vær. Dette blir bra på mer enn én måte, hoho.

Riktig god langhelg til alle! Nyt den, det fortjener dere!

torsdag 24. mai 2012

Pastelltid

Forsommeren kom! Brått og uten blygsel! Det er så godt å kunne finne frem sommerklærne og å kunne tilbringe lange, lyse kvelder utendørs. Nå er det plutselig pastellfarger over alt, synes jeg. Kanskje er jeg bare ekstra oppmerksom på dem, fordi jeg er i somermodus? Her er uansett et lite utvalg oppløftende estetikk!

Så fort varmen slo inn, slo syrinene ut. Synet er flott, særlig mot kremgule vegger, og lukten er BEST.


Det blomstrer gjerne litt innendørs også. På boksen med kirsebærte, for eksempel. Den er i godt selskap av andre pastellbokser og av Mummikopper med vårlige farger.


Det er forresten ikke bare blomster som henger på trærne for tiden. Utenfor jobb har noen hengt opp fire trefigurer, som ser ut som deler av et rotete gjerde, og som er malt i ulike pastellfarger. Rart og fint!


Da vi var på jobbhandel i forrige uke, fant jeg feminine radioer med flora på. Perfekt i parken!


Det samme gjelder for lett lesestoff. Jeg blir gjerne litt ekstra barnlig om sommeren, for det dukker alltid opp barndomsminner fulle av ferieglede, så jeg tar gjerne med meg tegneserier eller barnebøker når jeg skal lese på et teppe i gresset. Jeg har kjøpt en skikkelig klassiker, som i tillegg er pent pastellfarget!


T. S. Eliot sin legendariske diktsamling er full av gode observasjoner, lure ordspill og varm humor (og ble etterhvert utgangspunktet for musikalen Cats), og denne versjonen har fine tegninger.

 

Det finnes ikke noe som heter "for mange katter". Særlig ikke pastellgrønne katter.


Katter liker fisk, og det gjør jeg også. En klovnefisk (hei, Nemo!) har flyttet inn på badet vårt, og svømmer rundt i et blekblått hav. Jeg tenkte kanskje at Taran ville synes den var tåpelig, inntil jeg fikk følgende tekstmelding da hun var kommet hjem: "Så fin akvarium-såpe! Store barn, store gleder! :D"


Alle barn fortjener å feire bursdagen sin. I bygget vårt er det noen som inviterer til fest, og som valgte seg lilla pastellpapir til nabovarselet. Legg merke til at flere nboer har benyttet anledningen til å gratulere! Hyggelig!


Det er fint å kunne feire ute, særlig nå som det nesten ikke blir mørkt. Den norske sommersolen er noe for deg selv! Om det mot formodning skulle bli sent og kaldt en kveld, har jeg min lyserosa pastellkåpe parat...


...og bildene av den ble knipset av snille Ingvild, som dessuten hadde pastellsko på.


Egentlig burde jeg posert i kåpen min foran denne bygården, som kunne vært et dukkehus.


Jeg er forsåvidt ingen sukkersøt jentejente, men likevel: Plutselige pasteller er greit for meg!

tirsdag 22. mai 2012

Sett på runden: Grått, hvitt, grønt og rosa

Da jeg gikk med lørdagsposten i helgen, var det grått fra morgenen av. Det gjorde ikke noe, for i Pilestredet Park finnes små brostensbekker som snor seg rundt, klare til å frakte vekk eventuell nedbør.


Dessuten hadde jeg støvler på, som fikk posere sammen med denne pene dørmatten jeg kom over.


Det yret en stund, men så tørket det opp. Jeg tipper at floraen var fornøyd med blandingen av lys og vann! Dette blomsterbedet så i hvert fall ut til å ha det riktig bra. Mange elegante former og glade farger på ett sted!


Jeg leverte mange pakker fra inn- og utland, blant annet en som passet helt perfekt i postkassen. Føles alltid bra!


Dessuten leverte jeg et stort antall brev, som alltid, og mange av dem hadde fine frimerker på.


I Pilestredet Park finnes også mange flotte trær, og nå sto omtrent hele området i flor. Der var hvite blomster...


...rosa blomster...


...og noen trær som allerede var ferdige for i år, slik at det dannet seg grønne tepper på bakken.


Jeg så dessuten flere ballonger rundt omkring, så jeg regner med at noen feiret bursdag! Jeg blir glad bare ved tanken!


I tillegg til rosa blomster og ballonger, så jeg en særdeles rosa sykkel...


...og grønnest av alt var kanskje disse nyutsprungne bladene, som jeg har vist dere før. De er nemlig ikke bare kjempegrønne, de er i tillegg formet som hjerter. Naturen slutter aldri å fascinere.


Jeg må jobbe i landets fineste og festligste omgivelser!

søndag 20. mai 2012

Hussafari

Når det er fint vær på lyse vårkvelder, synes jeg det er ekstra hyggelig å rusle rundt i den flotte hovedstaden vår. Med god tid, uten mål og mening, gjerne i gater jeg aldri har gått før. Likevel er det enkelte områder jeg gjerne vender tilbake til, hvor jeg vet at jeg får estetisk utbytte! Jeg jobber jo hos Radio Nova, som sender fra Majorstuen. Når jeg er ferdig på jobb klokken fem og solen skinner, liker jeg å gå ned bakken til Josefines gate. Den strekker seg mellom Uranienborg og Bislett, over Homansbyen, og jeg synes den er særdeles pen. Særlig nå som den er blitt grønn! Store trær lener seg mot midten av veien, og får gaten til å minne meg om Williamsburg og Greenwich Village i New York. Ingen dum assosiasjon å få i lille Oslo.


Det beste ved Josefines gate er riktignok husene. Store, ærverdige herskapshus med alskens ornamenter. De ligger på rekke og rad på begge sider av veien, som perler på en snor! Noen er digre firkanter med mange vinduer...


...andre er mindre og har mer ydmyk form, og fin hage med port og flagg og uteplass...


...og noen ser litt ut som at de ble bygget av stormannsgale folk, som ikke helt klarte å bestemme seg for hvilken stil de ville ha, men som egentlig ønsket seg en borg.


Ett av husene hører til Kristelig Gymnasium, og har eget spir.


Et annet er symmetrisk med to spisse møner og grønn balkong...


...og atter et annet har flere balkonger oppå hverandre, og dessuten gotiske buer i andre etasje.


Finest av alle er likevel kanskje dette, som jeg viste dere i mini-format i forrige innlegg. Et rosa eventyrslott med tårn og gule detaljer, omgitt og halvveis skjult av en frodig og fargerik hage. Oi.


Jeg kan altså anbefale å legge søndagsturen til Josefines gate!

fredag 18. mai 2012

Instagram: Mitt første lappeteppe

Gratulerer med gårsdagen, godtfolk! Håper alle fikk en strålende 17. mai-feiring! Jeg koste meg fra morgen til kveld (selv om jeg tidvis merket at jeg hadde kost meg nesten litt for mye på gallaen kvelden før, hoho). Jeg lagde lemon curd og tok på meg et av mine fineste skjørt, og var innom på mange steder og møtte mange flotte folk, og kunne bruke solbriller i stedet for paraply, og hadde flagg i hånden hele dagen. Akkurat slik skal det være! Hurraaa!

Nå har jeg brukt Instagram i to uker. La oss se hvordan disse ukene har sett ut gjennom den nye telefonen min.


 Solbriller og neglefil på vei til jobb, vågrønn utsikt fra kontoret, makron på fingeren.


Min trofaste posttralle, fangsten på Free Comic Book Day, søndagshygge hos Ine.

 

En god whiskey på samme søndag, en koselig slippkonsert noen timer senere, et eventyrhus.



Rødlyset på jobb som viser at vi er på luften, regndråper i marikåpeblader, fargeglade kaffekapsler.



En regnbuebru, en ute-lunsj i form av americano og granola, et lørdagsmøte med noe godt i glasset.
 

Knallgul krystantemum på stuebordet, tente langlys under søndagsmiddag, solskinn i oppgangen vår.


En sjarmerende boblebil, pen gatekunst i nabolaget, indisk mat servert i egen samovar.

Jeg er fryktelig sent ute, så klart, men jeg er blitt glad i Istagram! Det dukker opp så mye gøy fra hele verden, og filterne gjør bildene så søte. Brukernavnet mitt er altså Synnebollen, for de som vil følge med videre der inne.

God helg!