Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 28. november 2011

Hjemme hos-reportasjen

Jeg har nok ingen oppstilte bilder av oss med lusekofter og sprudlevin sponset av Se&Hør, men ettersom noen etterspurte et slikt innlegg, og fordi vi har ominnredet litt i høst, tenkte jeg å vise dere hvordan det nå ser ut her vi bor!


Dette er oppholdsrommet, med kjøkken og stue i ett. Rett frem står en antikk seng, med kenguru, kart og katter.


Til høyre finnes to nye sofaer, som vi fikk av snille bekjente. Tidligere fungerte sengen som sofa, og det var litt lite praktisk når vi hadde besøk. Det er fint å ha mange sitteplasser hvis man vil invitere til fest!


Til venstre finner man kjøkkenkroken. Der bor matgleden og kaffemaskinen.


Vi har innebygget kjøleskap, og savnet magnet-muligheten ganske fort. Løsningen ble en tavle, som brukes mye.


Om man snur seg rundt, kan man se etter Yoshi. Han viser nemlig vei til badet...


...som ser slik ut.


Vi har forresten sett på noen småting tidligere: For Disney-detaljer, se dette innlegget, og for flere farger, gå hit.

Jeg vil også gjerne benytte anledningen til å vise frem kaktusene i vinduskarmen, da de er omtrent det eneste jeg klarer å holde liv i. På denne benken er det for øvrig veldig fint å sitte å lese og kikke på folk utenfor.


På selve kjøkkenbordet, som oldefaren vår i sin tid laget, bor prismer og bier og en brevåpner som vrinsker...


...og på hyllene mellom bordet og kjøkkenbenken finnes fine damer og noen av Mummidalens innbyggere.


Slik ser det altså ut hjemme hos Søstrene Suse! En adventsoppdatering kommer etterhvert, hihi.

søndag 27. november 2011

Søndagsstemning

Det er noe spesielt med første søndag i advent, altså. Selv om desember ikke har begynt, så er ventetiden i gang!


I går gikk jeg med lørdagsposten. Jeg leverte mange pakker og gledet meg over novembersolen, og det skal dere få høre mer om etterhvert. Når kvelden kom, var jeg på julebord med andre post-ansatte, og det er alltid morsomt å møte kolleger i en annen sammenheng! Vi spiste på Ekebergrestauranten. God mat og stilig dekor, som vanlig.


I dag har jeg tilbragt tid med Jonasflotte, og så har jeg vært på kino. The Rum Diary var ordentlig underholdende! Handligen foregår i 1960, og jeg ble litt forelsket i alle kjoler og alle kjøretøy.


En ny uke er på trappene, og den inneholder første desember, og jeg gleder meg til å finne frem kalenderen, pynten og spillelisten som hører til årets koseligste måned. Dessuten blir det pepperkaker til morgenkaffen - herlig!

Håpr alle får en fin adventsuke!

fredag 25. november 2011

Ekstra fine arbeidsdager

I dag tidlig skjedde noe på jobb som fikk meg til endelig å skrive dette innlegget. Jeg har hatt noen bilder liggende den siste uken, og tenkt at "nå må jeg snart følge opp denne, og vise frem hvor fint det er å jobbe for Radio Nova".

Nå som november snart er over, og alle begynner å glede seg til jul, er det høy klem- og klemetinfaktor i våre lokaler. Koselig! Det er så viktig å trives der man er, spesielt når man er der åtte timer hver dag. Det gjør jeg!

Den kjedelige glassdøren inn til kontorplassen min har fått hjertepynt. Det fine papiret fulgte med Klassekampen, som er en av de mange avisene vi abonnerer på for å holde oss selv og andre oppdatert. Bonus!


En vegg får smykke seg med noen av de mange musikkprøvene vi finner i postkassen vår.


Jeg er en periodeperson. Nå er jeg litt inne i en sånn leke-med-tråd-på-fingrene-periode, og har gjerne hyssing rundt håndleddet i tilfelle jeg får ånden over meg. Husker dere hvordan man sto i skolegården og laget motiv av tråden?


Mange møter er en del av min arbeidshverdag, og noen ganger dukker det opp dyr på sakspapirene mine...


...og ved middagsbordet. Når det er møter på kveldstid, blir det gjerne middag i Glassbaren, spisestedet på Det norske studentersamfund. Man får papirskilt med nummer på, og i forrige uke hadde skiltet blitt mitt favorittdyr!


Kjøligggrønne strømper og søte sko er fint for å rusle opp og ned i korridorer og snurre på en kontorstol.


Over pulten min har jeg en hylle, og der bor det to selskapsglade Kinderegg-skapninger som jeg fikk av kolleger.


Sist, men ikke minst: I morges sto det en candy grabber, en sånn godtekran, på redigeringsrommet vårt. En av våre beste har vært på tur, og hadde tatt med seg en mumsemaskin hjem til oss.


Den spiser små plastpoletter, og når man putter dem på, spiller den tivolimusikk. Det er veldig vanskelig å få tak i noe, men folk prøver stadig, og andre ender gjerne opp med å stå rundt og komme med oppmuntrende tilrop og høylydte utbrudd. Godtekranmaskinen er min nye forelskelse! (Og ja, det er en ballong i bakgrunnen. Jeg får eufori-anfall.)

Ikke rart man gleder seg til å gå på jobb under slike omstendigheter og i slike omgivelser, vel.

Forresten, til de av dere som lurer: Jeg er nå å høre på radioen en time i uken, mellom 12.00 og 13.00 hver tirsdag.

Hurra for å få lov til å gjøre noe man elsker å holde på med!

onsdag 23. november 2011

Mickey Notes

Små papirlapper er mine beste venner. Hjemme, på jobb, på tur. Jeg er og blir distré, så jeg skriver ned alt jeg må huske, og glemmer gjerne alt som ikke finner veien ned på papiret!

Jeg snublet over en søt snutt som inneholder 25 000 papirlapper. Oi! Her er sticky notes blitt Mickey Notes.


En av mine store gleder og inspirasjonskilder, nemlig Disney, kombinert med et av mine viktigste hverdagslige hjelpemidler - dette er så meg at det nesten blir latterlig.

God onsdagskveld til alle!

mandag 21. november 2011

HMS Bounty

Jeg tror jeg helt har glemt å fortelle at et vaskeekte sjørøverskip la til kai i hovedstaden i høst, og at jeg tok turen ned for å beundre og hilse på. At det går an!

Jeg vet ikke helt hvor min pirat-interesse kommer fra, men det var nok en kombinasjon av dataspill (Monkey Island-serien er sentral i så måte) og litteratur (klassikeren Skatten på Sjørøverøya, for eksempel) som dro det hele i gang i barndommen. Jeg er glad i alskens sjørøver-referanser, og markerer Talk Like A Pirate Day hvert år. Da den første Pirates of the Caribbean-filmen kom i 2003, så jeg den tre ganger på kino og ble helt bergtatt. Johnny Depp har sikkert bidratt til at mange unge jenter er blitt litt ekstra svake for sjørøvere, hihi, men for meg stikker det altså dypere.

Det var følgelig helt naturlig å legge turen ned til bryggekanten for å besøke selveste HMS Bounty, kjent fra (og bygget for) filmen Mytteriet på Bounty fra 1962, og visstnok en ganske eksakt kopi av et sagnomsust skip fra 1700-tallet. Håper dere er klare for en titt på dette ramsalte røverskipet! Kast loss!


Stor og stolt i motlys og motvind, med flagg og vimpler fra alle landene hun har besøkt, og en dame i front.


Galleonsfigurer er viktige! Jeg vet ikke hvem den sortkledde damen representerer, men hun er flott!

Andre detaljer som er verdt å merke seg kan være tau og taljer...



...fine vinduer som man nesten kan skimte skjegg og øyelapper gjennom...

 

...mystiske tall i bunnen av baugen...



...og ikke minst kanoner.


Den høyreiste hovedmasten er som et symbol på frihet og eventyrlyst...


...og akterenden minner deg på navnet om du skulle være i tvil.


Er det rart man drømmer seg vekk? Splitter mine bramseil, så fin hun er!

fredag 18. november 2011

Franske fristelser

Pakkepost, altså. Det finnes vel omtrent ikke noe morsommere. Jeg er så heldig at jeg har flere brevvenner, og en av dem bor i Frankrike og sender mye fint. I forrige uke mottok jeg en stor og tung pakke, som måtte hentes på postkontoret fordi den ikke fikk plass i postkassen, og som viste seg å være full av gøyal gastronomi!


Et glamorøst kort forklarte at jeg skulle få et innblikk i noen nye smakstradisjoner. Tusen takk, Bruno!


Jeg er kjempeglad i fisk, så det var spennende å pakke ut middelhavskaviar...


...og makrellfilet i hvitvin og supersjarmerende eske.


Det søte var også sørget for, i form av nøttenougat...


...og om jeg skulle føle for noe friskt, er slike drops fine å ha.


Hvis jeg så vil avslutte med noen edle dråper, kan jeg smake forsiktig på en av disse.


Slik post er overveldende hyggelig, naturligvis, så jeg prøver å sende noe fint tilbake innimellom. Jeg har ikke råd til å kjøpe og poste alkohol og andre tunge ting (og tror heller ikke at det er helt tillatt her til lands), men jeg har blant annet sendt en kalender med flotte bilder av norsk natur. Jeg tar veldig gjerne imot innspill fra dere som leser: 
Hva er typisk norsk og dessuten fint å sende i posten til utlandet?

Når vi først er inne på morsomme ting som kommer fra Frankrike: I går var tredje torsdag i november, og da kommer årets Beaujolais Nouveau hvert år. Min mor har lært meg å sette pris på denne morsomme skikken, som ikke nødvendigvis er synonym med god vin, men som er en lite selvhøytidelig hyllest til livet! Ung rødvin med blomstermønstrede etiketter er blitt en tradisjon på denne torsdagen - for millioner av franskmenn og for meg. I fjor var jeg så heldig å oppholde meg i Paris på dette tidspunktet, og i dette innlegget kan du lese litt om markeringen der. Vi gjorde det litt enklere i går kveld, men vi smakte oss frem, og skålte for vin og familie og fine tradisjoner.


Det ligger så mye glede i god mat og godt drikke!

God helg!

tirsdag 15. november 2011

Scener fra den siste uken

Jeg kan ikke tro at vi er halvveis i november! Her er noen ting som har engasjert og aktivisert meg i det siste:

- Restene av høstfarger, nå gjerne på bakken i stedet for på trær og busker, og pyntet med frost.


- Spillkveld med redaksjonsledelsen på Radio Nova. Medbragte kortspill og brettspill i hyggelige lokaler.


- Den nye laptopen som Multicom har bygget til meg, som krever litt overføring, utforskning, konfigurasjon og kjærlighet, og som skal få beholde sitt plasttrekk litt til. Det er så tilfredsstillende å fjerne sånt!


- Filmkveld med Ine og Maren. Nøtter, sjokkis, pomelo og grønn te? Ja, takk.


- Konsert med Kvelertak. Fett.


- Stemningsfull novembertåke.


- Violeta, Violeta vol. II. Selvfølgelig.

 

- Måneskinn over metrosporet på vei til jobb om morgenen.


Kanskje er månen på vei opp igjen etterhvert? Jeg synes det er så koselig når kveldsmørket senker seg, for det blir liksom lunt ute. Snart er det mørkt store deler av døgnet, og hele dagen blir en invitasjon til å tenne lys og drikke te og kose seg på andre måter, og mørket ligger rundt oss som en beskyttende venn. Jeg gleder meg.

Nå skal jeg ta et glass hvitvin og se på Grey's Anatomy, slik jeg gjør på tirsdager (med mindre jeg tar et glass hvitvin og ser på Desperate Housewives, da). Kveldskos er viktig når dagene går litt ekstra fort!