Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 31. oktober 2011

Happy Hallowe'en!

Jeg sier det igjen, la det være hevet over enhver tvil: Jeg elsker høytider og merkedager, og jeg er en barnlig sjel. I dag er det engelsk allehelgensaften, eller All Hallow's Eve, eller Hallowe'en. Hipp hurra for det!

Min Halloween-interesse ble ekstra stor etter at jeg bodde et år i Irland, ettersom skikken opprinnelig er irsk. Det var interessant å se hvordan folk markerte dagen med kostymer, skummel musikk og spesielle tilbud i butikkene, alskens dekorasjoner overalt og ikke minst store gresskar og enda større smil. Grøssende god stemning.

De siste fire, fem årene har jeg vist film i forbindelse med Halloween. Filmen er den alltid inspirerende og høyt elskede The Nightmare Before Christmas. Like herlig musikk, humor og estetikk i dag som da den kom i 1993.


Filmkvelden ble lagt til i går, ettersom mine mandager er travle. Jeg tente lys, trakk te og inviterte gode venner. Jeg hadde kjøpt lakrisgodt som skulle forestille biller (men som viste seg å bare være båter med ulike farger og smaker - nuvel!) og funnet frem noen gamle skrekksamlinger som gjestene kunne bla i mens vi ventet på kaken i ovnen.


Flaggermusene fra i fjor fikk være med og leke, og de fikk selskap av mitt søte, grelle spøkelse.


Knerten var utkledd som mumie for anledningen, hoho, og passet på Spotify-spillelisten min. Den finner dere her!


I dag er det altså selve dagen, og jeg har på meg toppen fra dette innlegget - Cruella De Vil er en skummel skurk, og passer godt på en dag som denne! Pulten min på jobb ser dessuten slik ut for øyeblikket.


Jeg spiser ikke egentlig smågodt, men det er fint å ha noe å by på når kollegene kommer innom for en klem!

I år rekker jeg ikke å lage noen Jack-O'-Lantern, for jeg har mange møter på planen for kvelden, men det pleier jeg å gjøre. Jeg elsker den søte lukten av stekt gresskar som sprer seg i rommet når man tenner telyset inni!

Som en siste allehelgens-oppfordring: Om dere ikke har besøkt Google i dag, så gjør det nå. Trykk på bildet og smil.

Happy Hallowe'en, alle sammen!

fredag 28. oktober 2011

Oktobergleder

Den tiende måneden går mot slutten. Det er nesten ikke til å tro! Jeg tillater meg å se litt tilbake allerede nå, selv om det er tre dager igjen. Her er noen små og store ting som jeg har gledet meg over i oktober:

- Den klare, høye, superblå høsthimmelen.


- Første sesong av Sopranos.

- Filmkveld og fruktsalat med Maren. Til de som spiser fruktsalat uten nøtter og kanel: Dette er et tips.


- Hyggelige hilsener i posten.

- Morsomme lokaler og enda morsommere, kistelignende menyer på tapasrestaurant med Ine og Tine.


- Gamle, sære filmer, gjerne i svart/hvitt, med rar dialog og fine klær.

- En hvalross som dukket opp på postkassestativet.


- Varmt yttetøy man kan pakke seg inn i, slik at man fortsatt kan kose seg ute, selv om det begynner å bli kaldt.

- Ny vannkoker. Det er kanskje skikkelig nerdete å bli litt forelsket i nye kjøkkenting, men slik er jeg bare. Den har finere form og varmere farge enn den forrige, og jeg inbiller meg at teen smaker enda bedre, hoho.


- Tanken på at det bare er en måned til advent.

- Blå kveldshimmel, gult løv og rødt lys utenfor arbeidsplassen etter jobb.


- Kjæresteri.

- Importkaffe med retrodesign. Den viste seg å smake støv, så jeg anbefaler ingen å drikke den, men den pynter opp!


- Golf med familien i varmt vær og grønne omgivelser.
For et innblikk i hvordan det ser ut og hvordan vi har det på banen, se dette innlegget fra i fjor!

- Domkirkespiret i skumring.


- Denne kjolen. Jeg har den på meg i dag. Den sprer smil, det er som om noe skøyeraktig er sydd inn i stoffet!

- En rød ballong som hadde rømt og så funnet seg til rette i taket på Gardermoen. (Hva er det med meg og ballonger?)


- Mørk sjokolade. Det er en tidløs glede, men jeg tar den med likevel, fordi den er så stor!

Hva har du gledet deg over i oktober?

I kveld skal skøyerkjolen og jeg på konsert, og i morgen skal jeg gå med post. Kryss gjerne fingrene for fint vær!

torsdag 27. oktober 2011

Kjolekjøp

En ørliten oppdatering: Jeg har nettopp kjøpt denne kjolen for 19 - nitten - kroner.

Jeg bruker ikke mye penger på klær, men dette er nesten latterlig. Det er hverken meningen å oppfordre til økt forbruk eller å reklamere for noen, men når man finner kupp som dette, sier de uskrevne handlereglene at man må dele dem! Bildet er lånt av Lindex, som har supersalg i nettbutikken sin. Superdupersalg, i dette tilfellet.

Kjempesøt, kjempebillig kjole på vei til postkassen min? Ja, takk. Hvit te og nytt Tom Waits-album? Gilmore Girls og sjokolade innen rekkevidde? Ja, takk. Levende lys inne og ruskevær ute? Ja, takk. Jeg koser meg i kveld.

onsdag 26. oktober 2011

Fargefunn: Gul

Høsfargene holder stand, og til ære for de store haugene av høstløv, er det gult som gjelder. Tid for Fargefunn!

For første utgave og forklaring av konseptet, ta en titt her!

Gul er en glad farge. Gult har mange assosiasjoner, og omtrent samtlige er positive! Gult representerer solskinn, styrke, blomster, ballonger, varme, vennlighet og andre joviale ting og egenskaper. I alle fall for meg. Dessuten finnes så mange nyanser, fra forfriskende sitrusgul til varm solsikkegul, og de er alle oppløftende!

Mitt CC-søk hos Flickr på ordet "yellow" ga 632 275 resultater. Her er mine fem favoritter.

Alle bilder er lånt og linket

Det nest nederste bildet er jeg ikke en gang helt sikker på hva forestiller, men det får meg til å smile! Er det et slags telt? Jeg får lyst til å hoppe rundt blant de varmgule veggene, kanskje på jakt etter en knallgul frosk, etter å ha kjørt en sjarmerende sitrongul bil gjennom et pent landskap. Først måtte jeg gå hjemmefra, så klart, ned gjennom den gulmalte trappeoppgangen. Om jeg fikk fatt i frosken, kunne den sittet på skulderen min, og så kunne vi ruslet til en strand med en blomstergul bod og sett på solnedgangen. Haha, for en dag.

Etterhvert vil de hyggelige høstfargene våre bli borte, og da er bilder som dette ekstra fine å ha i bakhånd. Inspirerende!

God, gul onsdagskveld til alle!

mandag 24. oktober 2011

Trivsel og terror i Tyrkia

Søstrene Suse kom hjem i går kveld etter en herlig uke i Belek. Hele familien på fem kunne spille golf, spise god mat og nyte sol og varmt vær sammen. Det blir ikke stort bedre! Flyet hjem ble to timer forsinket, men denslags betyr selvfølgelig absolutt ingenting sammenlignet med at flere hundre mennesker har mistet livet i et jordskjelv i landet vi nettopp forlot. Store konstraster og en trist avslutning på uken. Heldigvis var resten av oppholdet veldig bra!

Vi bodde på et hyggelig hotell med fine detaljer både innendørs...


...og utendørs.


På golfbanen var det latterlig blå himmel og flotte fjell i horisonten...


...og Taran fant en ny venn til oss. Noen som vet hva Knerten heter på tyrkisk?


Da jeg ikke spilte golf, skrev jeg postkort...


...eller forsynte meg av buffeten...


...og hadde hårete selskap i solskinnet.


Nå er det deres tur! Jeg er nysgjerrig! Hva har dere gjort i uken som har gått?

lørdag 15. oktober 2011

Jo, Jonas, John og jeg

Den store J-helgen er godt i gang. Jeg har Jobbfri, så det alene skiller denne helgen fra andre helger, og har gitt meg masse ekstra tid i dag. Jeg er jo kjempeglad i å dele ut lørdagsposten, men det er fint med fri iblant!

Det er praktisk å ha fri når man skal feire bursdag. Jonasflotte fyller år i uken som kommer, men vi feirer på forskudd, ettersom jeg er utenlands i uken som kommer. Jeg ELSKER jo bursdager, og i dag har jeg kunnet pusle med presang og kort og kake og ballonger. Det er nok ingenting som gjør meg mer glad enn slike sysler.


Jonasflotte er den største lakris-tilhengeren jeg kjenner, så det ble sjokoladekake med lakrisstrøssel på. Dessuten blir man aldri for gammel for noen pirateffekter, særlig ikke om man spiller sjørøverspill sammen, og det gjør jo vi! Boksen ved siden av kaken er for øvrig en enorm legokloss, som jeg egentlig helst ville beholde selv, men som Jonasflotte kan oppbevare hemmeligheter i. De finnes i alle de originale fargene, og man kan til og med bygge med dem! Nerdelykke!

Neste J ut står for Jo Nesbø. Denne talentfulle mannen har jeg kanskje mest respekt for som solo-artist (albumet Karusellmusikk må være noe av det mest poetiske og skrudde som noen gang er spilit inn og gitt ut i Norge), men de fleste kjenner ham kanskje som forfatter, og dessuten som en del av Di Derre. Ettersom Mor alltid har vært glad i Di Derre, forbinder jeg musikken deres med henne, og med bilturer, hveteboller og solbriller. I kveld skal Søstrene Suse og Mor på konsert sammen - det blir altså Jentekveld med allsang og klemmer og mimring! Jeg gleder meg!

Så kommer den kanskje heftigste J-en av dem alle. I går intervjuet jeg John Cleese over telefon. Oi. Ja. Det er helt sant. Jeg snakket med et av mine største forbilder, en av verdens mest kjente underholdere, som har fått meg til å le hele livet. Vi konverserte i omtrent et kvarter, og vi lo og hadde det hyggelig, selv om jeg trodde at jeg skulle forgå av nervøsitet i forkant, og nå en stund i etterkant er jeg fortsatt litt satt ut. Som journalist får man anledning til å treffe og snakke med mange spennende mennesker; jeg er så glad for at jeg kan gjøre slike ting! Dere skal få høre intervjuet når det blir gjort tilgjengelig på nettsidene til Radio Nova. Oi, oi, oi.

Forresten: Sist jeg skrev et innlegg med lignende tittel var jeg i en nesten skummelt lik situasjon. Da som nå var det noe som ble feiret på forskudd, og nå som da reiser jeg til Tyrkia den påfølgende dagen. For et sært sammentreff!

Vi skal altså tilbringe den neste uken i Tyrkia for å feire bryllupsdagen til Suse-foreldrene, så det er ikke sikkert at det kommer til å skje stort her inne, men jeg ønsker alle en super uke, og så snakkes vi igjen om en stund!

torsdag 13. oktober 2011

Finvær og penklær

Happy International Suit Up Day!

Her har hele byen kledd seg opp. Nesten, i hvert fall. Solskinn og høstfarger er for pynt å regne!

Utenfor kontorvinduet mitt ser det slik ut...


...og på andre siden av bygget ser det slik ut...


...og jeg ser slik ut for anledningen.


International Suit Up Day er altså en oppfordring til å gå med dress. Jeg har ikke dress, men jeg har i det minste lånt et slips! Denne dagen er en hyllest og referanse til rollefiguren Barney i TV-serien How I Met Your Mother. Jeg elsker slike nerdete merkedager (Towel Day er for eksempel også en årlig begivenhet for meg)!

Nå skal jeg se fransk film og drikke kakao. Må passe på å ikke søle på slipset.

Fortsatt god torsdag, alle sammen!

tirsdag 11. oktober 2011

Fra ett forkle til et annet

Hvis man kommer hjem fra jobb etter en ekstra lang arbeidsdag og finner ut at fotballkampen har dyttet vekk kveldens avsnitt av Grey's Anatomy, passer det fint å bake litt.


Bake-forkleet brukes mye oftere enn helgens Oktoberfest-forkle, og det er jeg glad for! Øl er godt, men ingenting slår hjemmebakst, og jeg prøver å bake minst to ganger i måneden. Grønn er dessuten min favorittfarge.


Jeg skal alltids klare å vente på neste episode. Jeg har tross alt kake, te, ny sofa og gamle serier å kose meg med. Så ble det liksom ordentlig tirsdagskveld likevel.

søndag 9. oktober 2011

Øl og nonstop

Helgens meny!

Vel, ikke egentlig, men i går tok Jonasflotte og jeg turen opp til Oktoberfest-feiringen på DNS, så det ble noen øl.
Her følger noen mørke og til dels uklare bilder, men jeg vil gjerne dele opplevelsen med dere likevel!

Oktoberfest er en årlig ølfestival som varer i fire dager, og Studentersamfundet setter opp et enormt telt med 1500 sitteplasser. Det pyntes med lys, ballonger og bayerske farger, og invaderes av opptil tre tusen ølglade hver kveld.


På scenen står et band med lederhosen og Peter Pan-hatter som spiller autentisk ompamusikk ispedd gamle festslagere. En ganske tvilsom blanding ved alle andre anledninger, men i denne situasjonen er det helt perfekt.


Det finnes til sammen åtte barer, som alle serverer spennende øltyper fra hele verden. Jeg passet på å benytte anledningen til å drikke Guinness fra tappetårn! Øl kan være litt som musikk og sjokolade - jo mørkere, jo bedre!


Blir det for tungt i lengden, kan man for eksempel gå over til Erdinger Weissbier, en frisk og fruktig type hveteøl.


Man må bare omfavne konseptet og la seg begeistre av oppmøtet og den åpenlyse ølgleden. For meg er Oktoberfest et årlig høydepunkt, fordi det er så ulikt alt annet jeg vanligvis gjør! Man treffer alltid folk man ikke har sett på lenge, kanskje ikke siden fjorårets fest, og mange har spesielle klær og klassiske kostymer. Ølbriller (haha) i plast, hatter formet som ølfat, skjerf i Bayerns hvitt og blått, korte kjoler og dype utringninger og ikke minst disse underlige lærbuksene er å se over alt. Selv har jeg et vaskeekte Oktoberfest-forkle, som får være med hvert år.


Ølteltet stenger ved midnatt for å skåne naboene (tro meg når jeg sier at det trengs, for lydnivået er voldsomt høyt - man hører "skååååååål" over hele Majorstuen!), og i kjelleren er det konsert hver kveld. I går spilte Haddaway. Ja, haha, Haddaway. Han tyske techno-fyren som lagde den (etter min mening) håpløse hit'en What Is Love? i 1993. Det var så harry at det ble kjempegøy, og folk tok helt av, og selv om vi forlot konsertlokalet etter to låter, så var det en morsom måte å fortsette festen innendørs på.

Heldigvis fantes det alternativer. I Biblioteket i tredje etasje satt to trubadurer og spilte irske drikkeviser, som om de visste akkurat hva jeg helst ville høre! Fint med et avbrekk fra ompa-musikken og ikke minst Haddaway, selv om slikt selvfølgelig hører med. I tredje etasje var det triveligere! Her var lyset dårlig, men jeg var kanskje litt ustø i tillegg..?


Nattmaten besto av den tyske spesialiteten sauerkraut (surkål), potetstappe, sprøstekt løk og sennep. Haha! Godt!


Nok en vellykket, lite selvhøytidelig Oktoberfest! Jeg gleder meg allerede til å finne frem min indre tysker om et år!

Jeg sov hos Jonasflotte, som har flyttet inn i ny og egen leilighet, og på veien ut fikk jeg fargerikt selskap i oppgangen.


Et sært og morsomt syn! Kanskje noen mistet en (stor) neve nonstop på vei fra vorspiel i går kveld?

I dag har jeg skrevet postkort og drukket te og sett ut på regnet. Veldig passende på høstens hittil kaldeste dag! Nå blir det film og kanskje noe knask - jeg har faktisk allerede spist sjokolade i dag, til ære for Suse-foreldrene, som har 30 års bryllupsdag. Gratulerer igjen, Mor og Far, dere er best!

Riktig god søndagskveld til alle som leser!