Velkommen!
Bloggen ser best ut i Mozilla Firefox.

tirsdag 29. juni 2010

Tips: Beist i byen

Jeg er tilbake i hovedstaden etter en eventyrlig helg på Rena, som dere sikkert får høre mer om ved en annen anledning. Jeg har ikke vært borte mer enn fem døgn, men jeg har faktisk savnet Oslo! Om sommeren står byen i blomst, i både bokstavelig og overført betydning. En blir stadig oppfordret til å være turist i egen by, og jeg slår et slag for overskuddet og oppdagelsesferdene sommeren gjerne fører med seg. Her er noen tips til deg som liker rare vesener på vilkårlige steder.

Denne karen står ved Riverside, der Brugata krysser Akerselva. Jeg pleier å hilse på ham når jeg er ute på joggetur.

To slike står i enden av St. Olavs gate, ved siden av Slottsparken, og vokter en minneplakett.

Disse tre detaljene er å finne på finansdepartementets bygning i Akersgata. Økonomi er kanskje mer spennende enn man skulle tro!

Har du god tid en dag, så gå en gate du ikke har gått før, eller ta en ekstra titt på et tilfeldig bygg. Det bor mange rare skapninger i Tigerstaden!

tirsdag 22. juni 2010

Sett på runden: En nyvinning og en ny venn

De siste rundene har gått lett som en lek, takket være Postens nye, elektriske vidundere. Jeg går en av Oslo sentrums mest ondulerte ruter, og begynner for sikkerhets skyld på toppen av en laaaang bakke. Ved starten av turen er trallen stappfull av post, så det er skikkelig slitsomt å dytte den opp til toppen, men de nye trallene ruller avgårde av seg selv så fort man rører ved dem. Luksus!

Trommevirvel, takk:


Til sammenligning ser den gamle trallen slik ut:


Jeg tror ikke man må være post-nerd (slik jeg er i ferd med å bli) for å se at det er ganske stor forskjell på disse to trallene. Den gamle er søt og sjarmerende, men den nye er veldig velkommen.

Utenfor Westbye Egebergsgate 3 fikk jeg dessuten en ny venn:


Åh, jeg elsker katter! Jeg har minst tre på runden, som jeg klapper og koser med så ofte jeg kan. Familien vår pleide å ha katt, og jeg savner det sånn...

Jeg så for øvrig verdens største nøkkelhull i nr. 32:


Og fine regndråper på fine blader utenfor nr. 23:


Ganske kult at selv når været er dårlig, kommer mye fint ut av det!

Denne uka har det imidlertid vært supert vær i Tigerstaden, og i dag har jeg vært ute på Gressholmen med kjæresten min. Kaffe, kjeks, druer, solskinn og godt selskap - slike onsdager liker jeg!

mandag 21. juni 2010

Parkliv

Sol og sommer! Ferie og frihet! I formiddag ruslet jeg bort til Botanisk Hage og slo meg ned i gresset.

Humlene holdt meg med selskap.

Teppet mitt var mykt og jentete (og absolutt ikke laget av ull).

Min gamle mp3-spiller sørget for god musikk. Tom Waits? Ja, takk.

Lektyren sto John Steinbeck for. Of Mice and Men er som kjent en klassiker, og nå skjønner jeg hvorfor! Jeg leste den ut i dag, og begynte å gråte der jeg lå... En stor liten bok!

På Rudolf Nilsens plass står det forresten noen rare trær som drysser bomullslignende greier ned på fortauet.

Kultur og kuriositeter, altså. Oslo-sommer! Jaaa!

lørdag 19. juni 2010

Tusenfryd og gammen

Noe av det fineste med å ha ferie er å kunne ta en utflukt i ny og ne. Helst på en hverdag, og gjerne midt på dagen, da man ellers ville vært på jobb eller skole... I går var kjæresten min og jeg på Tusenfryd. Det var lenge siden sist, og jeg håper det ikke blir like lenge til neste gang! Vi var høyt og lavt og opp-ned i fire timer, og selv om det kom et par regnskurer, ble det en kjempefin dag.


Ellers har denne uka vært full av gammen av ulike slag:

Mor var i byen på tirsdag, så vi benyttet sjansen til å shoppe en smule og å kose oss med hvitvin og tapas på Aker Brygge. Senere samme dag så jeg Harry Brown på kino, og den anbefaler jeg til alle som liker spenning og godt håndverk på lerretet. Denne uken så jeg dessuten Mary Poppins for første gang, og gledet meg stort over dette fargerike fyrverkeriet av en familiemusikal. Åh, god film er så flott!

Onsdag var jeg på Tanums lagersalg og kjøpte denne til femti kroner. Muaha, røverkjøp!


Torsdag kveld var jeg på konsert med Egil Olsen, en dyktig og sjarmerende moderne trubadur som vi flere ganger har hatt på besøk i Sorgenfri, radioprogrammet jeg bidrar til. Jeg hadde aldri vært på John Dee før, og ble overrasket over hvor intimt og stemningsfullt det var der inne. Det ble en koselig kveld!

Denne uka har jeg lest Dr. Jekyll and Mr. Hyde, klassikeren fra 1886. Jeg synes den var velskrevet og intens, så selv om jeg visste hva som var løsningen på mysteriet, var jeg spent på hva som ville skje. Jeg har lest Treasure Island tidligere, og likte også den veldig godt. Hurra for Robert Louis Stevenson, og for hans romaner som holder stand 130 år etter de ble skrevet! Hurra for tid til å lese!

Taran er på Rena nå, og jobber på Østerdalen hotell, som foreldrene våre driver. Hun har vært borte en uke allerede, og blir i tre uker til. Det er rart å være alene i leiligheten hele tiden, men jeg benytter anledningen til å spille mye mørk musikk på høyt volum. Aldri så galt at det ikke er godt for noe!

Jeg skal snart på fest, så nå skal jeg finne frem en kjole og en vinflaske. Ha en fin lørdagskveld!

søndag 13. juni 2010

Litt lykkelig

Jeg er så heldig. Så ekstremt heldig. Jeg vet det hele tiden, det ligger i underbevisstheten, men noen ganger blir det så tydelig. Noen ganger er det nesten overveldende. Som nå.

I går arrangerte jeg og to nære venner trippel bursdagsfest, og det ble så bra! Været vår grått og vått, så festen ble flyttet fra takterrassen min til leiligheten til Tine, men det la ingen demper på stemningen. Det ble kake og ballonger, mye folk, mye vin og mange presanger! Jeg var ikke forberedt på noe gavedryss, for jeg ble tross alt 23, og i går var det en uke siden selve dagen. Jeg tenkte at det sikkert ville dukke opp noen vinflasker, men jeg fikk den ene omteksomme gaven etter den andre (og dessuten fire vinflasker og en tequila, hohoi)! På sengen min ligger en liten haug med nye ting, og kjøleskapet er fullt av godt drikke. Jeg ble helt satt ut, faktisk.

Jeg har så herlig omgangskrets. Gårsdagens fest var full av flotte folk fra ulike miljøer; alt fra radiokolleger jeg ser ukentlig, til barndomsvenner jeg ikke har sett på lenge. Jeg tror alle hygget seg, men jeg tror ingen hadde det så fint som meg. Jeg blir så glad av godt selskap, av mange morsomme mennesker samlet på ett sted, av latter. Jeg blir litt lykkelig, rett og slett.

Til alle som bidro i går, og til alle som bidrar ellers, til alle jeg er glad i og som gjør meg så glad: Tusen takk!

fredag 11. juni 2010

Sommerfrii!

Da var det min tur igjen. Endelig har jeg tid til tull, for jeg har SOMMERFRII! Det er ubeskrivelg deilig, ingen pensumbøker skal åpnes før august og det føles ganske fint.
I går feiret klassen 1 år med skolegang. Vi var i Frognerparken til langt på natt. Det var solnedgang, det var latter, det var sang -og ØL!
Pils i park er en bra kombo.


Kate og meg i Frognerparken.

Jeg er i godt humør, Synne baker, vi hører på god musikk og etterpå skal vi se Sex And The City 2.
(Jeg hadde egentlig tenkt å gå i høye heler, men det regner i hovedstaden. Så det blir klassiske, grønne gummistøvler!)
I kveld blir det vors hos jentene på Sagene, fest i bakgården på skolen og avslutningen på et fantastisk år nærmer seg.

Jeg skal lakke neglene mine nå..
(Grønne kanskje, så de matcher støvlene?)

tirsdag 8. juni 2010

Avkobling

Det er tirsdag kveld, og søstrene sitter foran hver sin PC. Synne surfer, Taran studerer. Bare to dager igjen til sistnevnte får ferie! Nå er det visst ikke plass til stort mer i hodet hennes...

Taran: Nei, dette har ingenting for seg. Skal vi finne på noe?
Synne: Vi kan perle?
Taran (oppgitt og alvorlig): Vi må gjøre noe elektronisk og putte noe i munnen!

Serie og Sørlandschips? Funker, det også.

mandag 7. juni 2010

Siden sist

- Har jeg tilbragt mye tid på takterrassen og i parken. For et vær!

- Har jeg sett Green Day spille på Ullevaal Stadion, sammen med 20.000 andre.

- Har jeg fått fine blomster av en fin fyr:


- Har jeg lest ut én skjønnlitterær bok og begynt på en annen - ferien er et faktum, så pensum er ute av bildet, og det er så godt å kunne lese fiksjon uten å få dårlig samvittighet!

- Har jeg sett Vertigo, Alfred Hitchcocs klassiker fra 1958. WOW.

- Er jeg blitt et år eldre. På lørdag fylte jeg 23. Jeg ELSKER å ha bursdag! Det blir ikke feiring før neste helg, og jeg jobbet på lørdag, men jeg fikk gaver, spiste kake og nøt følelsen av at det var MIN dag. Hurra for meg!

Denne uken og dagen begynte med en joggetur og en stor frokost bestående av blant annet ferskpresset appelsinjuice, goudaost, cherrytomater og ikke minst bursdagskakerester til dessert - hvilken hverdagsluksus!

I dag har jeg tenkt å besøke Nasjonalgalleriet og Den franske sal, for det har jeg aldri gjort før, og nå har jeg endelig tid. Dette blir spennende! Jeg gleder meg til Taran får ferie på torsdag, for da kan Søstrene Suse gå på oppdagelsesferd sammen!

Ha en morsom mandag!

torsdag 3. juni 2010

Sol, SUB og Sorgenfri

"God dag, god dag! Dette her er Meterologisk institutt. Vi kan melde om at regnet nå tar slutt, og vi får sol, sol, sol!"

Ikke bare er dette begynnelsen på dagens innlegg og på en passende låt når solen skinner som nå - det er også begynnelsen på radioinnslaget jeg redigerte ferdig i ettermiddag. Jeg tilbyr like gjerne litt ren reklame denne gangen! Jeg bidrar som kjent til et kulturprogram på Radio Nova som heter Sorgenfri, som går på søndager, og nå har vi bare to sendinger igjen før sommeren. Lytt til oss på fm 99,3 mellom tre og fire på søndag!

På lufta med Sorgenfri

Ta også en titt på www.subradio.org dersom du er ute etter en god lytteropplevelse. SUB er det andre radioprogrammet jeg har bidratt til i år, et rendyrket reportasjeprogram som tar for seg en ny subkultur hver uke. Det er så mange morsomme mennesker der ute! Jeg har bare fått laget to slike reportasjer i vår - den om rånere og den om LANere - men nettsiden er full av stemningsfull snacks. Ta en titt!

Et radio-semester er snart over, og hele Radio Nova tar sommerferie søndag 13. juni. Neste år kommer jeg til å være redaksjonsleder i Sorgenfri, så det blir spennende - det er nok å se frem til også i semesteret som kommer!

I kveld har Taran og jeg spist ostepop med gaffel og sett på emosjonelle Friends-episoder. I eksamenstiden er det enkleste ofte det beste!

tirsdag 1. juni 2010

Lekende lys

Juni! Sommer og sol! Snart bursdag! Hurra!

Fredagens fransk-eksamen gikk ganske fint, tror jeg, og Taran og jeg tilbragte helga på Rena med familie, venner, golfkøller og (grøss) Eurovision.

Jeg sitter inne i finværet, igjen, og nå er det hjemmeeksamen som gjelder. Jeg fikk oppgaven i går morges, og den er helt grei, og jeg skal skrive ti sider innen torsdag klokka to.

Selv om jeg er ganske lenket til PC-en disse dagene, er det noen som kan leke seg. Solstrålene, for eksempel.


Ha en fin dag i solskinnet!