Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

mandag 31. januar 2011

Tips: Grønn te

Jeg drikker mye te, og den skal helst være grønn. Den skal også være usukret og trukket i kort tid, i vann som ikke er for varmt.

Det er lov å være litt bestemt når det kommer til te!

Mange bruker disse, uansett hvilken type te og hvor store teblader det er snakk om. Teball/teegg er fine til svart te og fruktte...


...men bruk heller disse om du skal lage en grønn kopp! Filter, håv eller eller papirpose lar teen utvide seg og gi fra seg masse smak!


Da jeg besøkte Kina i fjor sommer, kunne jeg smake meg frem blant en rekke lokale, naturlige og helt ferske teer. Det var så mye som var så utrolig godt! Her hjemme er det vanskelig å oppdrive den typen te, i hvert fall etter min erfaring, og derfor velger jeg gjerne aromatiserte teer. Le Palais des Thés er en nisjeforretning med byens beste utvalg, og er å anbefale. Bare ett av de tre følgende forslagene kommer derfra, men nå har jeg i alle fall nevnt det. Her kommer tre tips, både for dem som drikker mye te, og for noviser.

Første tips: Tante Grønns hage.
Ikke bare er denne teen både rund, frisk og kraftig på smak, den smaker også litt forskjellig fra gang til gang, avhengig av hva slags bær som havner i koppen. Om man klarer å overse apostrof-feilen, kan man drikke denne med et stort smil!


Andre tips: Fleur de Geisha fra Le Palais des Thés.
Nydelig japansk te med kirsebærblomst. Jeg var så heldig å få denne i gave, så jeg har en kjempesøt boks med et dobbelt lokk som beskytter aromaen. Denne teen er ganske kraftig, men har likevel mye sødme, og kan trekke lenge uten å bli bitter. Den smaker sommer og sol og smil, nesten! Takk, Ine og Tine!


Tredje tips: Lipton Green Tea i pyramide-poser.
Passer for den som kanskje ikke drikker så mye (grønn) te, men som vil prøve seg frem litt likevel, eller for den som har litt liten tid. Den er tilsatt et hint av appelsinblomst, og er skikkelig rund og god, kanskje fordi den får utvide seg ordentlig i de spesielle posene. Anbefales som et raskt og enkelt alternativ til grønn te i løsvekt, som likevel smaker skikkelig.


Hurra! Tid for te!

søndag 30. januar 2011

lørdag 29. januar 2011

Gressmesse

I forrige uke var Søstrene Suse på Gressmessen, et internt arrangement for leverandører til storhusholdninger. Det høres kjempekjedelig ut, men det er det ikke! Messen er nemlig full av folk som leverer spiselige ting til hotell- og restaurantbransjen (og ettersom foreldrene våre driver et hotell, fikk vi være med), og alle disse menneskene vil at du skal prøve produktene deres. Med andre ord kan du smake deg gjennom hele hallen, uten spor av dårlig samvittighet. Årets messe hadde 112 utstillere, og jeg tipper at omtrent to tredjedeler av disse hadde noe de ville ha oss til å smake på, det være seg kaffe, te, øl, vin, vafler, pizza, supper, sauser, gryter, krydder, kaker, konfekt, iskrem eller frukt. Dessuten var de fleste interesserte i å bli kvitt mest mulig av varene sine før messen var over, så de sendte med deg alskens greier før du gikk videre. Det hele ble et gilde uten like!

Messen finner sted på Norges Varemesse på Lillestrøm...


 ...og mange av utstillerne legger mye arbeid i presentasjonen. Dette er sjokolade, alt sammen. Ikke bare flott, men også godt!


 Der var altså konditorier...


...bakerier...


...sjømatspesialister...


...ysterier...


...bungnende salatbarer...


...blomstrende ølbarer...


...livlige vinbarer...


...og et skadedyrfirma, haha. Rottene er ikke levende, men de var veldig livaktige! Effektiv markedsføring!


Vi kunne altså rusle rundt og smake på alt vi ville. Jeg var stappmett etter en time, men man har jo alltid plass til en liten makron eller en sjokoladebit, ikke sant? Når messen nærmet seg slutten, begynte utstillerne å dele ut varer i øst og vest. Her er det vi endte opp med å ta med oss hjem:


Masser av mat! Slikt utgjør en stor forskjell i leiligheten til et par studiner, kan du tro. Her er noen av favorittene mine:


God te, lekker sjokolade og lakrisseigmenn! Sjokoladeplatene og rockerne er snart å finne i butikkene, og kan anbefales.

Poenget: Om noen inviterer deg til Gressmesse, så blir du med.

fredag 28. januar 2011

Mye musikk

Nå venter jeg egentlig bare på postmannen. På en pakke jeg vet vil være blant posten som er adressert til meg. En pakke som inneholder det nye Kaizers Orchestra-albumet, en spesialversjon i begrenset opplag, som jeg har ventet på siden februar i fjor. Da spilte nemlig Kaizers Orchestra på Sentrum Scene, en av mange konserter til inntekt for den nye innspillingen, og alle som var der, fikk et kort og en konvolutt med seg hjem. Om man fylte ut kortet og sendte det til bandet, skulle man få tilsendt en spesialversjon av det nye albumet, før det ble tilgjengelig i butikkene. Albumet var inkludert i billetten, rett og slett! Jeg var på konserten, jeg fikk kort og konvolutt, jeg sendte dem inn, og jeg venter i spenning på den nye utgivelsen. Jeg ELSKER Kaizers Orchestra!


Slik så kortet ut! Jeg scannet det inn før jeg sendte det fra meg. Det nye Kaizers-prosjektet er altså en trilogi som heter Violeta Violeta. Dette blir spennende! Jeg gleder meg til å kunne sette med ned med den første delen og lytte intenst og oppmerkomt. Dessuten gleder jeg meg til den nye turnéen deres, som sparkes i gang med en kjempekonsert i Oslo Spektrum den 8. april. Jeg har hatt billett i nesten ett år. Igjen: Jeg ELSKER Kaizers Orchestra.

Mens jeg venter, koser jeg meg med tanken på kvelden i går. Da var jeg nemlig på Rockefeller, hvor de viste film. De viste en konsertoverføring fra Sofia, Bulgaria i fjor sommer, da "The Big 4" sto på samme scene. De fire store innen banebrytende metalband fra åttitallet! Nærmere bestemt Anthrax, Megadeth, Slayer og Metallica. Konserten gikk av stabelen 22. juni og ble vist live på kinoer og storskjermer over hele verden, mer enn 550 til sammen, men jeg hadde ikke anledning til å se konserten da. Derfor ble jeg veldig glad da jeg fant ut at Rockefeller skulle vise DVD-versjonen, som kom i november. Jonas og jeg troppet opp. Det sier seg selv at lyden blir en tanke bedre på Rockefeller enn hjemme i stua - det var nesten som å være der! Nesten som å være her, altså:


Det der er mange publikummere og mange dyktige musikere! Jeg kjente ikke så godt til noen av bandene fra før, men jeg er jo veldig glad i metal generelt. Jo tyngre og mørkere musikken er, jo større blir smilet mitt. I løpet av den mer enn fire timer lange konserten gikk jeg fra å være begeistret til å bli bergtatt. Fra forundret og forfjamset til forhekset og fortapt. Jeg likte Slayer best - omtrent ett minutt ut i den første låten, forsto jeg at jeg var blitt en fan. Jeg satt med åpen munn og store øyne. Under den siste låten deres begynte jeg å gråte. Det var rett og slett så sykt fett!

Selv om du ikke liker mørk musikk, synes jeg du skal se denne traileren og glede deg på mine vegne. Jeg er litt euforisk ennå.


Jeg må nevne en tredje ting: Jeg skal se Foo Fighters i juni. Jeg har prøvd å se dem to ganger tidligere, og alle gode ting er tre! Foo Fighters har fulgt meg de siste ti årene, minst. Det blir utrolig å se dem i levende live! Den 24. juni står de på scenen på Telenor Arena, og Kvelertak skal varme opp - som om dette ikke var heftig nok fra før. Storebror Gaute, barndomsvenninne Lise Malén og kjæreste Jonas skal også være med. Kanskje tar også Taran turen. Vi kommer til å storkose oss, og jeg ser virkelig frem til denne konserten. Jeg kommer nok til å gråte litt igjen, da.

At det går an å glede seg over så mye musikalsk moro på én gang!

Kom igjen, postmann, dette fikser du. Kom nå. Aldri har vel noen blitt så glad for noe du har levert som jeg vil bli i dag.

torsdag 27. januar 2011

Rosa vår i januar

Våren har kommet til leiligheten vår, samme hva gradestokken sier! Det er nemlig frisk rosa som gjelder her for tiden, og selv om kalenderen fortsatt viser januar, er den også rosa.


Vi har god tilgang til fine stearinlys, ettersom hele familien på et eller annet tidspunkt har jobbet på Løiten Brænderi, hvor eventyrlandet Løiten Lys ligger. Nå har vi rosa lotus-lys og rosa ranunkler hos oss. På rosa tekstiler, selvfølgelig.


Telysholdere kan også være så mangt, som en skål med rosa glassperler og blomster. Serviettene har Moods of Norway-preg.


På kjøkkenet et det rosa ruter på håndklærne, og enten man vil ha te eller kaffe, har vi hjelpemidler i ulike nyanser av rosa.


På kjøkkenet bor også en dragefrukt! Veldig rosa og ganske god!


Sist, men ikke minst: Primulaer. Rosa, de også, så klart.


Ha en fin torsdag! Think pink!

onsdag 26. januar 2011

En liten lapp og et eventyr

Jeg er prinsessen av Post-its. Her om dagen snakket jeg med kjæresten min på telefonen, og samtalen resulterte i denne lappen:


Hva tror du disse skribleriene betyr?

Saken er denne: Jeg har aldri vært i New York. Min kjæreste Jonas har aldri vært i New York. Det går jo ikke an! Når vi feirer to år sammen i juli, vil vi være i New York. Hurra!

En uke i verdens kanskje mest kjente by, med fine flytider og hotell midt på Manhattan. Jeg elsker å reise, jeg elsker å oppleve nye ting, og jeg elsker å utforske fremmede steder. New York har stått på listen lenge, og endelig skal jeg reise dit! Sammen med den flotteste jeg vet om! Hurra igjen!

Alle tips mottas med takk, selvfølgelig, og dere kommer sikkert til  høre mer om reiseplanene når det begynner å nærme seg. Det er så fint å kunne glede seg til ting som er langt frem i tid! Som om jeg ikke har nok grunner til å smile allerede, kan jeg alltid kose meg med tanken på denne turen.

På tide å ta en bit av "det store eplet"!

mandag 24. januar 2011

Disney-diett

I juleferien spiste jeg pepperkaker i bøtter og spann. Noen av dem var formet som dyr (og laget av andre, flinke folk!), og noen av disse igjen var formet som løver. Møt pepperkake-Mufasa!


Den nye Nespresso-maskinen har gjort meg mer glad i kaffe, og den ene kaffetypen kommer i lilla kapsler og heter Arpeggio!


Om du behøver en liten påminnelse for å finne Disney-forbindelsen her, kan du ta en titt på denne klassikeren:


Jeg ser en del på DisneyChannel, spesielt i helgene. Er du riktig heldig når du slår på TV'en, dukker det opp en drage på skjermen.


Kaker, kaffe, klipp og kanal. Magisk! Disney på alle kanter!

fredag 21. januar 2011

Fredagskos

Vi har alltid is i fryseren. Dessuten har vi alltid bananer, sjokoladepulver og småkjeks. Sim-sala-bim! Banansplit!


Jeg er alene hjemme, og det har vært en lang og travel uke, og nå er det Synne og Sørlandsisen og TV-skjermen som gjelder.

God helg!

onsdag 19. januar 2011

Sett på runden: Nerdenavn

Nysnøen lå tykk og tung på lørdag, og posttrallen spant og skled. Likevel var det hyggelig å legge ut på min første postrunde i det nye året. Jeg gledet meg over mange pakker og flere nye navn. Tidligere har jeg skrevet om morsomme navn og kjente navn. Nå har turen kommet til navnene med nerdefaktor!

Her er noen navn på runden min som gir nerdete assosiasjoner:

Safira
Dragen til Eragon i Arven-serien. Jeg har bare lest den første boken, men jeg rakk å bli ganske så glad i dette flotte vesenet.


Esmé
Kjenner man sin Snicket, vil man helst ikke kjenne Esmé.

Tinuviel
Lúthien Tinúviel er en alv fra Tolkiens vakre verden. Jeg er litt skeptisk til folk som putter et alvisk navn inn i et ordinært norsk navn, slik tilfellet er her, særlig når de dropper aksenten i skrivemåten. Likevel må jeg anerkjenne entusiasmen!

Hedvig
Ugla til Harry Potter, vel!


Wilma
Som i Flintstone. "Meet the Flintstones", liksom.

Hoho! Gøy å se disse navnene i bruk!

tirsdag 18. januar 2011

Store ord i små bøker

Studiene er i gang! Det har vært en lang, avslappende og innholdsrik ferie, men nå er jeg tilbake på skolebenken. Jeg har nå hatt mine tre første forelesninger, forbannet tidlige morgener og kjøpt alle bøkene jeg trenger. Jeg har også kjøpt en bok jeg absolutt ikke trenger, men som jeg bare måtte ha! Hvis det er mulig å forelske seg i en bokserie, så har jeg nemlig gjort det.


Akademika, bokhandelen på Blindern, har begynt å føre en serie som heter Great Ideas. Den passer veldig godt inn i mitt lese-klassikere-prosjekt! Det er det britiske forlaget Penguin som har tatt på seg ansvaret for vår allmenne dannelse, og som har gitt ut hundre viktige litterære verker i lommeformat. Med fine farger og enkel grafikk. Det er ordene og idéene som står i sentrum!

Jeg har kjøpt Machiavellis The Prince (eller Fyrsten på norsk), som jeg hørte mye om da jeg studerte statsvitenskap, og som la grunnlaget for realpolitikken med sin kyniske tilnærning til makt og moral. Jeg gleder meg til å lese den! Se, så fin den er!


Åh, ordene er nedfelt i forsiden. Sånn at man kan stryke på dem. Slikt liker jeg! Regner med å skaffe meg flere av disse finingene etterhvert. Les mer om serien på Penguin sine temasider.

Jeg anbefaler også dagens innlegg på den oppløftende bloggen 1000 Awesome Things, en uutømmelig kilde til gjenkjennende smil, som i dag gjør honnør til The smell of a library.

Som jeg elsker bøker!

mandag 17. januar 2011

Speilsamling

I løpet av det siste året har jeg ganske plutselig blitt veldig glad i lommespeil. Ikke bare er de kjempepraktiske å ha med seg, men de finnes i så mange morsomme varianter! Hittil har jeg sju stykker:

 
En rosa blomst med glitter og stjerner, for ekstra jentete dager...

 

...en rosa rose som har både ynde og attitude...


...en brodert skjønnhet for nostalgiske dager...

 

...en blank og enkel åttekant til de moderne antrekkene...


...en litt sliten, svært trofast fjær (speilfamiliens eldste medlem)...


...en supersjarmerende marihøne...


...og det siste tilskuddet til samlingen, en pusekatt fra Paris.

Rart hvordan små greier kan gi en mye glede!

Hva samler du på?